در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

شرح روابط اقتصادی ایران و آمریکا

تحلیل حکومت پهلوی؛ نفت؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

شرح روابط اقتصادی ایران و آمریکا

نفوذ در جریان میانه رو وابسته

سیاسی؛ حمایت از جریانات منحرف سیاسی؛ جریان روشنفکری؛

نفوذ در جریان میانه رو وابسته

ملاقات با امیرانتظام برای مسائل بین ایران و آمریکا (تلاش برای تامین نظر آمریکا توسط انتظام)

اقتصادی؛ پیمانهای اقتصادی؛ جاسوسی اقتصادی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛ اقلیت‌های قومی و مذهبی؛ نفوذ در بدنه انقلاب؛ نهضت آزادی؛

ملاقات با امیرانتظام برای مسائل بین ایران و آمریکا (تلاش برای تامین نظر آمریکا توسط انتظام)

ایران : مشکلات محیطی ارتباطات، دورنماها، ایده‌ها

سیاسی؛ علمی وپژوهشی؛ ارتباطات دانشگاهی؛ برنامه‌های آموزشی؛ فرهنگی و اجتماعی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛ تلاش برای بقا در ایران؛

ایران : مشکلات محیطی ارتباطات، دورنماها، ایده‌ها

گزارش تحولات سیاسی و اجتماعی بعد از انقلاب

حمایت از جریانات منحرف سیاسی؛ پیمانهای اقتصادی؛ شرکت های وابسته؛ ارتباطات دانشگاهی؛ بورسیه‌ها؛

گزارش تحولات سیاسی و اجتماعی بعد از انقلاب

تلاش برای عادی شدن روابط تجاری آمریکا و ایران

اقتصادی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

تلاش برای عادی شدن روابط تجاری آمریکا و ایران

ملاقات سولیوان با امیر انتظام برای عادی سازی روابط ایران و آمریکا

دشمنی با انقلاب اسلامی؛ اقتصادی؛ پیمانهای اقتصادی؛ نهضت آزادی؛

ملاقات سولیوان با امیر انتظام برای عادی سازی روابط ایران و آمریکا

تلاش برای ارتباط با دولت موقت

روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ دولت موقت؛

تلاش برای ارتباط با دولت موقت

گزارش تحلیلی از ارتباط سیاسی نظامی و اقتصادی و فرهنگی آمریکا با ایران  سال 1974

مستشاران نظامی؛ پیمان‌های نظامی؛ خرید تجهیزات نظامی؛ حقوقی و قضایی؛ فرهنگی و اجتماعی؛ برنامه‌های فرهنگی؛ جاسوسی از کشور های منطقه؛ فعالیت‌های جاسوسی در ایران؛ روابط ایران و کشور های همسایه؛

گزارش تحلیلی از ارتباط سیاسی نظامی و اقتصادی و فرهنگی آمریکا با ایران سال 1974

بررسی تحولات ایران

گزارش تحولات انقلاب؛

بررسی تحولات ایران

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 2

ایران : مشکلات محیطی ارتباطات، دورنماها، ایده‌ها

موضوع سند

ایران : مشکلات محیطی ارتباطات، دورنماها، ایده ها
مشخصات ارسال سند

از:

گزارش سیاسی

به:

متن سند



ایران : مشکلات محیطی ارتباطات، دورنماها، ایده ها


فرضیه:


روابط ایران و ایالات متحده خیلی پیچیده هستند


در حالی که از طرف دولت تهران به ما اصرار می شود تا نشانه ای از مقاصدمان برای عادی کردن روابط ارائه کنیم، فرقه قم، خصوصا خمینی، مطبوعات و دیگران به سرزنش و توبیخ علیه ما با عنوان دست نا به کار امپریالیستی در پشت مشکلات ایران ادامه می دهند.


سیاست های داخلی ایران (اعدام ها، حملات به کردها، اخراج خبرنگاران خارجی، بستن روزنامه ها) برداشت منفی فعلی «ایران جدید» را در ایالات متحده تشدید کرده است و در طرح ریزی بهبود بخشیدن روابط، مشکلات جدی برای ما به وجود آورده اند. ما باید از هر نوع موضعگیری که ممکن است اینجا یا آنجا به عنوان حامی این سیاستها تفسیر شود، اجتناب ورزیم. در عین حال منافع ما در ایران قابل توجه باقی می ماند، که کمترین آن نفت نیست. چون که یک دولت اسلامی به هر شکلی که باشد (که رهبریت مذهبی به ایفای یک نقش محوری ادامه می دهد) برای آینده ای قابل پیش بینی قابل مشاهده است، بایستی که ما از طریقی حساب شده مقاصد خیرمان را نشان دهیم و به ایران اطمینان بخشیم که ما هم آرزوی خوبی برایشان داریم و هم قصد داریم که خودمان را در امور داخلی آنها شرکت ندهیم.


امکانات:


تعداد زیاد ایرانیان تحصیلکرده ایالات متحده و غرب که در میان آنان ما می توانیم یک منبع اصلی از حسن نیت را انتظار داشته باشیم و در میان آنان می توانیم تصمیم گیری در جهت غرب را انتظار داشته باشیم.


تخصص ایالات متحده در رشته های مورد توجه ایران : تجارت، تکنولوژی، کشاورزی، آموزش و پرورش، دفاع. موضع ایالات متحده به عنوان وزنه ای لازم در مقابل خطری مشاهده شده (اتحاد شوروی).


یک دولت رسمی (که با جناح قم مخالف بوده) و علائمی از واقع بین بودن، غیر افراطی بودن نشان داده است و در روابط عادی شده ایران و ایالات متحده ذیعلاقه است. تعداد بی شمار دانشجویان ایرانی که می خواهند در ایالات متحده باشند و یا هستند.


کمبودها:


توانایی خیلی کم ما در تأثیر گذاردن بر وقایع ایران.


آیت اللّه خمینی که علاوه بر به وجود آوردن سیاست ها و بیانیه های افراطی ایران به نظر می آید که با حرارت زیادی ضد ایالات متحده است. توانایی محدود ما برای ارتباط پیدا کردن با رهبریت مذهبی و اکثریت طبقه پایین ایرانی ها. تئوری «دست مخفی» که ریشه عمیقی در خوی ایرانی دارد، ایالات متحده را (در میان دیگران) به خاطر مشکلات متعدد ایران سرزنش می کند. تصمیم جدی و گسترده برای ریشه کن کردن نفوذ خارجی. مطبوعات دارای مجوز رسمی که بشدت ضد ایالات متحده بوده اند. احساسات ضد صهیونیستی و معرفی سیاست های ایالات متحده به عنوان حامی صهیونیسم در مقابل منافع اسلامی و عرب. معرفی ایالات متحده با دولت شاه و تمام افراط کاری های آن.




اهداف:


اظهار شود که ایالات متحده خودش را در امور داخلی ایران شرکت نخواهد داد و اینکه ما آرزوی خوش برایشان داریم و دیگر اینکه، منافع ما در تمایلمان به یک ایران مستقل، با ثبات و صلح جو مشترک می باشد.


گفت و شنود با رهبریت جدید ایران را ترقی دهید.


یک رابطه بلند مدت دو جانبه سودمند و مفید را از نو ایجاد کنید.


خطرات:


تا حدی که ما از روش نامشخص فعلیمان دور می شویم، حملات بیشتری را در پیش روی خود قرار خواهیم داد (به طور حتم شفاهی و شاید از نوع دیگر). خصوصا در زمانی که ایران با مشکلات و محرومیت داخلی عظیمی رو به روست، این موضوع صحت دارد و تماما از تئوری «دست مخفی» مداخله خارجی تغذیه می شوند.


بهبود بدون ملاحظه هر کدام از روابط ما ممکن است که به تأیید سیاستهای جاری ایران که با مواضع حقوق بشر ما در اختلاف می باشند، تعبیر می شود.


با در نظر گرفتن ارزیابی دولت فعلی نسبت به دیگر انواع و اشکال (دولت) در آینده، یک ارتباط نزدیک با دولتی که به طور فزاینده به خاطر افراط کاریهایش شناخته می شود، می تواند ما را در مقابل همان اتهاماتی که با سقوط دولت شاه با آن رو به رو گشتیم، زخم پذیر کند.


پیشنهادات:


علیرغم مشکلات و احتمال مشکلات، اهمیت منافع ما در ایران توصیه می کند که ما فرصتها را برای انجام یک گفت و شنود با رهبریت جدید ایران دریابیم. در عین حال این تلاشها برای کوتاه مدت هم باید ارزیابی شود و از شدت آن کاسته شود و بر روی روابط بلند مدتمان با ایران تکیه کنیم، تا بر روی دست آوردهای تاکتیکی کوتاه مدت.


سازمان ارتباطات بین المللی ایالات متحده (USICA) :


ما به چه کاری مشغولیم؟ چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ فعالیت های جاری:


- پشتیبانی از مراکز دو ملیتی ( انجمن های ایران و آمریکا) در تهران و اصفهان.


- حمایت از تدریس زبان انگلیسی از طریق NBC در تهران و اصفهان.


- کتابخانه سازمان ارتباطات بین المللی ایالات متحده.


- مشاوره با دانشجویان از طریق AMIDEAST در NBC و در کتابخانه سازمان ارتباطات بین المللی.


- بخش برنامه رادیو آمریکا به زبان فارسی.


- کار مطبوعاتی.




- توزیع (محدود) مجله در بین نهادها.


- همکاری افتخاری با انستیتوی آمریکایی مطالعات ایران.


- برنامه فولبرایت (اعطای امتیازات به ایرانیان ادامه می یابد، آمریکایی ها در ایران در بلاتکلیفی هستند) ما چه می توانیم انجام دهیم؟ - پخش برنامه افزایش یافته فارسی صدای آمریکا (یکساعت افزایش خواهد یافت).


- دیدارهای شرکت کنندگان آمریکایی.


- از سرگیری تدریس زبان انگلیسی توسط انجمن ایران و آمریکا در شیراز.


- برنامه های فیلم در NBC.


- برنامه ای برای آوردن شخصیتهای مذهبی ایرانی به ایالات متحده برای جشنهای سالگرد هجرت.


یک سمینار مخصوص؟ مسافرت به دور ایالات متحده در ارتباط با جشن ها؟ - یک بخش روابط عمومی در اصفهان در سال آینده؟ ایده های دیگر؟ پیشنهاد می کنیم که یک جلسه مخصوص برگزار شود تا ایده ها برای اعاده یک گفت و شنود با ایرانیان مورد بررسی قرار گیرد. این باید شامل بخش خصوصی، ایران شناسان، رمزی کلارک، شخصیت های مذهبی سازمان بین المللی ارتباطات و INR می توانند مسئولیت مشترک به عهده گیرند.




منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 2 - کتاب 2 - صفحه 271
تصاویر سند