در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

فعالیت‌های رسانه‌ای؛ برنامه‌های فرهنگی؛

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

سرویس‌های اطلاعات خارجی و امنیت اسرائیل

روابط خارجی ایران؛ جنگ‌های منطقه‌ای؛ ساواک و ادارات امنیتی؛ جاسوسی افراد و ارگان‌ها؛ سایت‌های جاسوسی؛ جاسوسی از کشور های منطقه؛ جریانات مخالف شاه؛ اقلیت‌های قومی و مذهبی؛ جاسوسی رژیم صهیونیستی؛

سرویس‌های اطلاعات خارجی و امنیت اسرائیل

گزارش پیرامون گروه های مخالف آمریکا در جهان

سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش پیرامون گروه های مخالف آمریکا در جهان

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

نفت؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

ساختار اطلاعاتی ارتش اسرائیل

جاسوسی افراد و ارگان‌ها؛ رژیم صهیونیستی؛

ساختار اطلاعاتی ارتش اسرائیل

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

مستشاران نظامی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

سیاسی؛ ارتباطات با کشورهای همسایه؛ تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط دیپلماتیک حکومت پهلوی و آمریکا؛

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

تحلیل انقلاب اسلامی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 44

سیاست های آمریکا نسبت به اسرائیل

موضوع سند

سیاست های آمریکا نسبت به اسرائیل
مشخصات ارسال سند

از: وزارت امور خارجه واشنگتن، دی - سی

محرمانه

به: مجمع گردآوری خلاصه های اطلاعاتی - با حق تقدم

1358-05-26- 1979-08-17

متن سند





سند شماره (44)


تاریخ: 17 اوت 79 -26 مرداد 58


خیلی محرمانه


از: وزارت امور خارجه واشنگتن، دی - سی


به: مجمع گردآوری خلاصه های اطلاعاتی - با حق تقدم


(پاراگرافهای 5 - 1 خیلی محرمانه است)


موضوع: خلاصه اطلاعاتی 877 - 17 اوت 79


1 - موقعیت کنونی سیاست اسرائیل: کابینه بگین بسیار آشفته است. تضادهای شدیدی که بر سر سیاستها و شخصیتها وجود دارد به وسیله ضریبهای دیگری که قدرت و استعداد کابینه را در انعقاد قرار دادها کاهش می دهد، تشدید می گردد. این ضرایب عبارتند از:


(الف) عدم تندرستی بگین و دایان که دو تن از تصمیم گیرندگان اصلی در زمینه سیاست امور خارجه هستند.


(ب) عدم توانایی کابینه در برخورد با تورم روز افزون؛


(پ) سقوط نهائی حزب لیبرال، که یکی از حامیان مهم لیکود به شمار می رود؛ و


(ت) تضاد تلخ بر سر مستعمرات.


موضوع افزایش قدرت حزب کارگر و خصومت فزاینده حزب مذهبی ملی با لیکود نیز برخوردار از اهمیت ویژه می باشد. اینجاست که می توان گفت این احتمال نیز وجود دارد که کنست ناگهان دولت را بر کنار بنماید.


2 - در برخورد با این مسائل، کابینه حتما با احتیاط بسیار عمل خواهد کرد. برای حفظ بقای دولت خود، بگین تلاش بسیار خواهد کرد تا با حزب مذهبی ملی آشتی نماید. فعالیتهای وی در زمینه انعقادهای قرارداد باید طوری باشد که همیشه از حمایت حزب مذهبی ملی برخوردار باشد، در غیر این صورت سقوط دولت وی حتمی خواهد بود.


3 - با این حال کاهش شدید محبوبیت بگین، و افزایش مخالفت عمومی علیه حزب کارگر و امید بسیار ضعیفی که در رابطه با بهبود اوضاع اقتصادی وجود دارد تواما شانس بگین را در رابطه با حزب مذهبی ملی بسیار کاهش خواهد داد. در گذشته، بگین می توانست مورد تهدید قرار گرفته استعفا دهد، لیکن پس از یک دوره انتخابات باز هم قدرت را به دست گیرد و با تجدید مذاکرات ائتلاف بین خود و حزب مذهبی ملی را به وجود آورد، ولی انتخابات در حال حاضر ممکن است به معنی این باشد که بگین به دست فراموشی سیاسی سپرده شود. در نتیجه، حوزه عمل بگین در زمینه قراردادهای استقلال متکی به امتیازهایی خواهد بود که توسط حزب مذهبی ملی به او داده می شود.


4 - حزب مذهبی ملی نیز از قدرت خود آگاه است. نظامیان حزبی نسبت به قائل شدن امتیاز در زمینه های ایدئولوژیک، استراتژیک، و پراگماتیک بسیار بدبین هستند. برخوردهای داخلی در برابر حالت میانه رو حزب مذهبی ملی بیشتر حالت نظامیگرانه دارد.


(الف) هامر، وزیر آموزش و پرورش با زیرکی خاصی خود را از توطئه ها دور نگاه می دارد؛ زیرا او باید در آن قسمت از حزب که مربوط به خودش است اتحاد را حفظ نماید؛ و دیگر اینکه حتما از ترک حامیان گوش امونیم نیز جلوگیری به عمل آورد.


(ب) برگ، وزیر کشور نیز خواستار جدایی حزبی نیست، به خصوص اگر نتیجه یک چنین جدایی


ص: 501




«خودمختاری تسلیحاتی» باشد که نتیجه اش در نهایت بوجود آمدن یک دولت فلسطینی مستقل خواهد بود.


5 - هنوز چندی از ماجرای کمپ دیوید نگذشته است که د. اسرائیلیها این تصور قوت گرفته که امضاء قرارداد خود مختاری در سواحل غربی و نوار غزه سرانجام به تشکیل یک حکومت فلسطینی مستقل تمام عیار خواهد انجامید. این تصور در همه حوزه های سیاسی به چشم می خورد، و گسترش این تصور به جناح راستگراها، بگین را در صورتی که به دادن امتیازی قابل توجه تن در دهد؛ به طوری که این امتیازها سریعا منتشر شود، تهدید خواهد کرد.


6 - (محرمانه) ولی اگر فشارهای پیرامون موضوع خود مختاری را نیز نادیده بگیریم باز هم در دراز مدت بگین برای باقی ماندن در قدرت باید تلاش بسیاری را به خرج دهد. در حالی که وضع جسمانی او چندان تعریفی ندارد، فکر نمی کنیم که او بتواند ابتکار عمل را به دست بگیرد.


7 - (طبقه بندی نشده) گزارشات مطبوعاتی سفیر یانگ: مطبوعات استعفای سفیر یانگ را در 16 اوت با آب و تاب در خود منعکس ساختند. گزارشگران اسرائیلی در واشنگتن می نویسند که وضع اسرائیل ممکن است بدون وجود او «بدتر» شود. ولی رادیو اسرائیل در اورشلیم اعلام کرده است که آمریکا از نیاز اسرائیل به قطع ارتباط با سازمان آزادی بخش فلسطین باخبر است. یکی از عناوین روزنامه «مآریو» اعلام می دارد که رئیس جمهور کارتر از «ماجرای یانگ» عصبانی است. بنا به اظهارات همین روزنامه، منابع سیاسی معتقد هستند که اسرائیل ممکن است یکی از مهمترین قربانیان این استعفا باشد. روزنامه دیگری بنام یدیوت آهارانوت که از واشنگتن گزارش می دهد از قول یکی از «مقامات برجسته وزارت امور خارجه» بیان می دارد که اسرائیل از طریق این استعفا یکی از دوستانش را از دست داده است. بنا به همین گزارش فرد مزبور اظهار داشته است که این استعفا می تواند در روابط بین اسرائیل و کشورهای آفریقایی تأثیر منفی بگذارد. روزنامه «اورشلیم پست» گزارش کرده است که» شواهد موجود «نشانگر این حقیقت است که ارتباط» سفیر یانگ با سازمان آزادی بخش فلسطین به معنی «تغییر» سیاست آمریکا نبوده است.


صدای فلسطین اعلام کرده است که استعفا نتیجه «ایجاد وحشت و تبعیضات نژادی» بوده است. در اورشلیم نشریه القدس ماجرا را یک تغییر کلی در سیاست آمریکا نسبت به سازمان آزادی بخش فلسطین می بیند.


رویتر از قول یک روزنامه آتلانتایی داستانی را گزارش کرده است که بنا بر آن ماموران اطلاعاتی اسرائیل مقام سازمان آزادی بخش فلسطین را تا میعادگاه خود با سفیر یانگ همراهی کرده اند.


8 - (محرمانه) بیانیه های دایان: سفارت آمریکا در تل آویو گزارش می دهد که یکی از مقامات وزارت امور خارجه اسرائیل اعتراف کرده است که تا قبل از این ماجرا از بیانات اخیر دایان مبنی بر اینکه آمریکا سیاست اسرائیل در قبال لبنان را می پذیرد و نیز بی تمایل هم نیست که ناظران روسی به سینا بیایند، سردر نمی آورده است. کاردار ما اظهار می دارد که جهالت «بارون» ممکن است شرمندگی خود و وزارت امور خارجه اسرائیل را از گفته های دایان بخواهد بپوشاند.


(پاراگرافهای 13 - 9 طبقه بندی نشده است)


9 - سفیر آمریکا و نماینده سازمان آزادی بخش فلسطین: در تاریخ 16 اوت رادیو وین گزارش کرد که نماینده سازمان آزادی بخش در وین گزارش مطبوعات اسرائیلی را مبنی بر اینکه بین نماینده آزادی بخش


ص: 502




فلسطین و سفیر آمریکا در اطریش ارتباطی برقرار شده تکذیب نمود. وی گفته است که در صورتی که سفیر آمریکا با یک فلسطینی سخن گفته باشد، آن شخص حتما از آن دسته از نمایندگان آزادیبخش فلسطین نبوده است، که دارای دستور فرمان رسمی بوده باشد.


10 - سازمان آزادی بخش فلسطین - اسرائیل - کرایسکی: صدراعظم کرایسکی بنا به گزارش یک روزنامه اطریشی در 16 اوت گفته است که سازمان آزادی بخش فلسطین «حاضر است کشور اسرائیل را به رسمیت بشناسد». بنا به همین گزارش کرایسکی گفته است «اسرائیلیها باید خیلی احمق باشند اگر تصور کنند که می توانند مردمی را که چنین سریع تکثیر می شوند تحت کنترل پلیس نگاه دارند.»


11 - ایران - سوریه: یک روزنامه کویتی از تهران در تاریخ 16 اوت گزارش می دهد که یک نیروی نمونه از نظامیان ایران در 17 اوت به دمشق خواهند رفت تا در خطوط برخورد با اسرائیل موضع بگیرند.


این گزارش هنوز تأیید نشده است. وزیر امور خارجه سوریه رسما از ایران بازدید به عمل آورده است. در تاریخ 16 اوت وی اظهار داشت که دو کشور توافق کرده اند تا برای بحث پیرامون منافع مشترک دو کشور کمیته های سیاست خارجی و اقتصادی تشکیل دهند.


12 - نهضت ملی بعثی ها: مطبوعات لبنانی گزارش داده اند که حزب فلسطینی عراقی بعث در 15 اوت از عضویت نهضت اسلامی / چپی ملی لبنان خارج شده است. علت این تعلیق را نیز می توان تضاد بیش از حد میان کمونیستها و بعثیها دانست.


13 - اسرائیل - جنوب لبنان: رادیو بیروت گزارش داد که توپخانه اسرائیل در 16 اوت روستای یوهمور در جنوب لبنان را به گلوله بست که در نتیجه آن یک دختر کشته و جوانانی چند به علاوه سه عضو یک خانواده را مجروح ساخته است. لیکن گزارش رویتر سه غیرنظامی کشته و چهار تن زخمی بوده است.


کریستوفر




منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 4 - کتاب 4 - صفحه 500
تصاویر سند