در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

روابط سیاسی ایران و آمریکا؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارشی پیرامون خط مشی جهانی آمریکا

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

فعالیت‌های رسانه‌ای؛ برنامه‌های فرهنگی؛

بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

جاسوسی از کشور های منطقه؛ شوروی؛

گزارشی پیرامون عملیات اطلاعاتی شوروی علیه آمریکایی ها و تأسیسات آمریکایی

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

نفت؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

گزارش صنعت بین المللی نفت در سال 1980

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

مستشاران نظامی؛ تحلیل انقلاب اسلامی؛

یادداشت سفارت آمریکا در مورد تشکیل دفتر جدید رابط دفاعی بعد از انقلاب

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

تحلیل انقلاب اسلامی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

سیاسی؛ ارتباطات با کشورهای همسایه؛ تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط دیپلماتیک حکومت پهلوی و آمریکا؛

مقدمه و معرفی کتاب هشتم

تصویب لایحه احیای کاپیتولاسیون

تحلیل حکومت پهلوی؛ سیاست‌های آمریکا در منطقه؛

تصویب لایحه احیای کاپیتولاسیون

مقدمه و معرفی اسناد کتاب 70

مستشاران نظامی؛ تحلیل حکومت پهلوی؛

مقدمه و معرفی اسناد کتاب 70

تحلیل طرز فکر ایرانیان در مورد خارجی های مقیم ایران

تحلیل حکومت پهلوی؛ روابط سیاسی ایران و آمریکا؛

تحلیل طرز فکر ایرانیان در مورد خارجی های مقیم ایران

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 13

جلسه وزیر نفت کویت با معاون وزیر کوپر

موضوع سند

رایزنی نفتی آمریکا در کویت
مشخصات ارسال سند

از: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی

محرمانه

به: سفارت آمریکا در کویت، با اولویت

متن سند




وزیر نفت کویت با معاون وزیر کوپر ملاقات می کند


سند شماره (13)


تاریخ: 23 آبان 1357


طبقه بندی: خیلی محرمانه


از: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی


به: سفارت آمریکا در کویت، با اولویت


موضوع: وزیر نفت کویت با معاون وزیر کوپر ملاقات می کند


1- شیخ علی خلیفه الصباح وزیر نفت کویت در تاریخ 22 آبان قبل از ملاقات با وزیران بلومنتال و شلزینگر با کوپر معاون وزیر در امور اقتصادی ملاقات نمود. وزیر نفت و کوپر به گفتگوهای اخیر خود در کویت (تلگرام جداگانه) اشاره کرده و اظهار داشتند که مایلند مذاکرات صریح آغاز شده بین مقامات اقتصادی دو کشور کویت و آمریکا ادامه یابد.


2- در پاسخ به پرس و جوی وزیر نفت در مورد اوضاع ایران، کوپر گفت که ظاهرا اوضاع کلی رو به بهبود است. سطح تولید در 21 آبان معادل 6/2 میلیون بشکه در روز شده بود و این امیدواری هست که سطح تولید در تاریخ 22 آبان ماه به 3 میلیون بشکه در روز برسد. ناظران قسمتها کار خود را آغاز کرده اند، و کارگران نیز به تعداد زیاد در حال مراجعت به سرکارهای خود هستند،تنها کارکنان اداری بسیاری به اعتصابات خود ادامه داده اند، جزیره خارک هنوز عملیات خود را آغاز نکرده است دولت ایران در قبال اعتصاب کنندگان دست به اقدامات شدیدی زده است. و اعلام کرده است که آنها یا باید به سر کارهای خود برگردند و یا اخراج شوند. و در صورت اخراج مساکن شرکتی آنها نیز فورا پس گرفته خواهد شد.


3- وزیر نفت گفت که نظم و قانون هرچه زودتر باید اعاده گردد و به نظر وی در رابطه با اقدامات اخیر شاه راه چاره دیگری وجود نداشته است و چون اوضاع بخش نفتی تابع «عملکرد» اوضاع کلی ایران است تا زمانی که صلح و قانون اعاده نشده تولید به سطح عادی خود برنخواهد گشت.


4- کوپر یاد آورد شد که در سفر اخیر خود به کویت مسئله ازدیاد سطح تولید مطرح شده بود وی گفت اگر اوضاع کنونی در ایران تا چند هفته دیگر ادامه یابد ممکن است از کویتیها خواسته شود که سطح تولید خود را بالا ببرند. علی خلیفه گفت که به وی اطلاع داده شده است که در نتیجه اعتصاب ایرانیها معادل سه تا چهار روز تولید از دست رفته است. این وضع چندان جدی نیست ولی سال بعد باید از طریق افزایش تولید جبران گردد، تا علاوه بر جبران این کاهش تولید بالا رفتن میزان تقاضا نیز در نظر گرفته شود. کوپر


ص: 729





گفت که عربستان سعودی در چند روز گذشته سطح تولید خود را بیش از سطح تولید «عادی» بالا برده است.


5 - وزیر نفت با صراحت گفت اگر آمریکا در نظر دارد از کویت بخواهد که سطح تولید خود را بالا ببرد «من نیز امیدوارم که مسئله مالیاتی حل شود». وی گفت پس از ملاقات قبلی با کوپر مسئله افزایش تولید نفتی را با کابینه در میان گذاشته بود ولی آنها به خاطر حل نشدن اختلافات مالیاتی خود با آمریکا از این پیشنهاد «استقبال چندانی» به عمل نیاورده بودند. علی خلیفه گفت امیدوار است که وزیر بلومنتال در سفر آتی خود بتواند در این رابطه به دولت کویت احساس اطمینان ببخشد. وزیر گفت که تا آنجا که می داند اداره مالیات داخلی آمریکا «مستقلاً» عمل می کند لیکن وی گفت امیدوار است که دولت آمریکا متوجه شود که این مسئله برای دولت متبوع وی حائز اهمیت بسیار است.


6- کوپر از گفتگوی طولانی خود با وزیر دارایی کویت عتیقی پیرامون همین موضوع یاد کرد(مسئله مقررات پیشنهادی اداره مالیات داخلی در مورد بخش 892 مجموعه قوانین مالیاتی). وی گفت که پیش نویس پیشنهادی مقررات انتشار یافته و قرار است در اواخر ژانویه جلسات پرسش و پاسخ عمومی در مورد آنها برگزار گردد. وی گفت در در این رابطه وزیر بلومنتال صاحب نظرترین فرد در دولت آمریکاست و نیز قطعا مایل است از نظرات دولت کویت مطلع گردد.


7- علی خلیفه بحث را به وضع دلار کشانید. کوپر گفت که نرخ و ارزش دلار در چند روز گذشته ثابت مانده و دولت آمریکا امیدوار است که این وضع ادامه یابد. بازارها با حدودی نوسان پیدا کرده اند و سودجوئی و تغییر پذیری بسیاری وجود داشته است لیکن به طور کلی بنیاد گرایان اقتصاد آمریکا درست می اندیشند و ترکیبی از این واقعیت و برنامه جدید می تواند محیطی را پدید آورد که در آن دلار ثابت مانده و در بازار جهانی وضع بهتری پیدا کند.


8 - وزیر گفت که او بیش از گذشته «امیدوار است» و بانکداران لندن هنگام مشورت با وی گفته اند که ماههای ژانویه و فوریه واقعی ترین دوان آزمایش برای دلار بحساب می آیند. بانکداران سرمایه گذاران معتقدند که دولت آمریکا در دفاع از دلار اقدامات لازم را به عمل نخواهد آورد و آنها منتظرند که اراده دولت آمریکا نیز در ماههای ژانویه و فوریه آزمایش خود را پس بدهد. وی معتقد است که مهمترین عوامل ایجاد فشار علیه دلار مارک و ین خواهند بود.


9- در پاسخ به این کوپر که چه چیزی می تواند بانکداران سرمایه گذاران را نسبت به دفاع از دلار توسط دولت آمریکا متقاعد سازد علی خلیفه با خنده گفت نشنیدن خبرهای خوب برای آنها متقاعدکننده تر است که کوپر گفت خزانه داری آمریکا آماده است تا با تمام مشکلات موجود در بازار پولی دست و پنجه نرم کند.


10- علی خلیفه در مورد استراتژی ضد تورم خواستار دریافت اطلاعات بیشتری شد.کوپر گفت که استراتژی ضد تورمی دولت آمریکا هم اکنون اعلام شده و یادآور شد که دولت آمریکا با مؤثرترین روشها این شکاف را پر کرده است. برخلاف ادعای مطبوعات این برنامه بسیار مهم است و از برش خاصی برخوردار می باشد و این برش به خصوص در رابطه با بند و سازش و مصالحه قابلیت کاربرد دارد و زیر در مورد میزان تأثیر این بند و حوزه اقتصادی تحت کنترل دولت آمریکا سؤال کرد. کوپر پاسخ داد که بخش عظیمی از اقتصاد آمریکا متشکل است از خرید کالاها و خدمات و پرداخت صورت حساب توسط دولت


ص: 730




آمریکا. بسیاری از شرکتهای آمریکایی مستقیما تأثیرپذیر نخواهند بود لیکن اگر شرکتهای بزرگ میزان قیمت ها را برای دیگر کارخانجات تعیین خواهند کرد چند بخش مهم اقتصادی از قبیل آموزش عالی بانک داری و بیمه هنوز به صورت اتحادیه ای در نیامده اند. این بخشها احتمالاً خواستار ارشاد خواهند شد و احتمالاً آنان را رعایت خواهند نمود.


11- علی خلیفه از کوپر در مورد عملکرد چند کمیته مشترکی که آمریکا با چند کشور دیگر در طول چند سال گذشته ایجاد کرده سؤال نمود. کوپر گفت که عصر همان روز عازم هند خواهد شد تا سرپرستی کمیسیون مشترک آمریکا و هند را به عهده گیرد. هند اکنون به این نتیجه رسیده است که بیش از گذشته مایل به جذب سرمایه گذاریهای خارجی است لیکن بازرگانان آمریکایی گزارش داده اند که در سطح بروکراتیک هند روحیه قبلی هنوز به قوت خود باقی است. کوپر گفت که کمیسیون های مشترک متعدد الگوها و نتایج مختلطی را به دست داده اند، بعضی از آنها بسیار مفید و بعضی دیگر کم و بیش با حالت کج دار و مریض عمل می کنند.ونس








منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 4 - کتاب 4 - صفحه 728
تصاویر سند