در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

بررسی وضعیت اقتصادی ایران بعد از انقلاب

اقتصادی؛ کارخانه های تولیدی؛ جاسوسی اقتصادی؛

بررسی وضعیت اقتصادی ایران بعد از انقلاب

گزارش وضعیت ایران 1354

تحلیل حکومت پهلوی؛

گزارش وضعیت ایران 1354

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

تحلیل انقلاب اسلامی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

گزارش تحلیل اقتصادی ایران بعد از انقلاب

اقتصادی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛

گزارش تحلیل اقتصادی ایران بعد از انقلاب

گزارش بررسی اهمیت رابطه با ایران

سیاسی؛ روابط دیپلماتیک حکومت پهلوی و آمریکا؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ اقتصادی؛ نفت؛ علمی وپژوهشی؛ ارتباطات دانشگاهی؛ بورسیه‌ها؛

گزارش بررسی اهمیت رابطه با ایران

برنامه ریزی سفارت برای تداوم حضور اقتصادی در ایران

اقتصادی؛ امور بانکی؛ جاسوسی اقتصادی؛

برنامه ریزی سفارت برای تداوم حضور اقتصادی در ایران

گزارش تحلیل نظرهای اقتصادی حامیان آیت اللّه خمینی

تحلیل انقلاب اسلامی؛

گزارش تحلیل نظرهای اقتصادی حامیان آیت اللّه خمینی

گزارش اقتضائات مساعدت های امنیتی آمریکا به ایران

حمایت از رژیم پهلوی؛ تحلیل حکومت پهلوی؛

گزارش اقتضائات مساعدت های امنیتی آمریکا به ایران

تحلیل انقلاب ایران توسط اسرائیل

تحلیل انقلاب اسلامی؛ رژیم صهیونیستی؛

تحلیل انقلاب ایران توسط اسرائیل

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

سیاسی؛ ارتباطات با کشورهای همسایه؛ تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط دیپلماتیک حکومت پهلوی و آمریکا؛

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره

نفوذ در جریان میانه رو وابسته

موضوع سند

نفوذ در جریان میانه رو وابسته
مشخصات ارسال سند

از:

محرمانه

به:

متن سند

سیاست آمریکا در مورد میانه روها
درتجزیه و تحلیل و ارایه طریقی که دو نفراز میانه روها به سفارت ارایه داده اند ٬ به نام علی شاهپوریان و دکتر انوشیروان افراسیابی ٬ که شاپوریان کارمند سابق سفارت بوده است ٬ فارت نظریه ای داده است که: ” این نمونه دیگری است از تجزیه و تحلیل افراد وفادار به شاه که خود را با اوضاع روز وفق داده اند. (باد از هر طرف بوزد به همان طرف می روند) آنها عموماً با این طرز فکر که افرادی نظیر آنها بایستی تشکیلات وسیع تری با طرحهای مؤثرتری در میان طبقه میانه رو و برای آگاهی آنها که در کشاکش بحران سیاسی هستند و برای تحرک آنها ارایه دهند ٬ موافقت کردند. معهذا آنها راه طولانی در پیش دارند.
(شماره 00585زمان ژانویه 79 مطابق با دیماه 57 سولیوان)

***
”ناتانسون و همکارش لیما در ملاقات با پرت مقام رسمی سفارت در 28 دسامبر 79 گفت: حالا پی برده ام که شاه نمی تواند باقی بماند. مهمترین چیز برای نجات ایرانی که طرفدار غرب باشد و افراطیون را از قدرت دور نگهدارد رفتن شاه است.“
(شماره 00397 تاریخ 9 ژانویه 79 به امضاء سولیوان)
***
*در ملاقات با افراسیابی و شاهپوریان به خوبی خط آمریکا را درتقویت تشکیلاتی خط میانه به هر شکل می بینیم. حتی در بالا به کسانی که ضد خمینی و وفادار به شاه هستند ٬ از جنبه میانه روی در آینده سیاسی ایران اهمیت قائل هستند؛ پس هدف اصلی آنها ترویج میانه روی وحمایت وقدرت سیاسی دادن به این طرز عمل و فکر است.

***
در ملاقات با افراد میانه رو و کسانی که عمدتاً مشی سیاسی محافظه کارانه و میانه رو دارند ٬ سفارت پیش دستی نموده است و این عمل را ازقبل ازانقلاب شروع کرده و در اوج انقلاب یعنی دی ماه 57 شدت بخشیده است. تماس با افراد مختلف از جبهه های مختلف ٬ که از نقشهای گوناگون برای تعدیل حرکت انقلابی و رادیکال امام می توانستند مؤثر باشند ٬ انجام شده است. در حقیقت این خاصیت افراد و جبهه ها بوده است که سفارت و مأموران سیاسی(CIA) را به خود جذب می نموده است.
***
در ملاقات با داودی و عزالدین کاظمی ٬ کارمندان عالی رتبه وزارت خارجه ضمن پشتیبانی آنها از خمینی و توصیه به بختیار که به نفع خمینی کنار برود می گویند که:
او براین عقیده بود که انقلاب اسلامی تنها گروه سازمان یافته جدا از کمونیستها است و اختصاص دارد به اینکه کمونیست ها را از قدرت دور نگهدارد و در طویل المدت این مطمئن ترین راه حل برای آمریکا و دنیای غرب است.
داودی: طرفداران خمینی آن قدرها که گفته می شود اساسی و ریشه ای نیستند و در طول جریان ٬ میانه روی را با واقعیت خواهند پذیرفت.“
”مخالفین میانه رو اولین میتینگ بزرگ و متشکل خود را اخیراً برگزار کردند. از جمله گروههای مخالف ٬ اتحادیه معلمین ایران می باشد که رئیس آن محمد درخشش می باشد. درخشش در 28 ژانویه به پل کانسلر گفت که گروه سیاسی او یک میتینگ بین 4 تا 5 هزار نفر 5 روزقبل ( 23 ژانویه) تشکیل دادند و به منظور بحث کردن در مورد منافع مشترک درموقعیت سیاسی اخیر ٬ آنها در سه روزنامه تبلیغ نموده اند. همچنین از کلوپ معلمین که در اختیار وزارت آموزش و پرورش است ٬ استفاده کرده اند.
... مخالفین برجسته ٬ جدا از سخنران اتحادیه معلمین صحبت نمودند. اینها شامل وکیل متین دفتری (هدایت الله متین دفتری) وکیل لاهیجی (دکترعبدالکریم لاهیجی). به خاطر گروه وکیلان رحیم صفاری به خاطر حزب ”اتحاد برای آزادی“ متعلق به بنی احمد و دکتر اشراقی از یک سازمان دکترها و آقای مؤمنی از کانون نویسندگان. ... آنها همچنین در جستجوی اجازه گرفتن برای ادامه چاپ مجله هفتگی درخشش می باشند.“

(شماره 1 /1478 تاریخ ژانویه 79 امضاء سولیوان)

کنسول  Poliucol درپاسخ گفت که اگر خمینی در مشی خویش تندروی نماید امکان دارد که ارتش به حرکت درآید. کاظمی از این جواب کمی متأثر شد و طبق خیلی از مخالفین عقیده شایعی را بیان داشت که امکان تجزیه در درون ارتش خیلی زیاد است و بنابراین ارتش موفق نخواهد شد. اما او نتوانست این استدلال را نادیده بگیرد که بر اثر این جهش٬صرف نظر از اینکه چه نتیجه ای در بردارد ٬ به هر حال مقدار زیادی خونریزی به پا خواهد شد. او با بی میلی به این نکته اشاره کرد که اجرای قانون اساسی ارجح تر است به اینکه انقلابی در سیستم حکومتی انجام گیرد. همچنین به این نکته بارهااشاره کردکه خمینی آدمی نیست که اهل معامله باشد.“

***
گفتار فوق به خوبی نحوه تهدید و ترسانیدن افراد را نشان می دهد؛ چنان که آنها را مجبور به میانه روی و ترس از کشتار و قبول قانون اساسی مشروطه سلطنتی می نماید.
در مورد ارتباط با نهضت آزادی و میناچی در 1357/10/27
”میناچی ترجیح می دهد که دو شورا در هم ادغام شوند و این برنامه مقداری پشتیبانی قوی دارد ٬ امکانات دیگرمورد بررسی ٬ملاقات مشترک این دو گروه یا اعمال موازی (مثلاًدو گروه یک نخست وزیر انتخاب کنند).
در صحبت جدایی دکتر میناچی (طرفدار شریعتمداری) تأیید کرد که صحبتها بین مخالفین و نمایندگان بختیار ٬ در مورد راه حل اختلاف بین شورای خمینی (اسلامی) و شورای سلطنت پیشرفت کرده است.“
”... سپس انتظام موضوع را عوض کرده و گفت: نهضت آزادی مایل است که با یک هیئت آمریکایی ملاقات کند ٬ برای مذاکره در مورد منافع آمریکا در ایران و تلاش برای اجتناب از درگیری بین آمریکا و جنبش اسلامی که خواستار روابط خوب با آمریکا است.

1357/11/2

”...ازطرف دیگر با پذیرفتن همه احزاب که مطرح است ٬ رهبران میانه رو باخط سازش ناپذیر خمینی ٬ کله شقی می کنند بهترین امید در شرایط فعلی این است که احزاب داخلی متمایل به توافق و سازش شوند ٬ تا اینکه یک درگیری سرسختانه ای را پیش گیرند.

سولیوان 1357/11/2

”بهترین امید در تقلیل خشونت ٬ ظاهراً نهضت آزادی است و رهبران میانه رو که سعی دارند خمینی را متقاعد کنند که در موقع ورود زیاد سخت نگیرد. این می تواند یک پیشنهاد باشد.“

.1357/11/9

اعلان بختیار براینکه او به پاریس می رود ٬ملاقاتها و مذاکراتی درتهران وپاریس به راه انداخته است. رهبران مذهبی میانه رو ظاهراً از ترس خشونت می خواهند که او هر چه زودتر در مورد بازگشت خمینی مذاکره کند. نهضت آزادی ظاهراً بیشتر متوجه یک سازش سیاسی است.“ 1357/11/8
در ملاقات با درخشش نیز هدفهای آمریکا به خوبی مشخص می گردد.
***
”درخشش از افراد نادری است که می تواند نوعی سازماندهی به وجود آورد. او اشاره کرده است ٬ که شدیداً علاقهمند است که خط سازش کارانه ای راه بیندازد که اجازه می دهد شاه بماند و سلطنت کند نه حکومت ٬ ولی دولت از تمام فعالیتهای او و گروهش برای انتشار مطالب و فعالیتهای سیاسی جلوگیری کرده است.“
”... آمادگی وی (درخشش) جهت دنبال کردن خط میانه ای که می تواند کشورش را ازجهت گیریهای افراطی ای که در حال حاضر به سوی آن رانده می شود ٬ نجات دهد ٬ مشاور سیاسی و آقای گریفین مأمور ( 25 آبان 57 ) بازرسی قسمت را تحت تأثیر قرار داد. افشاگری شماره 12
***
”در ملاقاتی که با سنجابی در 14 ژانویه 76 در منزلش انجام شد ٬ نظریه سفارت چنین است:
نظریه: از کل حرفهای سنجابی این طور بر می آید که عقیده خود و گرایشات غربیش را در رابطه با حضور آمریکامی خواهد تحمیل کند. اما هیچ نشانه ای دردست نیست که سنجابی مایل به همکاری با ما در رابطه با عدم تحریک ارتش است. او امیدوار است که آمریکا از او و جبهه ملی حمایت کند و هیچ خطری آنها را تهدید نکند.“
در ملاقاتی که در 23 ژانویه دی ماه 57 سنجابی با سفارت گرفته است گفته است:
” (سنجابی می گوید) او امیدوار است که خمینی متقاعد شود که کوتاه بیاید. چون جمهوری که او می گوید سرانجام ختم به خونریزی خواهد شد. سنجابی می گوید که همین قانون اساسی که هست ٬ برای ایران کافی است. سلطنت در چهارچوب قانون اساسی. سنجابی معتقد است که خمینی در حمله به سلطنت خیلی تندمی رود. سنجابی گفت که در انتخاب هر روشی موافقت خمینی شرط است. اگر خمینی موافقت کند.
نظریه: سنجابی (احساس تنهایی می کند و به دنبال دوستهایی مثل ایالات متحده می باشد. نام او هنوز
جزو مخالفین به شمار می رود. به هر حال او از مغزش و از تجربیاتش می تواند برای بعدها نقش مهمی بازی کند. سنجابی گفت: که وی در رابطه با حزبش٬ روی جوانان می خواهد کار کند و او احتیاج دارد این کار را
انجام دهد.“ (سولیوان)
***
درملاقات های فوق باکریم سنجابی ٬ به خوبی نشانه گیری آمریکا را ثابت می کند. مذاکره باجبهه ملی و نقشهای او در رابطه با انقلاب و طرز تلقی آنها از انقلاب به خوبی مشخص است و جهت تماس و جذب گروهها و سازمانها را در حین اوجگیری انقلاب یعنی دی ماه 57 نشان می دهد. درحقیقت تمایل به غرب میانه روی احترام به قانون اساسی مشروطه سلطنتی تمایل به ارتباط با آمریکا ملاکهایی است که مأموران سفارت را به ملاقات با آنها کشانده است. همچنین آمریکا در حمایت از میانه روها و لیبرالها در تقویت نیروهای میانه برمی خاست ٬ و هدفش تعدیل جهت حاد و انقلابی امام بود و از این جهت در ارتباط با سازمانها و گروههای میانه قرار می گرفته است.
”رحیم سفری به درخواست خودش (در 4 ژانویه 1979 ) با مشاور سیاسی سفارت تماس گرفت. (رحیم) سفری توضیح داد که او رئیس حزب اتحاد برای آزادی ٬ حزبی که دبیر کل آن نماینده مجلس٬ احمدبنی احمد می باشد. او توضیح داد که ازنتیجه اشتباه تاکتیکی او در اعلام آمادگی خودش برای شرکت مخالفین در دولت شریف امامی در مجلس٬ در روزاول می باشد و روزبعدتحت فشار مخالفین مجبور شد موضعش را تغییر دهد.پیروان او که از این عدم تیز بینی او ناراحت شده اند به گفته سفری سراغ او آمدند و از اوخواسته اند که رهبرشان باشد. سفری ٬ از بعضی رهبران جبهه ملی است که حالا از اسم مصدق برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند. سفری روشن ساخت که او حمایت از دولت بختیار را رد کرده و یک کپی از جزوه انگلیسی که از فارسی ترجمه شده بود به ما داد که برنامه ای راپیشنهاد می کند؛ خیلی شبیه به برنامه های دیگر گروههای میانه رو است؛ اولین نکته آن استعفای شاه و تأسیس شورایی از افراد تحصیلکرده و معتمد مردم است. هردو مجلس باید منحل شوند و امکانات سریع انتخابات آزاد فراهم گردد.پایان حکومت نظامی و...
ساواک ... سفری گفت می خواهد با ما در تماس باشد.7
نظریه: ما نمونه بالا را به عنوان نمونه دیگری از گروههای میانه رو می دانم ٬ فرق که امیدوارند فرصتی داشته باشند که آینده شان را اگر حوادث اجازه دهد به دست آورند. (نقشی در آینده سیاسی ایران ایفاکنند.)
سولیوان Sullivan

”دکتر عدنان مزارعی ٬ استاد اقتصاد دانشگاه تهران و کارمند سابق سفارت ٬ بخش اقتصادی به تقاضای خود در 2 ژانویه با مأمور سیاسیPerett ملاقات کرد. مزارعی در این ملاقات خواستار حمایت آمریکااز گروه سیاسی خود (راما)(پیام آور نوع دوستی مردم ایران)شد.این گروه مبتنی برایدئولوژی نوع دوستی است که قادر است ایران را از فشار قدرت مارکسیستها و اسلامیهای افراطی نجات دهد. گروه مزبور میانه رو ٬ رفرمیست و متمایل به غرب است. مزارعی گفت که با درخشش تماس گرفته و قرار شده که هر کدام موفقیت کسب گردد به دیگری بپیوندد. او امیدوار است که برای تبادل اطلاعات با ما به طور مرتب تماس داشته باشد و ماموافقت کردیم که دوباره با وی ملاقات کرده و جریان تلاش سیاسی او را مخفی نگه داریم.
نظریه ها: مزارعی آدم ماهر و هوشیاری است. بیوگرافی استخدام و خدمت صادقانه او در سفارت در سال 59 58 موجود است. ما هیچ نوع تأیید جدا و مستقلی از قدرت و نفوذ سیاسی او نداریم؛ اما هر گروه میانه رو و متمایل به غرب که به مبارزه علیه ملاها برخیزد ٬ در مورد او به عنوان یک گروه مترقّی با علاقه تمام تبلیغ خواهیم کرد.
(Sullivan) سولیوان

نقش سیاست آمریکا قبل از انقلاب اسلامی ایران در رابطه میانه روها و سازشکاران:
1 تلاش آمریکا برای قبولاندن بختیار
2 تماس با میانه روها در جهت میانه رو کردن جهت انقلاب و در مقابل امام.
3 گشودن یک جبهه قوی میانه رو در مقابل امام که سازش ناپذیر است و اهل معامله نیست.
4 کوشش برای به وجود آمدن یک حرکت انقلابی سریع که منجر به حکومت انقلابی خواهدشد. سعی
در جلوگیری از ادغام شورای سلطنت و شورای انقلاب خمینی.
5فرستادن دلالها و واسطه های سیاسی برای تعدیل تصمیمات امام که عمدتاً حتی بنا به گفته خودشان
ناموفق است.
6 قیم قرار دادن گروههای میانه رو در مورد سرنوشت انقلاب و شناخت دقیق از روحیه و خاصیتهای سازشکارانه آنها و سپس مذاکره و تفاهم با آنها.
7 عمدتاً موقعی که مردم قاطعانه و مسلحانه بر علیه حکومت می جنگیدند و امام بی باک و شجاع در جلوی مردم حرکت می کرد ٬ میانه روها از ترس خشونت و به خاطر عدم ایمان به انقلاب قهرآمیز اسلامی ایران سر در آخور سازش با امپریالیزم خونخوار فرو بردند و به خیال خودمی خواستند ٬ آنها را متقاعد کنند که دست از این خوان گسترده بردارند و در جهت منافع مردم و اسلام راستین عمل کنند.
***

بعد از انقلاب بنا به یک هدف استراتژیک سیاست آمریکا در ایران یعنی:
1 ما می خواهیم برای ایرانی کار کنیم که میانه رو باشد و ناسیونالیست های مخالف مذهب تسلط بیشتری در اداره مملکت داشته باشند.
2 در این موقع حساس هیچ دولتی قادر نیست که حکومت ایران را سرنگون کند. پس باید از در مسالمت آمیز با ایران درآید.
***
با توجه به دو سیاست اصلی آمریکا در ایران ٬ سعی آمریکا در نفوذ در ارگانها و سیاست داخلی و خارجی ایران بوده و هدفش تعدیل انقلاب اسلامی و حاکم کردن میانه روی به جای افراطی بودن و قرار دادن میانه روها در مقابل حرکت انقلابی امام بوده است: ”در ملاقات مورخ 7 جولای با آقای امیرانتظام معاون نخست وزیر ٬تمایلات آمریکا را برای عادی کردن روابط با ایران ٬ مجدداً متذکر شدم.
من از امیرانتظام به خصوص در مورد اقداماتش برای آسان نمودن حرکت به طرف عادی کردن روابط مفید و دوجانبه در دوره بعد ازانقلاب تشکر کردم و متذکر شدم که به نظر ما مصاحبه اش در 21 ژوئن در این مورد بسیار مفید بوده است.“
***
یعنی با ایجاد تفاهم با این نوع میانه روها آنها را در خدمت خود و اهدافشان در می آورند. گفتگوی انتظام و استمپل: مهمترین نکاتی که به وسیله امیر انتظام عنوان شده عبارتند از: عادی کردن روابط ایران و آمریکا باید به آهستگی پیش برود تاسوءظن کسانی را که نظرخوبی نسبت به آمریکا ندارند بر نینگیزد.
در حقیقت این گونه افراد به عنوان مشاور سیاسیِ منافع آمریکا در ایران عمل می کنند. انتظام نظراتی برای بهبود روابط ایران و آمریکا دارد. او به عنوان یک سفیر فوق العاده ٬ از طرف دولت موقت انقلابی ایران در اروپا خدمت می کند. انتظام نسبت به نفوذ مذهب افراطی در دولت و خمینی اظهار نگرانی می کند.
***
حتی بعد از مدتی کار به روابط با CIA می کشد:
CIA از کاردار آمریکا در استکهلم می خواهد که به انتظام اطلاع دهد که ما حاضریم تبادل اطلاعات  بعد از دهم سپتامبر انجام شود.کاردار ازانتظام خواهدخواست که بایزدی تماس بگیرد ویزدی با شما ٬ تا تاریخ دقیق تبادل اطلاعات را تعیین کند. هدف مااز انجام این روش این است که به شما (کاردار)اطمینان بدهیم که یزدی و انتظام در مواضع شان نسبت به این ملاقات ها هماهنگی کامل دارند.“
***
و حتی کار این افراد که بخشی از میانه روهای موجود در ایران هستند به ملاقات با برژینسکی ٬ پدر بزرگ نصیری و مقدم و هویدا می کشد؛ یعنی پای گذاشتن در دامی که آمریکا برای سرنوشت انقلاب ما گسترده است:
”کاردار ایران در الجزایر امروز به من اطلاع داد که با تهران تماس خواهد گرفت تا امکان تمایل بازرگان یا یکی از اعضای هیئت دولت ایران را برای ملاقات با دکتر برژینسکی یا مقامات دیگر آمریکایی ٬ که از الجزیره دیدن می کنند سؤال کند.“
( 32 اکتبر 1979 )
در حقیقت دولت آمریکا طرح یک هیئت نمایندگی پر قدرت را ریخته که مهره اصلی آن دکتر برژینسکی است

Haynes
***
همچنین تبادل اطلاعات جاسوسی با دولت موقت ٬ عمدتاً شیوه میانه روی داشته است. به زعم اینکه این اطلاعات از دلسوزی حسن نیت آمریکا است؛ در صورتی که جهت همه این عملیات آمریکا ٬ تنها منافع این شیطان بزرگ است:
***
”او (امیرانتظام) مجدداً خواهش کرد که تبادل اطلاعات داشته باشیم ٬ در مورد فعالیتهائی که در داخل و یا در کشورهای مجاور صورت می گیرد. چرا که این گونه اطلاعات از نظر امنیت داخلی ایران حائز اهمیت است. (لینگن)
انتظام قویاً تماس دولت موقت را برای مبادله اطلاعاتی که مربوط به حمایت دولتهای خارجی از تهدیدهای داخلی ایران است خواستار شد.“( 17 مرداد 57)

***
ضرورت و نیاز متقابل میانه روها و آمریکا ب ٬ هم ٬ آنها را جذب یکدیگر می کند ٬ تا جایی که خود میانه روهای ایرانی به دنبال آمریکا می گردند:
”رهبر جنبش رادیکال ٬ مقدم ٬ ضمن تماس با سرپرست دپارتمان ٬ نظرات خود را در مورد مسایل جاری اظهار داشت. خیلی تأکید کرد که کاردار با خمینی تماس بگیرد که او (خمینی) ایرانیان را متقاعد کند که دولت آمریکا انقلاب ایران را پذیرفته است.
مقدم مراغه ای عضو مجلس خبرگان در بررسی قانون اساسی است.اوطی بحثهای گوناگون که درباره مسایل مختلف در تاریخ سپتامبرداشته ایم در پاسخ به این سؤال که آمریکا چگونه می تواند روابط خود را با ایران بهبود بخشد ٬ گفت: کاردار آمریکا هر چه زودتر با خمینی تماس بگیرد. ... اگرخمینی ناگهان قبل از ملاقات آمریکا با او فوت کند ٬ حتی میانه روها که با خمینی کاملاًموافق نیستند آمریکا را مورد انتقاد قرار خواهند داد و خواهند گفت که عدم ملاقات آمریکا با ایشان ٬ عدم پذیرش انقلاب بوده است.“ (افشاگری شماره 20 )

***
و در حقیقت افرادی مثل مقدم ٬ منابع اطلاعاتی و تحلیلگران بخش سیاسی CIA و سفارت بوده اند و  مسایل مهم مملکتی را در اختیار سفارت قرار می داده اند و با دلسوزی تمام راه حضور آمریکا در ایران را به آنها نشان می داده اند. در ملاقاتی قبل از انقلاب در 10 ژانویه 79 (دیماه 57 ) با آیت الله شریعتمداری ضمن صحبت های
مختلف سفارت نظر می دهد که:
”نظریه: شریعتمداری آشکارا از دیدن شخصی از جانب دولت آمریکا خوشحال است و موضعش کاملاً منطقی و مساعد (موافق برای همکاری) بود.“
***
بعد از انقلاب هم:
”او آیت الله شریعتمداری زیرکانه گفت که اظهارات خمینی تا حد زیادی به این افکار (احساسات ضد آمریکایی) کمک کرده است و وقتی مردم ایران دوباره سر عقل بیایند می خواهند که روابط ایران و آمریکا ادامه یابد. البته این روابط باید با آنچه در گذشته بوده فرق داشته باشد. او گفت که آمریکامی تواند دراین برهه از زمان به ایرانیان بگوید که اسلحه های خود را به زوربه ایران نفروخته است وآمریکایی ها تنها به درخواستهای یک حکومت سلطنتی جواب مثبت داده اند.او اضافه کرد که آمریکاییها بایدازفرصتهایی که موجب استحکام دوستی آمریکا باایران می شوداستفاده کنند و بااین توطئه های ضدآمریکایی مبارزه کنند.“ آوریل 79
***
”روابط عمومی با کمک آمریکا تکالیفی را برای دانشجویان ایرانی در آمریکا که امکان دارد یک رابطه با روحانیون محافظه کار برقرار کنند در نظر گرفته است

( گزارش هفتگی 9 فوریه 79 Rtcurron)
***
اسناد فوق نیز تمایل آمریکا را برای برقراری رابطه ای فعال با سازشکاران و محافظه کاران به خوبی نشان می دهد و تمایل میانه روها را برای برقراری روابط با آمریکا و دادن راه حل برای تطهیر جنایات آمریکا در اذهان مردم ٬ به خوبی ٬ درستیِ انتخاب آمریکا را برای اجرای سیاستهای خود ثابت می نماید. در نتیجه بعد از انقلاب میانه روها برای آمریکا می توانستند در این جهات کار نمایند.
1 با نفوذ در دولت موقت و افرادی از نهضت آزادی که در دولت بودند و مشی میانه روی داشتند ٬ سعی داشتند خواستهای خود را عملی کنند.
2 میانه رو کردن سیاست مملکت ٬ از طریق جهت دادن به افراد میانه روی که مصدر کاری هستند ٬ صورت می پذیرفت.
3 پیدا کردن نقاط تفاهم با افراد میانه رو و استفاده از آنها برای مقاصد خود.
4 ارتباط با میانه روها و خبرگیری و درست کردن منبع خبری جهت اطلاع دقیق از اوضاع مملکت.
5 اجرای سیاست آمریکا در ایران ٬ یعنی همان میانه رو کردن انقلاب و سعی در خارج کردن سیاست داخلی و خارجی ایران از حیطه نفوذ خط مشی انقلابی امام به وسیله افراد میانه رو انجام می گرفته است. در حقیقت میانه روها پایگاه اجرایی این سیاست آمریکا بوده اند.
6 میانه روها قبل از انقلاب با آمریکا در ارتباط بوده و آمریکا مشی سیاسی و فکری آنها را در نظر داشته است تا در مواقع ضروری از آن استفاده کند.
7 حداقل عملیاتی که آمریکا بر روی افراد میانه انجام می داده است ٬ برقراری ارتباط و ملاقات با افسران سیاسی سفارت بوده است که با دست گذاشتن روی نقاط مورد نظر آنها اطلاعات و تحلیلهای سیاسی آنها را از اوضاع مملکت به دست می آورده که می توانسته است منابع خبری و اطلاعاتی مهمی باشد.
8 از آنجایی که خاصیت متقابل میانه روها و آمریکا ٬ یعنی تمایل میانه روها به ارتباط با آمریکا و حضور آمریکا و سیاست هایش در ایران آنها را وا می داشته که به سفارت آمده و اطلاعات خود را بدهند.سفارت به منابع خبری و افراد مهمی در این زمینه برمی خورده است.
9 میانه روها از تیپ های مختلف سیاسی ایران بوده اند که بیشتر از روشنفکران غربزده و سیاسیون کهنه کاری که نتوانسته اند خود را با جریانات متحول انقلاب اسلامی وفق دهند و همچنین بعضی از روحانیون محافظه کار.

منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 1 - کتاب 1 - صفحه 75
تصاویر سند