Post
37872
گزارش پیرامون گروه های مخالف آمریکا در جهان
تصویب لایحه احیای کاپیتولاسیون
گزارش اقتضائات مساعدت های امنیتی آمریکا به ایران
امیرعباس هویدا نخست وزیر
شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران
قرارداد مستشاری دولت ایران و دولت آمریکا
متن قرارداد بین آمریکا و دولت شاهنشاهی ایران
شمول کنوانسیون وین به وضعیت پرسنل نظامی آمریکا در ایران
یادداشت تفاهم تسلیحاتی بین ایران و آمریکا
ارزیابی اوضاع سیاسی ایران 1348
از: کیل گور، سفارت آمریکا، دوحه - 1230
سری
به: وزارت امور خارجه، واشنگتن دی. سی
1358-08-05- 1979-10-27
متن سند
سند شماره 32
سری
27 اکتبر 1979 - 5 آبان 1358
از: سفارت آمریکا، دوحه - 1230
به: وزارت امور خارجه، واشنگتن دی. سی
جهت اطلاع: سفارتخانه های آمریکا در امان، بیروت، قاهره، دمشق، جده، کویت، منامه، مسقط، تهران.
مرجع: الف) منامه 3118، ب) دوحه 1213
موضوع: نگرانی وزیران امور خارجه خلیج [فارس] دربارة روابط ساف با دولت ایران
1- (سری - تمام متن)
2- سفیر آلمان غربی هلنر - درباره گفتگوی خود با شیخ احمد بن سیف آل ثانی وزیر امور خارجه قطر با من صحبت کرد و گفت وی به گفتگویی که درباره سازمان آزادی بخش
ص: 71
فلسطین در 16 اکتبر در کنفرانس طائف انجام شده بود اشاره کرده است. وزیران با نگرانی اظهار داشته بودند که ممکن است روابط بین ساف و ایران آن قدر صمیمی شود که رژیم های سنتی عربی در شبه جزیره عربی نتوانند مانند گذشته بر ساف اعمال نفوذ نمایند. وابستگی شدید ساف به کشورهای صادر کننده نفت عربی از نظر مالی سبب شده است که نتواند تندروی های زیادی به خرج دهد. لیکن رژیم اسلامی تهران علاوه بر منابع عظیم مالی خود درباره اهمیت اورشلیم برای اسلام نیز کارهای زیادی کرده است. این موضوع سبب می شود که تهران بتواند انگیزه ایجاد نفوذ در میان فلسطینی هایی که به قول سفیر آلمان غربی در بسیاری از کشورهای خلیج [فارس] پست های حساسی اشغال کرده اند به دست آورد. هلنر گفت این بخش از گفتگوی وی زمانی انجام شد که شیخ احمد بن سیف آل ثانی تقاضای [تشکیل] کنفرانسی از کشورهای عضو جامعه اقتصادی اروپا را برای شناخت دیپلماتیک ساف مطرح نمود.
منطق شیخ این بود که به رسمیت شناخته شدن ساف توسط جامعه اقتصادی اروپا سبب خواهد شد که این سازمان از خشونت اجتناب ورزیده و برای حل مشکل فلسطین به دیپلماسی روی آورد.
3- نظریه: همانطور که در گزارش ها آمده است جامعه 20000 نفری فلسطینی ها در قطر از بنیه مالی خوب و موقعیت استراتژیکی قابل ملاحظه ای برخوردارند. فلسطینی ها در این جامعه مشخص بخش بالاتر طبقه متوسط و عناصر روشنفکر را تشکیل می دهند. و اکثریت آنها از حمایت مالی دولت قطر از انقلاب فلسطین اظهار خشنودی و رضایت می کنند. بنابراین غیرعادی است که قطر و دیگر کشورهای عربی خلیج [فارس] فکر کنند که ایران اسلامی می تواند به فلسطینی ها بیش از دیگر اعراب کمک کند.
کیل گور
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!