Post
12898
تحلیل ملی گراهای ایران دهه 40
زندگی و شخصیت سید محمد علی کشاورز صدر
گزارش تحلیلی از جامعه روشنفکران ایرانی: ترکیب، الگو، مشکلات و پیشنهادات
گزارش معرفی شخصیت بختیار
جلسه سنجابی با کنسول آمریکا در تبریز
مقدمه و معرفی اسناد جلد 20
معرفی زندگی نامه و شخصیت کریم سنجابی و جبهه ملی
شخصیت و نظرات سیاسی غلامحسن صدیقی
زندگی نامه و نظرات سیاسی داریوش فروهر
دیدگاه متین دفتری نسبت به الهیار صالح
از:
محرمانه
به:
1342-08-25- 1963-11-16
متن سند
ص: 764
خیلی محرمانه
یادداشت مذاکرات
16 نوامبر 1963 برابر با 25 آبان 1342
موضوع : ملاقات بین الهیار صالح و علی امینی و تحولات جدید در جبهه ملی
مکان : منزل آقای میلر
شرکت کنندگان : آقای سیروس غنی دبیر بانک توسعه صنایع و معادن
1- در 23 آبان سیروس غنی و فریدون مهدی با الهیار صالح ملاقات کردند. آقای غنی گفت که الهیار صالح به آنها گفته بود که امینی با وی ملاقات کرده بود تا در مورد وضعیت جاری سیاسی گفتگو کند و نظرات او را راجع به یک ائتلاف احتمالی جویا شود. صالح به غنی گفت که امینی و وی در مورد تمام موضوعات اصلی من جمله نفت و امور خارجی موافقت داشتند. طبق گفته غنی، صالح اظهار داشت که سازمان جبهه ملی به تمام تعهدات گذشته، از جمله موافقت نامه های نفتی احترام می گذارد. صالح به امینی گفت که وی از وضعیت نفتی در سطح جهان به خوبی اطلاع دارد و جبهه ملی تلاش خواهد نمود، موافقتنامه نفت را فقط از طریق راههای منطقی امکان پذیر، تغییر دهد.
غنی گفت صالح به امینی متذکر شد که عناصر اصلی جبهه ملی به خاطر اقدامات گذشته وی به او اعتماد ندارند ولی جبهه ملی هر گونه جنبش ملی واقعی را از جمله جنبشی که در صورتی که امینی به قدرت رسید آن را رهبری نماید، حمایت می کند.
2- غنی گزارش داد که صالح هنوز در مورد تاکتیک های آینده جبهه ملی تصمیم نگرفته است و نیز هنوز شورای هفت نفره یا یک شورای اجرائی جدید را انتخاب نکرده است. صالح هنوز بر سر این موضوع بحث می کند که آیا به همان صورتی که شایع بوده است، شورایی اجرائی متشکل از اعضای جوان تر و فعال تر جبهه ملی انتخاب کند یا نه.
طبق گفته غنی صالح راجع به جانشینی خودش به طور جدی فکر می کند و از نیاز به آماده کردن رهبریتی جدید برای جبهه ملی که در آینده نزدیک زمام جبهه ملی را به دست گیرد، به خوبی آگاه می باشد.
صالح اضطرابش را در مورد دانشجویان دانشگاه برای غنی ابراز نمود. غنی گفت که آنها از رهبریت صالح جدا شده اند و اظهار می دارند از آنجایی که هیچ گونه راهنمایی از بالا وجود ندارد، دانشجویان مجبورند امور خود را هدایت نمایند. صالح به غنی گفت، هنگامی که وی در زندان بوده است جلساتی طولانی با ساواک داشته است و پاکروان پرونده های حجیمی از 976 رهبر دانشجویان و لیست دیگری از 3/000دانشجویی که در صورت بروز دردسر دستگیر خواهند شد به او نشان داده بود. صالح نمی خواست که رهبران جوان تر جبهه ملی بی جهت به زندان انداخته شوند یا مورد ضرب و شتم قرار گیرند.
غنی همچنین گفت که صالح تأکید داشت دلیری بی خود در مقابل تاکتیک های زیرکانه و زور رژیم شاه کافی نیست. طبق گفته غنی صالح معتقد است که فساد ذاتی رژیم درست به اندازه دلیری جنگجویانه بعضی از اعضای آن (جبهه ملی) در به قدرت رساندن جبهه ملی عاملی بزرگ می باشد.
مکان یافت نشد!
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!