Post
12911
تحلیل شخصیت الهیار صالح و فعالیت های حزب ایران
شخصیت و نظرات سیاسی غلامحسن صدیقی
ملاقات بین الهیار صالح و علی امینی و تحولات جدید در جبهه ملی
کزارش تحولات در جبهه ملی 1343
اظهار نظر الهیار صالح در مورد سیاست دولت مصدق
ناامید شدن الهیار صالح از آمریکایی
مقدمه و معرفی اسناد جلد 20
گزارش سخنرانی بیست و هشتم مرداد ماه شاه و الهیار صالح
تحلیل شخصیت الهیار صالح و حزب ایران
وضعیت مخالفان سرسخت غیر کمونیست در ایران دوره پهلوی
از: منابع کنترل شده آمریکایی
محرمانه
به: رئیس بخش سیاسی
1345-09-15- 1966-12-06
متن سند
الهیار صالح - 18
خیلی محرمانه
به: رئیس بخش سیاسی
تاریخ: 6 دسامبر 1966 برابر با 15 آذر 1345
از : منابع کنترل شده آمریکایی
موضوع: گفته های اخیر ضد آمریکایی الهیار صالح
مطالب زیر برای اطلاع شما و هر موردی که در محدوده های امنیتی تعیین شده مایل به بهره برداری از آن هستید می باشد. هرگونه گزارش در مورد این اطلاعات از طرف شما بایستی که کنترل «عدم دسترسی خارجیان» را داشته باشد ولی نیازی به ذکر «منابع کنترل شده آمریکایی» به عنوان منبع نیست.
(نظریه : شنیده شد که الهیار صالح اخیرا نظرات زیر را ارائه داد.)
1- متأسفانه وضعیت مأیوس کننده است. دیگر هیچ کس نمی تواند امیدی به آمریکائی ها داشته باشد، چون که آنها نیز در پی سیاست استعماری انگلیس هستند. با این حال یک تفاوت وجود دارد.... انگلیسی ها قابل انعطاف بودند، ولی آمریکائی ها سمبلی از خشونت می باشند.
2- برای انگلیسی ها به توافق رسیدن با افراد و همکاری با آنها امکان پذیر است، ولی اکنون آشکار شده است که آمریکائی ها اصرار به همکاری با عوامل غیر معروف، ستمگران یا افرادی که دارای خصوصیات ستمگرانه می باشند، دارند و آنها فقط عواملی را حمایت می نمایند که از تنفر و انزجار نسبت به جامعه شان لذت می برند. هر کس که نسبت به رعایت اصول انسانی متعهد است و یا هر شخصی با شهرت خوب هیچ گونه ارزشی برای سیاست آمریکا قائل نیست.
3- مردم معتقدند که هر چیزی در دست آمریکائی هاست و هر چیزی از آنها سرچشمه می گیرد و آنها می توانند تمام تغییراتی را که می خواهند و تصمیم به آن می گیرند اعمال کنند، ولی متأسفانه، آنها متقاعد نشده اند که بایستی میانه اتخاذ نمایند و روشی میانه و صلح آمیز برای تغییرات در پیش بگیرند. متأسفانه هرکس که از همکاری با آمریکائیها امتناع ورزد متهم به دستیاری با کمونیستها می شود.
4- تمام روزنه ها و راه های نفس کشیدن در این کشور مسدود شده اند و افراد بایستی بنشینند و منتظر تحولات آتی شوند. در طول اقامتم در ایالات متحده مجذوب مردم آن کشور، سیاستمداران آن و افرادی که از خصوصیات انسانی عالی برخوردارند شدم، ولی بعدا مشخص شد که سیاست استعماری ایالات
ص: 771
متحده با آموزش و تمدن آمریکائی تفاوت دارد، درست به همان صورت که سیاست استعماری انگلیس با آموزش و تمدن انگلیسی تفاوت دارد.
5 - در هر صورت هیچ چیزی نمی توان بدون تأیید قبلی آنها انجام شود. بنابراین هیچکس نباید به آنها امیدی ببندد. من نیز طرفدار نظریه روحانیون شده ام - امید به خدا و به تحولات آینده.
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!