Post
19132
مقدمه و معرفی اسناد کتاب سی و یکم
گزارش کلی در مورد مسئله کردستان و معرفی حزب دمکرات
وضعیت شورشیان کرد در ایران
ارتباط شوروی با حزب دمکرات
گزارش یک کرد عراقی بنام احمد رئوف النقیب
بررسی رابطه کردها و شوروی
تلاش کردها برای قدرتگیری بعد از سقوط شاه
گروه صدای ملی ایران از کردها دفاع کرد
فعالیتهای حزب دمکرات و فداییان خلق در کردستان
تشریح وضعیت ایران تیر 58
از: آدامز، دفتر اطلاعات دفاعی واشنگتن٬ دی. سی.
محرمانه
به: دفتر اطلاعات دفاعی
1358-08-01- 1979-10-23
متن سند
سند شماره (46)
از: دفتر اطلاعات دفاعی واشنگتن، دی. سی.
به: دفتر اطلاعات دفاعی
طبقه بندی: خیلی محرمانه غیر قابل رویت برای خارجیان 2546
تاریخ: 23 اکتبر 79-1 آبان 58
شماره سند: 5059
موضوع: یادداشت اطلاعاتی دفاعی از طرف دفتر اطلاعاتی دفاعی ایران: کردها مهاباد را می گیرند.
1- (خیلی محرمانه - غیر قابل رؤیت برای خارجیان) در خلال اواخر هفته 22 مهر، جنگ شدیدی در منطقه کردنشین از شمال غربی ایران، بین شورشیان کرد و نیروهای دولتی دوباره آغاز شد. از بیست و ششم تا به حال، شدیدترین جنگ، در پناهگاه سابق کردها در مهاباد، صورت گرفته است.کردها، حداقل به طور موقت، از تاکتیک چریکی حمله و گریز دست کشیده اند و نیروهای دولتی را مستقیما در خیابان های مهاباد به مبارزه می طلبند. از قرار معلوم کردها، بدنبال دو روز جنگ شدید که طی آن سه تانک را نابود و چهارمی را تصاحب کردند، ترتیبی دادند که نیروهای دولتی را در بیست و هشتم به سربازخانه هایشان برگردانند. در حال حاضر آنها اکثر شهر را تحت کنترل دارند. تعداد کشته ها و زخمی ها محاسبه نشده است.
گزارش شده که شهر روز بیست و دوم نسبتا آرام بوده و ظاهرا هر دو طرف مناطق خودشان را حفظ می کنند. شورشیان هیچ کوششی برای حمله به پادگان ها نکرده اند، و نیروهای دولتی هیچ تلاشی جهت ترک سربازخانه ها انجام نداده اند.
2- (خیلی محرمانه - غیر قابل رؤیت برای خارجیان) باید منتظر ماند و دید که آیا دولت آخرین درگیری را با اعزام دوباره نیروهای تقویتی نظامی به منطقه جواب خواهد داد، یا اینکه درپی حصول توافق از طریق مذاکره خواهد بود. دلایلی وجود دارد که بعضی از مقامات یک راه حل صلح آمیز را دوست دارند.
هم اکنون فروهر وزیر امور استان ها به دنبال مذاکرات مقدماتی صلح با رهبران کردها، به تهران بازگشته است. همچنین، نقل می شود که آیت اللّه بهشتی، عضو عالیرتبه روحانیون، روز بیست و هشتم گفته است که این شورش باید از طرق سیاسی خاتمه یابد نه از راه های نظامی اما اینکه نمایندگان دولت باید با چه چیزهایی (پیشنهادهائی) اقدام به مذاکره نمایند، قابل سؤال است. تنها قولی که تا کنون فروهر علنی ساخته است، عفو اکراد به استثنای رهبران آنها شیخ حسینی و قاسملو می باشد. احتمالاً هر گونه تلاش جدی برای مذاکره در مورد برقراری صلح توسط آیت اللّه خمینی که به مصلحت اندیشی شهرت ندارد، خنثی خواهد شد. در گذشته وی نسبت به تقاضاهای خودمختاری اقلیت ها سختگیری می کرد و اکنون انتظار نمی رود که حاضر به مصالحه باشد. احتمالاً کردها نیز به نوبه خود با پیروزی هایشان در مهاباد دلگرم شده اند و محتملاً با سرسختی بیشتری به تلاش خود برای کسب خود مختاری ادامه خواهند داد.
گزارشگر: آدامز
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!