Post
26497
سرویسهای اطلاعات خارجی و امنیت اسرائیل
گزارش پیرامون گروه های مخالف آمریکا در جهان
بررسی فعالیتهای آژانس ارتباطات بین المللی آمریکا در ایران
گزارش اقتضائات مساعدت های امنیتی آمریکا به ایران
ارزیابی اوضاع سیاسی ایران 1348
ارزیابی اطلاعاتی درباره حکومت پهلوی
ساختار اطلاعاتی ارتش اسرائیل
معرفی ایران برای کارمندان سفارت آمریکا
شیوه نامه ارتباط با دولت انقلابی ایران
تحلیل طرز فکر ایرانیان در مورد خارجی های مقیم ایران
از: میکلوس، سفارت آمریکا در تهران
محرمانه
به: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی.سی.
1353-10-19- 1975-01-09
متن سند
سند شماره (2)
تاریخ : 9 ژانویه 1975 - 19 دی 1353 طبقه بندی : خیلی محرمانه
از : سفارت آمریکا در تهران به : وزارت امور خارجه در واشنگتن دی.سی.
عطف به : تهران 169 (کتبی)
موضوع : دیدار سناتور پرسی: موضوعات سیاسی
1- سناتور پرسی در تماس های جداگانه ای با آموزگار و انصاری وزرای کابینه و نماینده اسرائیل،
ص: 731
لوبرانی در مسائل زیر با آنان تبادل نظر نمود. این گزارش از مرحله تصویب و تأیید نگذشته و ممکن است از طرف سناتور مورد تجدید نظر واقع گردد.
هر سه موافق بوده و یا مسلم می دانستند که موضع ایران اساسا تغییری نکرده یعنی، ایران به اعراب برای مقابله با اسرائیل کمک نظامی نخواهد نمود و در تحریم نفتی بر علیه اسرائیل شرکت نخواهد جست.
لوبرانی معتقد است که ایران در صدد جلب حمایت اعراب، به خصوص مصر در رابطه با مشکلات بین ایران و عراق است تا موقعیت خویش را در خلیج تحکیم بخشد. وی افزود همکاری های نهانی با اسرائیل علیرغم حساسیت های سیاسی موجود ادامه دارد.
آموزگار و انصاری بر این عقیده بودند که پیشنهاد تشکیل یک کشور فلسطینی ضروری و حیاتی است. هر دو در مورد مکان و چگونگی تشکیل این کشور فلسطینی به طرز ابهام آمیزی سخن می گفتند، ولی امیدوار بودند که برای حفظ موقعیت حسین اقدامی به عمل آید. لوبرانی معتقد بود که حسین خود را برای نمایش قدرتی با فلسطینی ها آماده می کند و شاه قصد دارد که امکانات حسین را قبل از دیدار با سادات، ارزیابی کند.
آموزگار و لوبرانی احساس می کنند که دولت عربستان سعودی بسیار آسیب پذیر بوده و به احتمال قوی یک رژیم ضد غربی مانند رژیم قذافی جای آن را خواهد گرفت. آموزگار معتقد بود که تشکیل کشورهای کوچک در خلیج فارس اشتباهی عظیم بوده و گفت که این امارات باید خود را در یک تمامیت بزرگ تر سازماندهی کنند. هم او و هم لوبرانی معتقدند که یک کشور فلسطینی فشار زیادی را بر روی کشورهای شبه جزیرها اعمال خواهد نمود. لوبرانی معتقد است که در صورتی که تغییرات سیاسی منافع دولت ایران را به خطر اندازد ایران در آن سوی خلیج به مداخله خواهد پرداخت.
انصاری دوران فعلی را دورانی حساس توصیف کرد که ناشی از سطح چشم داشت های شخصی ایرانیان به منافع حاصله از نفت است و فشارهای تورم زای ناشی از تزریق مقادیر زیادی پول به جدید در اقتصاد.
آموزگار مسائل دولت ایران را با لحن تندتری بیان کرد و در این زمینه از موانع فیزیکی و پرسنلی موجود در راه پیشرفت و این واقعیت که سطح درآمدها در مناطق شهری هفت برابر مناطق روستایی است، سخن گفت. انصاری اظهار داشت که دولت ایران با دقت بسیار به اداره امور مربوط به اوضاع جاری پرداخته است. هم او و هم آموزگار معتقدند که دولت ایران در رابطه با تأمین سوبسید کالاهای اساسی به منظور مهار تورم (که میزان این تورم هم اکنون به گفته انصاری 12 درصد است) و ارائه خدمات اجتماعی عملکردی منطقی و معقول داشته است. هردو برسر این موضوع اتفاق نظر داشتند که دانشجویان و دیگران
ص: 732
نسبت به برنامه جدید کمک های خارجی ایران در زمانی که نیازهای داخلی برآورده نشده، معترض هستند.
هر دو معتقد بودند که دولت ایران مردم این کشور را قانع ساخته که در این کار منافع بیشتری نهفته است.
نقطه نظرهای لوبرانی چندان مثبت و خوش بینانه نبود. او از این بیم داشت که خود بزرگ بینی شاه ممکن است باعث شود که وی دست به اجرای نوعی از برنامه های اجتماعی و یا اقتصادی بزند که زیردستان وی احتمالاً نتوانند آنان را اداره کرده، و بدین وسیله موجب دلسردی و ناامیدی مردم شود. لوبرانی همچنین از اختلاف درآمد و نفوذ ارتجاعی عناصر مذهبی ابراز نگرانی می کرد. آموزگار تصور می کرد که قدرت مذهبیون رو به زوال است. خلاصه اینکه هر سه نفر اوضاع داخلی را برخلاف آنچه که ترسیم می گردد، نوید بخش توصیف نمی کردند.
میکلوس
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!