Post
31820
داریوش همایون سردبیر اخبار خارجی، روزنامه اطلاعات
زندگینامه دکتر حسین مهدوی
داریوش همایون سردبیر اخبار خارجی، روزنامه اطلاعات
داریوش همایون سردبیر اخبار خارجی، روزنامه اطلاعات
نظر داریوش همایون در مورد روابط با وزیر امورخارجه، زاهدی
گزارش تحولات انقلاب
نظر داریوش همایون در مورد حسین نصر
نظر داریوش همایون در مورد معاملات تسلیحاتی با شوروی، آزادی مطبوعات ایران
نظر داریوش همایون در مورد بودجه تسلیحاتی 1346
داریوش همایون سردبیر روزنامه آیندگان
از: دونالد آر. توساینت رایزن سیاسی سفارت
محرمانه
به: آقای دیوید دین
1350-07-13- 1971-10-05
متن سند
همایون، داریوش - 24
تهران، ایران - 5 اکتبر 1971 - 1350/07/13
خیلی محرمانه
جناب آقای دیوید دین مسئول روابط بین المللی سرکنسولگری آمریکا در هنگ کنگ
دیوید عزیز: حتما از مفاد پیام 5577 مورخ 2 اکتبر دریافته اید که داریوش همایون، سردبیر روزنامه فارسی زبان آیندگان و تنها روزنامه صبح ایران که به پرورش روشنفکران لیبرال ایران تظاهر می کند، ممکن است به زودی دیداری از سرکنسولگری داشته باشد.
وقتی همایون به من گفت می خواهد سفر 4 یا 5 هفته ای خود به چین را با توقفی در هنگ کنگ پایان دهد، به او پیشنهاد کردم ممکن است نظریات خود را با مذاکره با کسانی که سال ها در چین و خاور دور تجربه دارند، عمق بیشتری ببخشد و با بعضی از مقامات سرکنسولگری ما تماس بگیرد، وی به این شانس علاقه خاصی نشان داد، لذا من نام تو، باب درکسلر و آل هاردینگ را دادم.
همایون قصد دارد 10 یا 11 اکتبر تهران را ترک کرده و از طریق کراچی به پکن برود، 4 یا 5 هفته در چین اقامت کند، که تقریبا او را در هفته دوم یا سوم نوامبر در هنگ کنگ خواهید داشت. هنوز هم امکان دارد که نخواهد از طریق هنگ کنگ باز گردد و یا، با تفکر بیشتر، نتیجه بگیرد که تماس با سرکنسولگری به مصلحت نیست. باید صبر کرده و ببینیم چه می شود.در اینجا زندگینامه او را (هر چند که کمی قدیمی است، ولی تمام مطالب ضروری را در بردارد) ارسال می دارم: اطلاعات همایون درباره خاور دور خیلی وسیع نیست. (که تشکیل می شود از مطالعات او درباره این منطقه و سفرش در اواخر دهه 60 به ژاپن و آسیای جنوبی شرقی). با این حال نامبرده به طور استثنایی پر مطالعه، باهوش، جالب و حساس است و پس از 4 یا 5 هفته در چین خیلی بیشتر از روزنامه نگاران (یا دیپلمات های) متوسط مطلب خواهد دانست. به علاوه، در طول روابط نزدیک و صمیمانه دیرینه اش با مقامات آمریکائی در تهران (سازمان اطلاعات آمریکا، USIS، یا سفارت) نشان داده است که به مقامات آمریکائی اعتماد دارد. برای مثال، وی مطالبی را درباره دولت و اشخاص در اینجا به ما می گوید که بیشتر ایرانیان دیگر آن را ننگ دانسته و یا غیر عقلائی می شمارند (در همین حال اگر بفهمد که قصد داریم به خاطر مسائل اطلاعاتی جاری وی را بدوشیم هیچ نخواهد گفت). علاوه بر تمام اینها، من او را واقعا یک آدم خوب یافته ام و شما همه دوست خواهید داشت با او آشنا شوید.بگذار در پایان تشکرات بی دریغ خود را به خاطر میهمان نوازی هایت در تابستان گذشته، سر راه ما به وطن، تقدیمت کنم.
با بهترین احترامات مخصوص ارادتمند دونالد آر. توساینت رایزن سیاسی سفارت
ص: 798
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!