Post
14637
گزارش وضعیت ایران
برکناری حسن نزیه از ریاست شرکت ملی نفت ایران
گزارش تحولات انقلاب خرداد 58
حسن نزیه بعد از اخراج از شرکت نفت تحت الحمایه آیت اللّه شریعتمداری
تشریح وضعیت ایران خرداد 58
گزارش سیاسی اجتماعی انقلاب ایران بعد از 9 ماه
گزارش تحولات انقلاب اردیبهشت 58
تحلیل شخصیت الهیار صالح و فعالیت های حزب ایران
مقدمه و معرفی اسناد کتاب 56
سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران
از:
سری
به:
1357-09-22- 1978-12-13
متن سند
ص: 54
تاریخ: 13 دسامبر 1978 - 1357/09/22
سری (1)
حسن نزیه رئیس کانون وکلا (تقریباً از تاریخ ژوئیه 1978)
مورد خطاب با عنوان: آقای نزیه
حسن نزیه، یک وکیل و سیاستمدار قدیمی که قول داده است، کانون وکلا را هر چه بیشتر از گذشته فعال کند. مدتی کوتاه پس از تصدی سمت، او سازمان را (کانون وکلا) به شرکت در تقاضای تجدید محاکمه برای زندانیان سیاسی در دادگاه های حقوقی که قبلاً در دادگاه های نظامی محکوم شده بودند، کشاند. او قصد خود را مبنی بر ایجاد اصلاحات سازمانی از این قبیل با برپایی جلسات بیشتر نشر گزارشات ماهیانه به وکلای کشور، تعقیب قانونی وکلای فاسد و حمله به قوانین خشک اداری باز دارنده، نشان داد. نزیه فردی جاه طلب و چیزی شبیه به یک فرصت طلب سیاسی است. طبق گزارش رسیده در سال 1345، او باور داشته که می تواند پشتیبانی حزب توده (کمونیست) را برای امیال سیاسی خود به کار گیرد. (سری)
در سال های 1330 نزیه یک ملی گرای با حرارت، یکی از مؤسسین نهضت آزادی ایران بود که جبهه ای است راست گرا، مذهبی ملی که در مواقع مختلفی با جبهه ملی، ائتلافی که محمد مصدق نخست وزیر را (32-1330) در نبرد با شاه حمایت می کرد، همکاری داشته. بعد از جدا شدن نهضت آزادی از جبهه ملی در اردیبهشت سال 1340، نزیه به عنوان رهبر اکثریت حزبی ظهور کرد که تمایل به اتخاذ روش های ملایم و مصالحه آمیز در به دست آوردن قدرت داشت و همچنین مخالف روش قهرآمیز در بر کنار کردن شاه بود.
در طی آن دوره او و گروهش خواستار عدم قبول کمک های نظامی خارجی، بر سر کار آمدن یک دولت بی طرف (اما غیر کمونیست) و کنترل معقولی بر شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم، که یک گروه متشکل از 17 شرکت نفتی می باشد که با شرکت ملی نفت ایران مشارکت می کنند، شد. بعد از اینکه نهضت آزادی ایران، مجدداً در مهر سال 1340 به جبهه ملی پیوست، او در شورای مرکزی و کمیته اجرایی مرکزی اشتغال داشت و همچنین سرپرستی قسمت تبلیغاتی سیاسی و انتشارات گروه را بر عهده داشت. (سری)
در حال حاضر اطلاعات کلی در مورد زندگی شخصی و شغلی نزیه در دست می باشد. هم اکنون در اوایل 50 سالگیش، او ظاهراً یکی از چهره های سرشناس در میان جوانان ملی گرای اواخر سال های 1930 و اوایل سال های 1340 می باشد. در سال 1339 او برای شرکت بیمه های اجتماعی کارگران کار می کرد و در ماه تیر سال 1340 او برای مدت کوتاهی به علت فعالیت های ضد دولتی زندانی شد. در سال 1341 نزیه یکی از اعضای شورای انجمن آذربایجانی های مقیم تهران بوده است. (محرمانه)
13 دسامبر 1978
زمان یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!