در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

فعالیت‌های رسانه‌ای؛ برنامه‌های فرهنگی؛

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

نفت؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

تحلیل انقلاب اسلامی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

مستشاران نظامی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

سیاسی؛ ارتباطات با کشورهای همسایه؛ تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط دیپلماتیک حکومت پهلوی و آمریکا؛

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

تصویب لایحه احیای کاپیتولاسیون

تحلیل حکومت پهلوی؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

تصویب لایحه احیای کاپیتولاسیون

مقدمه و معرفی اسناد کتاب 70

مستشاران نظامی؛ تحلیل حکومت پهلوی؛

مقدمه و معرفی اسناد کتاب 70

تحلیل طرز فکر ایرانیان در مورد خارجی های مقیم ایران

تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

تحلیل طرز فکر ایرانیان در مورد خارجی های مقیم ایران

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره

سیاست آمریکا در قبال سرمایه داران ایرانی

موضوع سند

سیاست آمریکا در قبال سرمایه داران ایرانی
مشخصات ارسال سند

از:

محرمانه

به:

متن سند

سیاست آمریکا در قبال سرمایه داران ایرانی

سرمایه داران وابسته ای که به سبب وابستگی شریان اقتصادیشان به آمریکای جنایتکار ٬ متمایل به غرب و طرفدار حضور آمریکا در ایران هستند ٬ به تبع اینان در خدمت سیاست حضور آمریکا در ایران قرار می گیرند و به راحتی منبع اطلاعاتی و جاسوسی و تحلیلگر سفارت و CIA می شوند.
حتی حرکات اینان برای آمریکا حجت است؛ چنان که گرفتن کارت اقامت دائم و یا ویزای تجارتی افرادی مثل مهدی روغنی برای آمریکا ٬ نشان از خرابی اوضاع و یا بهبود وضع سیاسی تلقی می شود:
”شاید تقاضای روغنی برای ویزای تجارتی به آمریکا نشانگر بهتری از ارزیابی شخص وی برای دراز مدت باشد.
وقتی که در ماه مه فقط برای چهاریا 6 هفته رفت او درموردوضع قم اظهارنگرانی و ناراحتی می کرد و در فکر این بود که کجای کار انقلاب خراب شده است. اگر وضع برگشته باشد گرین کارد به چه درد او می خورد؟ ما دریکی از روزنامه های فارسی زبان به مطلبی برخوردیم که یک ماه پیش از کشور فرار کرده است.“ (افشاگری شماره 19)

***
همچنین کمک آمریکا برای حل مسایل اقتصادی و حقوقی این افراد با کمپانیهای آمریکایی برای خوش خدمتی و مدیون کردن آنها به خودشان تا بتوانند در موضع یک دوست خوب ویک منبع اطلاعاتی و جاسوسی برای سفارت به خوبی انجام وظیفه نمایند:
”علاوه بر مشکل کمیسیون ٬روغنی یک اختلاف نظر دومی هم با شرکت فورد دارد که درمورد فروش 60 دستگاه کامیونهای سنگین به شرکت ملی نفت ایران است. ادعای او این است که تفاوت بین قیمت صدور شرکت فولاد و قیمت فروش به شرکت نفت حق اوست که واسطه می باشد. شرکت نفت پول فورد را مستقیماً داده است. مبلغ پولی که او فکر می کند طلبکار است ٬ باید برای او جبران شود. این مشکل ظاهراً به حدود چهار سال پیش برمی گردد و هنوز حل نشده. از هر اطلاعاتی که شما می توانید در مورد وضع شرکت فورد و آمادگی آنها برای انجام پرداخت تهیه کنید ٬ قدردانی می شود“. (سولیوان)
(افشاگری شماره 19)

***
”روغنی مایل است که با پرشت صحبت کند و ممکن است به گفتگوهای محرمانه با دیگران نیز تمایل داشته باشد. وی به علت رابطه اش با امام خمینی می تواند منبع اطلاعاتی مفیدی از اطرافیان خمینی
باشد.“
(افشاگری شماره 19
***
با توجه به خاصیت فوق و منبع جاسوسی بودن برای آمریکا علت کمکهای اقتصادی و رفع کردن اختلافات روغنی با کمپانیهای آمریکایی کاملاً روشن می گردد. آمریکا قبل از انقلاب با تطمیع و وعده به بعضی از بازاریان ثروتمند ٬ آنها را وادار می کرده که به نفع دستگاه و رژیم سابق ایران نزد امام خمینی بروند و او را از عواقب بسته شدن بازار که عمدتاً منافع آنها را به آمریکا CIA خطر می اندازد ٬ هشدار دهند. این عمل به وسیله اردشیر زاهدی عنصر پلید و خائن شاه نزد صورت می گرفت.
***
بسیاری از منابع خبری سفارت سرمایه دارانی بوده اند که شریان اقتصادی و حیاتی آنها به نحوی به کمپانیهای چپاولگرآمریکایی متصل بوده است وبه خاطر منافع نزدیکی درمعاملات اقتصادی واعتقاد به حضور آمریکا در ایران که منجر به تأمین و تداوم سود و منافع سرمایه داران بزرگ می شد با سرویسهای سیاسی واطلاعاتی سفارت همکاری می کرده و اطلاعات خود را دراختیار آنها قرارمی داده اند که بعد از انقلاب سفارت از عدم همکاری بعضی از آنها که از ترس افشا شدن دیگر با سفارت تماس نمی گرفتند ٬ می نالد:
***
”هوشنگ رام رئیس بانک عمران و معتمد شاه در سیزدهم دسامبر ( 22 آذر 57 ) به دیدن من آمد. او می خواست به من اطلاع دهد که گروهی از روشنفکران جوان را سازمان داده است که هدف آنها معرفی و طرح زمینه های تازه ای در بحثهای سیاسی است که بین طبقات متوسط ایرانیان در جریان است. او تمایل داشت بداند که این عمل می تواند به هر طریقی برای ما مثمر ثمر باشد. من گفتم که البته که ما مایلیم با هر گروهی از این قبیل در تماس باشیم و امیدواریم که اینها بتوانند در اعتدال بخشیدن به صحنه سیاسی ایران سودمند باشند.“ (سولیوان)

از سفارت به وزارت خارجه آمریکا 22 آذر 57 محرمانه تهران 12163
به خوبی روشن می گردد که آمریکا از پایگاه معروف خود یعنی چپاولگران سرمایه داری که به خودش وابسته اند و در استثمار منابع ملی و دسترنج مردم ایران شریک هستند برای مقاصد سیاسی و معتدل کردن جو انقلابی و ضد رژیم خائن شاه و آمریکا استفاده می کند و با گروههای ساختگی سیاسی که عمدتاً به سرمایه داران چپاولگر و هدفهای آنها وابسته است ٬ سعی در به انحراف کشیدن جهت راستین انقلاب اسلامی می نمایند. حال که هدف مهم آمریکا معتدل کردن و میانه رو کردن انقلاب به نفع شیطان بزرگ است ٬ این گونه عناصر یعنی سرمایه داران بزرگ ٬ بهترین وسیله برای اجرای این سیاست هاست.
***
همچنین از افرادی مثل جمشید ایرانپور که از سرمایه دارانی است که وابسته به آمریکا است ٬ جهت نفوذ در کمیته ها و ارگانهای انقلابی استفاده می نموده اند. ایرانپور که عضوکمیته مرکزی اصفهان بوده است ٬ منبع خبری سفارت و در نتیجه درخدمت امپریالیسم بوده و آمریکا به خوبی به وسیله ایشان از جریاناتی که دراصفهان میگذردخبردار می شده است. درحقیقت آمریکاازاین پایگاهش یعنی سرمایه داران بزرگ و وابسته به عنوان جاسوس خبرچین و تحلیلگر اوضاع ایران انقلابی استفاده می نموده است. همچنین گزارش سفارت در مورد ایرج کی نژاد ٬ مدیر عامل کمپانی سرمایهگذاری ایرانی که وی در مورد وضعیت اقتصادی ایران و درصد اشتغال و مسایل اقتصادی دیگر ٬ گزارشاتی به سفارت می دهد. نکته مهم اینکه در سند این شخص با خط نامرئی این جمله نوشته شده است.
(حالا زمانی است که انسانهای خوب برای کمک به کشورشان برگردند)
با توجه به تاریخ سند که نوامبر 79 بعد از انقلاب را نشان می دهد ٬ این مسئله برای آمریکا مطرح است که سرمایه داران و افراد وابسته به آنها که عمدتاً می توانند برای اجرای مقاصدشان خوب باشند (و همانند شاه و رژیم خائن او) به زعم آمریکا به کشورشان خدمت کنند ٬ باید به ایران بازگشته و کارشان را که بر علیه انقلاب است شروع نمایند. البته آقای ایرج کی نژاد درصدد بوده است که با گرفتن ویزا 30 میلیون تومان سرمایه خود را در ایران و به کمک سفارت خارج نماید.
***
قسمتی از توصیه لینگن کاردار به وزارت امور خارجه آمریکا:
17 در زمینه اقتصادی همپیمانان طبیعی با نیروهای غیر مذهبی و غیر چپی هستند که در دنیای ” سیاست فعالند. باید تجار آمریکایی که تصفیه نگردیده اند محکم به کارشان بچسبند و خود را هماهنگ نشان بدهند.“
از لینگن به وزارت امور خارجه آمریکا 29 مرداد 58
***
در سند فوق اهمیت افرادی را که می توانند در جهت منافع اقتصادی آمریکا عمل نمایند مشخص می کنند و از آنجایی که وابستگی تجاری این افراد به آمریکا توسط شرکتها و تجار آمریکایی است که از لیست معاملات ایران حذف نشده اند کاردار توصیه می کند که تجار آمریکایی روابط تجاری و اقتصادی خود را محکم کرده و رابطه وابستگی سرمایه داران ایرانی به آمریکا را هم چنان برقرار نگه دارند تا سفارت بتواند در سایه این وابستگی استفاده سیاسی خود را از این عناصر بنماید. کلاً سیاست آمریکا در قبال سرمایه داران وابسته سرمایه داران بزرگ چنین است.
1استفاده از آنها برای راه انداختن جریانات سیاسی معتدل و میانه رو اعم ازحزب و گروه و منحرف کردن حرکت انقلابی امام خمینی.
2 باتوجه به ارتباط باکمپانیهای خارجی و آمریکاوسفارت آمریکااز آنهاچه درقبل ازانقلاب وچه بعد از انقلاب به عنوان منابع مهم خبری و جاسوسی استفاده می نموده است.
3 ایجاد کردن تسهیلات و کمکهای مادی وحقوقی برای سرمایه داران جهت جذب آنها و فرستادن آنها به ارگانهای انقلابی که احیاناً می توانند در آنها نفوذ کنند.
4 استفاده از سرمایه داران در به اعتصاب کشاندن کارگران نخریدن قطعات یدکی کارخانجات ٬ سوءمدیریت و بخش و مصرف و احتکار مصنوعی مسایلی است که کاملاً معمول و رایج است و در بسیاری از کشورها نظیر شیلی و دیگر کشورهای زیر سلطه و در حال انقلاب عمل شده است ٬ ولی متأسفانه در اینجا سندهای لازم که بتواند این اعمال را نشان دهد وجود ندارد.
5 آمریکا درصدد است که سرمایه داران وابسته و عناصر وابسته به خود را که با لفظ (خوب) وخدمت به کشورشان مشخص میکند ازتبعیداجباری به ایران بازگرداند و سیاستهای سلطهگرانه خود را به وسیله آنها به اجرا گذارد.

منبع: - جلد 1 - کتاب 1 - صفحه 84
تصاویر سند

    زمان یافت نشد!

    اتفاق و وقایعی یافت نشد!

    تجهیزات یافت نشد!

    قرارداد یافت نشد!

    سایر کلمات یافت نشد!