Post
9498
گزارش شبکه قاچاق پول های تقلبی (رسول کاظمیان)
شناسایی شبکه پول های تقلبی در ایران و ترکیه
پرونده اسکناس های جعلی (رسول کاظمیان)
از: لینگن اداره امنیت منطقه ای سفارت تهران
گزارش سیاسی
به: سفارت آمریکا پاریس
1358-07-25- 1979-10-17
متن سند
سند شماره 11066
از: سفارت آمریکا تهران محرمانه -
شنبه 17/10/79 مطابق با 25/7/58
به: سفارت آمریکا پاریس فوری 0407
گزارش دهنده: اداره امنیت منطقه ای
مرجع: تهران 10767 - پاریس 3235
موضوع: شبکه قاچاق پول های تقلبی (رسول کاظمیان)
1- همان گونه که در مرجع ذکر شده در 15 اکتبر 1979 از کاظمیان پرسیدیم که آیا مایل به ملاقات سرویس مخفی آمریکا در خارج است یا نه؟ (بهتر است که ترکیه باشد) او با این ملاقات موافقت کرده، ولی در مورد محل ملاقات (ترکیه) مردد است. او معتقد است که شبکه مزبور (پول های تقلبی) با پلیس ترکیه روابط خوبی دارد و احتمالاً می توانند همکاری او با دولت آمریکا را کشف کنند. کاظمیان می گوید: که او عامل شما را در هر جای دیگری که بخواهید به خرج سرویس مخفی آمریکا حاضر است ملاقات کند.(توضیح: زبان مادری کاظمیان فارسی است، انگلیسیش ضعیف است، ولی مدعی است که ترکی را خوب می داند.)
2- وضعیت کاظمیان به طور خلاصه در مرجع پاراگراف 10 ذکر شده. او معتقد است که می تواند کمکی را که قبلاً ذکر شده، انجام دهد، با در نظر گرفتن اینکه او تاریخ ملاقات را بعد از رسیدن محموله دوم دلارها در ملاقات با عامل شما، نمونه های این اسکناس های جدید را با خودش بیاورد.
3- کاظمیان باز از همکاری در یک فعالیت کاملاً غیر قانونی اکراه دارد. (توضیح: اداره امنیت منطقه ای معتقد است که همکاری او در عملیات تقلب اسکناس ها بیش از آن چیزی است که ادعا می کند. زیرا توانسته با رؤسا روابط برقرار کند. به احتمال زیاد منبع به عنوان یک بی طرف در جریان پول های تقلبی کار می کند.)
4- در ملاقات اخیر، کاظمیان اطلاعات زیر را در اختیار قرار داد:
( )- یک اسکناس 10000 ریالی تقلبی (تقریبا 100 دلار به نرخ روز)، یک اسکناس 100 مارکی تقلبی با شماره سریال 12086360 سرویس مخفی آمریکا می خواهد اسکناس 100 مارکی را به رابط آلمانی بدهد. در این صورت ما مستقیما آن را به سرویس مخفی آمریکا در پاریس خواهیم داد (توجه: نمی خواهیم که هویت منبع مطلع (کاظمیان) برای آلمانی ها روشن شود. در این صورت آنها احتمالاً بازجویی های ما را در تهران دنبال کرده و منبع ما را خواهند شناخت).
( )- پول های تقلبی به وسیله اتوبوس هایی که بین تهران و استانبول کار می کنند و متعلق به شرکت دریا توریست (استانبول) هستند، قاچاق می شود.
( )- سوژه ای که با نام هولیس معرفی شده، بنابر روایتی در ماراس ترکیه متولد شده، تاریخ تولدش معلوم نیست.
( )- سوژه ای که با نام شافکی معرفی شده، هم اکنون در ترکیه منتظر دستور برای فرستادن محموله بعدی دلارها به تهران است.
( )- در سوم اکتبر 500000 دلار اسکناس تقلبی به تهران رسید. علاوه بر آن تقریبا به ارزش یک میلیون دلار از سایر ارزها که شامل مارک آلمان غربی، ریال ایران و ارز عربستان سعودی بود، وارد شد.
نمونه اسکناسهای این محموله که ریال و مارک بود به دست ما رسید. ولی منبع اظهار می دارد که به خاطر فروش رفتن دلارها نتوانست نمونه آنها را به دست آورد. این دلارها در همان روز به افرادی که ایران را ترک می کردند فروخته شد.
5- برای اطلاع شما: در 14 اکتبر مطبوعات تهران در مورد وجود اسکناس های 10000 ریالی تقلبی به مردم هشدار دادند. در 17 اکتبر مطبوعات خبری داشتند که 3 بلغاری در حین خرید جواهراتی با اسکناس های 10000 دلاری تقلبی دستگیر شده اند (15 اکتبر). جزییات این اسکناس های تقلبی دقیقا همان بود که منبع اداره امنیت منطقه ای گزارش داده بود.
لینگن
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!