در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

سند شماره

گزارش وضعیت سیاسی عراق

موضوع سند

گزارش وضعیت سیاسی عراق
مشخصات ارسال سند

از: آژانس اطلاعات دفاعی در واشنگتن دی - سی / جی اس آی - 7 /

محرمانه

به: آژانس اطلاعات دفاعی CURINTEL

1358-08-01- 1979-10-23

متن سند




23 اکتبر 79 - 1 آبان 1358


خیلی محرمانه - غیرقابل رؤیت برای بیگانگان 2718


از: آژانس اطلاعات دفاعی در واشنگتن دی - سی / جی اس آی - 7 /


به: آژانس اطلاعات دفاعیCURINTEL


موضوع: یادداشت اطلاعات دفاعی آژانس اطلاعات دفاعی عراق: صدام حسین و تحکیم قدرت


1- (خیلی محرمانه / غیرقابل رؤیت برای بیگانگان) صدام حسین تمام موقعیت های حزب بعث، دولت و نظامی را که قبلاً رئیس جمهور احمد حسن البکر عهده دار بود، به خود اختصاص داده است. پس از چند روز تأخیر، مطبوعات عراق اعلام کردند که در تاریخ 16 مهر ماه فرماندهی ملی حزب بعث به اتفاق آراء صدام حسین را به عنوان معاون جدید دبیرکل برگزیده است. وی قبلاً یکی از سه دستیار دبیرکل موجود در فرماندهی ملی بود.


2- (خیلی محرمانه / غیرقابل رؤیت برای بیگانگان) علاوه بر عهده دار شدن تمام موقعیت های رئیس جمهور پیشین، انتخاب صدام احتمالاً اولین گام در بازسازی بافت رهبری فرماندهی ملی می باشد. در تئوری، فرماندهی ملی عالی ترین نهاد حزبی برای کل ملیت پان عرب می باشد، و بدین ترتیب، اهداف متعدد سیاسی ملیت عربی را تعیین می نماید. دبیرکل فرماندهی ملی میشل عفلق سوری یکی از مؤسسین حزب بعث می باشد. دستیاران دبیرکل علاوه بر صدام حسین عبارت بودند از یک فرد اردنی و یک فرد سوری. در حقیقت، نفوذ فرماندهی ملی در داخل عراق محدود شده است، و بغداد از آن به عنوان وسیله ای در پیشبرد اهداف خود بهره برداری می کند.


ص: 86





3- (خیلی محرمانه / غیرقابل رؤیت برای بیگانگان) پس از تصدی امور ریاست جمهوری، صدام حسین سعی کرده است کنترل کامل خود را براین فرماندهی اعمال نماید. از دبیرکل به ندرت ذکری به میان می آید و حتی به ندرت ظاهر می شود، و ظاهرا اکثر مواقع را بنا به درخواست دولت در خارج از عراق به سر می برد. گرچه وی مهم ترین عنوان را در حزب بعث داراست، ولی مقام وی بیشتر جنبه تشریفاتی دارد، بدون شک صدام قدرت واقعی را در حزب بدست گرفته است. از اواخر مرداد ماه دستیار اردنی دبیرکل به خاطر مخالفت با اقدامات صدام در توقیف بسر می برد. یا ارتقای درجه صدام دو کرسی دیگر معاونت دبیرکل خالی مانده است. صدام ممکن است این دو کرسی را حذف نماید، تا رجعتی باشد بر بافت پیشین فرماندهی تا شکافی نیز بین او و اشل بعدی فرماندهی پدید آید. روش حکومت تک نفره صدام وفاداری اعضای غیر عراقی فرماندهی ملی را نیز خواستار است و ایجاب می کند که هیچ یک از آنها در قدرت حکومتی وی سهیم نباشند.


تهیه شده توسط: سرگرد ان. پالادنیو، نیروی هوایی آمریکا، جی اس آی - 5




منبع: کتاب اسناد لانه جاسوسی - جلد 8 - کتاب 8 - صفحه 86
تصاویر سند