Post
9124
تحلیل وضعیت کشورهای رو به رشد، امکانات نفتی، سیاستها و محدودیتها
گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980
مقدمه و معرفی اسناد کتاب 66
گزارش پیرامون صنعت نفت و گاز شوروی
گزارش وضعیت کشور عراق
صنعت نفت در قطر
گزارش تحولات انقلاب
گزارش تحولات انقلاب در اصفهان
صنعت نفت کویت
گزارش تحولات انقلاب
از: سولیوان
محرمانه
به: وزارت امور خارجه آمریکا
1357-08-10- 1978-11-01
متن سند
موضوع : اعتصابات در صنعت نفت ایران
1ـ امروز صبح٬ سفیر با انصاری٬ رییس شرکت ملی نفت ایران ملقات کرد٬ او گفت اوضاع در مناطق نفتی رو به بهبود است٬ اما بسیار کندتر از آنچه امید می رفت. گزارش انصاری توسط نماینده محلی (کنسرسیوم) تأیید شد٬ که به ما گفت تولیدات -OSCO- در حدود 5/1 میلیون بشکه در روز است. انصاری همچنان با رعایت احتیاط خوشبین است.
2ـ اوضاع تصفیه خانه ها ثابت است٬ همه در حاصل کار هستند٬ اما بازده آبادان پائین است. با وجود ادامه اعتصاب توسط عده بسیاری از پرسنل جزیره خارک٬ ترمینال صادرات به راحتی قادر است که صادرات بسیار کم فعلی را جابجا کند. امروز صبح نماینده کمپانی تجارتی ژاپنی که خریدار نفت خام ایران است٬ به ما گفت 37 تانکر در خارک در لنگرگاه هستند و منتظر فرصت برای بارگیری هستند. ما امروز نتوانستیم با -IPAC- تماس بگیریم ولی فکر می کنیم آنها هنوز هـم کـامل تـعطیل می باشند.
3ـ حتی اگر اعتصاب فورا شکسته یا رفع شود٬ ضررهای اقتصادی ادامه خواهد یافت٬ چرا که در حدود 10 روز طول می کشد تا تولیدات کامل به حالت اول برگردد. تعداد مشخصی از چاهها که بسته شده اند بدون اینکه روی آنها مقداری کار بشود دوباره تولید نخواهد کرد. -OSCO- تخمین می زند که پس از اینکه همه سرکارشان باز گردند٬ در عرض 48 ساعت به8/4 میلیون بشکه در روز می توان رسید٬ ولی آن هم تا 8 روز طول می کشد تا به 6/5 میلیون در روز برسد.
4ـ بر طبق تخمین تقریبی ما٬ ضرر صادرات برای ایران که توسط اعتصاب پیش آمده حدودا 300 میلیون دلار٬ تا نیمه شب 31 اکتبر٬ بوده است و به روزی 60 میلیون دلار افزایش می یابد. به هر حال٬ ضررهایی که در حدود 10 روز برای بازگشت به سطح معمول تولیدات٬ به وجود می آید مجموعا 85 میلیون دلار است. نتیجتا٬ دریافت ناخالص ایران از ارز خارجی٬ برای بخش نفت٬ امسال حداقل 2% کمتر از آنچه در وضعیت بدون اعتصاب می بود٬ خواهد شد.
سولیوان