Post
35772
گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی
یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب
گزارشی پیرامون بخش عملیات خدمات عمومی سفارت
گزارش جاسوسی پیرامون شوروی
گزارشی پیرامون جاسوسی شوروی از آمریکا
گزارش پیرامون کنسولگری آمریکا در اصفهان
بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران
گزارشی پیرامون بخش امور کنسولی سفارت
گزارش وضعیت افغانستان
گزارشی پیرامون نیروی محافظ سفارت آمریکا
از: روزن، سفارت آمریکا، تهران -11183
محرمانه
به: سازمان ارتباطات بین المللی، واشنگتن دی.سی
1358-07-30- 1979-10-22
متن سند
سند شماره 352
محرمانه
22 اکتبر 79 - 30 مهر 1358
از: سفارت آمریکا، تهران -11183
به:سازمان ارتباطات بین المللی، واشنگتن دی.سی
مرجع: 9174
موضوع: ملاقات با مجله پیام صلح
1- وابسته مطبوعاتی از دفتر مجله پیام صلح در تهران دیدن کرد، این مجله انگلیسی زبان
ص: 702
که در قم مستقر است هدف خود را انعکاس واقعیت های اسلام و ایران… برای افراد علاقه مند مقیم خارج از کشور بیان می کند. ابتدا قرار بود این ملاقات با علی قلی قرایی سردبیر مجله در قم صورت گیرد ولی از وابسته مطبوعاتی خواسته شد که در تاریخ 29 مهرماه موقتاً به دفتر مجله در تهران برود. هدف از این بازدید ظاهراً تعیین قرار ملاقات با مدیرکل این نشریه یعنی مهدی میرزا محمد بود تا وی بتواند با بخش بازرگانی سفارت در مورد امکان توزیع این مجله در آمریکا گفتگو نماید. ولی هدف اصلی ایجاد یک خط ارتباطی با محافل روحانی در قم بود تا پاراگراف 6 تلگرام مرجع به اطلاع آنها رسانیده شود، که همانا مبادله دانشجویان عالیرتبه رشته الهیات قم با همتاهای آمریکایی آنها می باشد.
2- مهدی میرزامحمد از وابسته مطبوعاتی خواست که نظر خود را در مورد این مجله چهارماهه و تأثیر آن را بر خواننده آمریکایی بازگو کند. به نقل از یکی از اولین شماره های پیام صلح، وی گفت «مطبوعات و رسانه های غربی تا به حال با تمام تلاش خود سعی کرده اند انقلاب ایران را نادرست جلوه گرسازند.» وابسته مطبوعاتی گفت پیام صلح نه تنها فرصت عظیمی را در اختیار دارد بلکه موظف است انقلاب اسلامی را به نحوی که برای ایران مفید باشد به آمریکایی ها معرفی نماید. وی توصیه کرد که مجله به تجزیه و تحلیل تشیع اسلامی و دیگر تلاش های انقلاب اسلامی بپردازد تا موجبات رشد میراث فرهنگی ایرانی ها فراهم آید و تنها به ترجمه تحت اللفظی سخنان آیت الله های مهم نپردازد. در رابطه با مطبوعات غربی، وابسته مطبوعاتی گفت وی از طرف آنها عذرخواهی نمی کند لیکن معتقد است که اخراج خبرنگاران خارجی از ایران سبب پیدایش پوشش متعادل مطبوعاتی نخواهد شد.
3- میرزامحمد نسبت به تبادل نظر غیرقراردادی وابسته مطبوعاتی ابراز علاقه کرد و گفت «امیدوارکننده است». وی گفت او نمی تواند سر خود کاری انجام دهد ولی این پیشنهاد را به سمع قرابی خواهد رسانید و اوست که باید تصمیم بگیرد که می تواند وابسته مطبوعاتی آمریکا را به دفترش در قم بپذیرد یا خیر.
4- نظریه: این مجله از نظر منابع مستقیماً تحت تأثیر و پشتیبانی روحانیون متنفذ قم است، ولی میرزامحمد این موضوع را مستقیماً نمی پذیرد، بدین ترتیب اگر این پیشنهاد از طرف قرائی پذیرفته شود موانع دیرین موجود بر سر راه تبادل نظر از میان برداشته خواهد شد.
روزن
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!