Post
16827
تحلیل اجلاس غیر متعهدها در کوبا
گزارش اجلاس نهضت غیرمتعهدها در کوبا
موضعگیری آمریکا د ر مقابل بیانیه جنبش غیرمتعهدها
عکس العمل آمریکا در رابطه با پیش نویس کوبا در اجلاس هاوانا
تلاش برای به انزوا کشاندن مصر در عرصه بین الملل
تحلیل سفارت آمریکا در مورد دولت موقت
تلاش آمریکا برای خنثی سازی جنبش غیر متعهدها
تلاش دولت موقت برای رابطه با آمریکا و عدم پاسخ دولت آمریکا
مقدمه و معرفی اسناد جلد 15
تحلیل سیاسی ، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی
از: سفارت آمریکا در تهران
محرمانه
به: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی
متن سند
سند شماره (10)
تاریخ: 8 مرداد 58
طبقه بندی: خیلی محرمانه
از: سفارت آمریکا در تهران
شماره 8074
به: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی
عطف به: الف - وزارتخانه 193073، ب - 187420
موضوع: عکس العمل ایرانیها نسبت به پیش نویس کوبایی در اجلاس هاوانا
1 - (تمام متن خیلی محرمانه است)
2 - طبق دستورات آمده در مرجع الف مشاور سیاسی در 30 ژوئیه با سرپرست سازمانهای بین المللی وزارت امور خارجه مهدی احساسی ملاقات کرده و نکات مطروحه در پاراگرافهای 3 تا 8 مرجع الف را و نیز نگرانیهایی را که در پاراگراف 3 مرجع الف بدانها اشاره شده بود به وی گوشزد کرد. احساسی به مشاور سیاسی پاسخ داد که چون ایران هنوز به عضویت تمام عیار جنبش غیرمتعهدها درنیامده است، لذا کوبایی ها خواستار اظهارنظر از این کشور پیرامون پیش نویس کوبایی نشده اند. علاوه بر این دولت موقت ایران سعی دارد، سیاستهای خود را در قبال بسیاری از مسائل و نیز آنها که بوسیله مشاور سیاسی مطرح شده مشخص سازد. بنابراین او یعنی احساسی در موقعیتی قرار ندارد که بتواند به طور رسمی نسبت به دعوت مشاور سیاسی عکس العملی نشان دهد.
3 - ولی، وی گفت که فقط به طور غیررسمی می تواند ابراز اطمینان نماید که ایران در جنبش غیرمتعهدها با بررسی خصوصیات هر مسئله یک سیاست مستقل را دنبال خواهد کرد. وی اذعان داشت که در داخل جنبش غیرمتعهدها بلوکهای مختلفی وجود دارند که هر کدام از مواضع بسیار افراطی برخوردار هستند. گاهی «نیز ممکن است ایران متوجه شود که بر سر یک مسئله خاص با یکی از بلوکها هم عقیده شده است، ولی این به این دلیل نخواهد بود که ایران با آن بلوک پیمان بسته باشد، بلکه بررسی مستقلانه مسئله باعث شده است که ایران به اتخاذ موضع خود همت ورزیده باشد.
4 - اظهارنظر: ایران به دنبال انقلاب فوریه هنوز سرگرم نظم و انضباط بخشیدن به وزارت امور خارجه خود می باشد. به نظر ما احساسی وقتی از اظهارنظر پیرامون مسائل به مطروحه وسیله مشاور سیاسی به این دلیل که دولت متبوع وی هنوز یک موضع رسمی پیرامون آنها اتخاذ نکرده امتناع ورزید، واقعیت را اظهار می داشته است. در شرایط کنونی، به نظر ما موضع ایران در جنبش غیرمتعهدها و نیز در دیگر مجامع بین المللی، حداقل در آینده نزدیک منبعث از شخصیت رهبر هیئت نمایندگی خواهد بود. در صورتی که وزیر امور خارجه یزدی حضور یابد، ما می توانیم انتظار داشته باشیم که ایران نقش نسبتا مسئولانه ای را در قبال مسائل ایفا نماید، البته باید دید که ارزیابی منطقی ایران از منافع ملی خودش چیست. لیکن اگر رهبری هیئت نمایندگی ایران را شخص کم تجربه ای یا شخصی که شیفته انقلاب اسلامی است برعهده
ص: 136
داشته باشد، میانه روی و پراگماتیسم احتمالاً از بین خواهد رفت.لینگن
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!