در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

گزارش فعالیت های کمکی کمونیستی در کشورهای غیر کمونیست در حال توسعه در سال 1978

جاسوسی از کشور های منطقه؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش فعالیت های کمکی کمونیستی در کشورهای غیر کمونیست در حال توسعه در سال 1978

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

کتابچه زندگینامه سران شوروی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

کتابچه زندگینامه سران شوروی

گزارش پیرامون مهاجرت یهودیان شوروی

سیاست‌های آمریکا در منطقه؛ شوروی؛

گزارش پیرامون مهاجرت یهودیان شوروی

گزارش بازار نفت تا پایان سال 1985

اقتصادی؛ نفت؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش بازار نفت تا پایان سال 1985

گزارش پیرامون صنعت نفت و گاز شوروی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

گزارش پیرامون صنعت نفت و گاز شوروی

گزارشی پیرامون گسترش اقتصادی سیبری

اقتصادی؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون گسترش اقتصادی سیبری

گزارشی پیرامون روابط ایران با کشورهای کمونیستی

ارتباطات با کشورهای همسایه؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون روابط ایران با کشورهای کمونیستی

گزارش کلی در مورد مسئله کردستان و معرفی حزب دمکرات

اقلیت‌های قومی و مذهبی؛ گروه‌های مخالف انقلاب؛

گزارش کلی در مورد مسئله کردستان و معرفی حزب دمکرات

گزارش ارزیابی نفوذ شوروی در افغانستان

ارتباطات با کشورهای همسایه؛

گزارش ارزیابی نفوذ شوروی در افغانستان

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 80

گزارش حضور دریایی شوروی در اقیانوس هند

موضوع سند

گزارش حضور دریایی شوروی در اقیانوس هند
مشخصات ارسال سند

از: مرکز خبری مراقبت اقیانوسی ناوگان در اقیانوس آرام -پرل هاربر

سری

به: مجمع گردآوری اطلاعات آمریکا چهار ٬ شش٬ هشت

1358-08-09- 1979-10-31

متن سند




سند شماره (80)


از: مرکز خبری مراقبت اقیانوسی ناوگان در اقیانوس آرام - پرل هاربر


سری


به: مجمع گردآوری اطلاعات آمریکا چهار، شش، هشت


تاریخ: 31 اکتبر 79 - 9 آبان 58


گزارش ویژه مرکز خبری مراقبت اقیانوسی ناوگان در اقیانوس آرام (طبقه بندی نشده)


1- (خیلی محرمانه) اطلاعات زیر حاوی مطالبی است که در آن درباره میزان نیروهای دریایی شوروی در اقیانوس هند سخن رفته است.


2- (سری) حضور دریایی شوروی در اقیانوس هند در ده سال گذشته از یک نیروی نمایشی کوچک به یک نیروی دائما در حال گسترشی که سطح ثابت آن حدودا دارای 18 تا 19 ناو جنگی و کمکی است افزایش یافته است. نقش این نیرو این است که منافع شوروی در منطقه اقیانوس آرام را حراست و حفاظت نماید. به عنوان یکی از وسایل سیاست خارجی شوروی، شویندرون (احتمالاً نام این نیرو است - م) سعی در افزایش اعتبار و نفوذ شوروی داشته و به طور کلی تصویر شوروی را به عنوان یک ابر قدرت خالی از ابهام می نماید. از نظر نظامی، این نیرو دیگر نیروهای دریایی موجود در منطقه را که ممکن است در زمان افزایش تشنج ملزم به برخورد با آنها شود زیر نظر گرفته و درباره آنها اطلاعات جاسوسی گردآوری می نماید. علاوه بر این، امکانات ایجاد کنترل محلی، دخالت در اوضاع محلی و حفاظت از منابع شوروی در منطقه را فراهم می آورد. عملیات عادی این ناوهای جنگی محدود می شود به خلیج عدن و منطقه جنوبی دریای سرخ و حرکات هزار چندی یک بار به سوی خلیج فارس، دریای شمالی عرب و سرزدن به بنادر متعددی از کشورهای واقع در حوزه اقیانوس هند (از قبیل موزامبیک، و سی شل ناوگانهای کوچکتر و ناوهای مین جمع کن معمولاً به عملیات گشتی در تنگه باب المندب می پردازند. در حال حاضر هواپیماهای آب و خاک نشین شوروی نقش تدارکاتی را ایفا می نمایند. اطلاعات حاصله حاکی از آن است که این هواپیماها بین عدن و جمهوری دموکراتیک خلق یمن اعمال تدارکاتی انجام می دهند، تا کشتیهای تجاری شوروی در کمال امنیت به تخلیه کالاهای خود بپردازند و نیز این کار در بنادر اتیوپی، ماساوانا و آسب نیز صورت می گیرد. زیر دریاییهای شوروی نیز گویا ترجیح می دهند که در مناطق عملیاتی خالی از تراکم و باز خلیج شرقی عدن و غرب دریای عرب انجام وظیفه نمایند. گاهی هم جسارت به خرج داده وارد آبهای جنوبی دریای سرخ می شوند. شویندرون برنامه های تمرینی و آموزشی زیادی ندارد و قسمت اعظم اوقات خود را در لنگرگاههای ایجاد شده به وسیله شوروی می گذرانند.


3- (سری) از سال 1974 سطح نیروی شویندرون از نظر زیردریایی به تعداد 460 روز دریایی ثابت مانده است؛ ناوگانهای جنگی، هواپیماهای آب - خاک نشین، و ناوهای مین جمع کن در سطح تقریبی 2100 روز دریایی حفظ شده است، ولی در 1978 تعداد هواپیماهای آب - خاک نشین از میزان 490 روزدریایی تجاوز کرده، دو برابر گردید. این افزایش را مربوط به عقب نشینی شوروی از سومالی و حمایت شوروی از اتیوپی در جنگ علیه سومالی می دانند. در رابطه با این دو واقعه و افزایش عملیات موقت، افزایشی نیز در نیروی دریایی اقیانوس هند و نسبت یک سوم سال قبل انجام گردید. شویندرون


ص: 687





اصولاً مرکب از ناوگان اقیانوس آرام می باشد. چنین انتظار می رود که شوروی از ناوگان اقیانوس آرام جهت نمایش حضور خود در اقیانوس هند باز هم ادامه دهد و در همان حال از کانال سوئز برای تجدید و افزایش قوا بهره برداری خواهد کرد.


4- (سری) تعداد روزهای دریایی اسکادران شوروی در اقیانوس هند:


1978 - 1979 (تا 30 سپتامبر) زیر دریای - 467 - 365 ناو جنگی سطح آبی - 1462 - 1478 آب - خاک نشین / مین جمع کن - 1555 - 848 کمکی / پشتیبانی - 4959 - 3487 افزایشی که در سطح ناوهای جنگی در 1979 مشاهده می شود مربوط به حرکات بین - ناوگانی می باشد.


5- (سری) نقطه اوج افزایش نیروی دریایی شوروی در اقیانوس هند در رابطه با بحرانهای منطقه و نقل و انتقالات بین ناوگانها بوده است. بحرانهای منطقه ای مربوطه عبارتند از، خروج شوروی از سومالی، جنگ اتیوپی و سومالی، بحران ایران، برخورد بین جمهوری دموکراتیک خلق یمن و جمهوری عربی یمن، در ماههای تابستان و پاییز 1979 روسها 7 ناو جنگی و 2 ناوچه را به اضافه ناومینسک به اقیانوس آرام منتقل نمودند.


6- (خیلی محرمانه) سطح کنونی نیروی دریایی شوروی در اقیانوس هند (5 ناو جنگی و 8 ناوچه) برابر است با میزان نیروی این کشور در زمانهای غیر بحرانی و کمی پایین تر از حالت عادی است.


الف: کاهش مربوطه ناشی از خاتمه کار کشتیهایی است که خطر نظامی ندارند (مانند کشتیهای هیدروگرافیک، کشتیهای پشتیبانی هوایی، کشتیهای جمع کننده اجسام شناور).


ب: سطح کشتیهایی که خطر نظامی دارند سه رقم از سطح عادی و معمول کمتر شده است. برای این کشتیها (2 ناو جنگی و یک زیر دریایی) در هنگام زمستان جایگزین فرستاده خواهد شد.


7- (سری) عواملی که می توانند سطح نیروی شوروی در اقیانوس هند را در آینده تغییر دهند عبارتند از:


الف: دسترسی به مراکز پشتیبانی در جزیره ضحلک و عدن که باعث می شود نیاز به کشتیهای لجستیکی کاهش پیدا کند، ب: ناوگان شویندرون از طریق کانال سوئز با ارسال نیروهای موجود در دریای سیاه و مدیترانه می تواند افزایش پیدا کند، ج: حضور فزاینده شوروی در دریای جنوب چین و نیز دسترسی آن به پایگاههای SRVسبب شده است که این کشور در مواقع لزوم بتواند سریعا اقیانوس هند را تقویت نماید، د: اوضاع نظامی - سیاسی منطقه اقیانوس هند در حال حاضر باثبات است.




منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 49 - کتاب 49 - صفحه 689
تصاویر سند