Post
19057
از: سولیوان، سفارت آمریکا٬ تهران
محرمانه
به: وزارت امور خارجه٬ واشنگتن٬ دی.سی دارای حق تقدم
1357-11-12- 1979-02-01
متن سند
سند شماره (11)
از: سفارت آمریکا، تهران
تاریخ: 1 فوریه 79 - 12 بهمن 57
به: وزارت امور خارجه، واشنگتن، دی.سی دارای حق تقدم
طبقه بندی: خیلی محرمانه
شماره سند: 1649
موضوع: (محرمانه) پناهندگان کرد در ایران
1- (تمام متن خیلی محرمانه)
2- خلاصه: بدون شک وضعیت کردها در ایران به خاطر بی نظمی های کنونی به نحوی منفی تأثیر پذیرفته است. اخیرا نماینده کردها یک نسخه از نامه ای را که برای کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل فرستاده بود و در آن خواهان تلاش بیشتر برای پناهندگان کرد شده بود، به ما داد. علیرغم نکته فوق، به نظر نمی رسد که کردها بیشتر، و نه احتمالاً کمتر، از سایر اقلیت ها مانند بهائیان و یهودیان مورد ستم قرار گرفته باشند. با توجه به ورود اخیر آیت اللّه خمینی، ما فکر می کنیم این ممکن است برای نماینده کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل مفید باشد که برای مشاهده نه فقط مشکل کردها، بلکه مشکلات بالقوه پناهندگان در میان سایر گروه ها، به تهران بیاید. (پایان خلاصه)
3- کردها، به همراه سایرین، قطعا به خاطر ناآرامی های اخیر ایران، به گونه ای منفی تأثیر پذیرفته اند.
کردها هم در راهپیمایی های موافق و مخالف دولت در غرب ایران شرکت کرده اند و به همراه دیگران متحمل رنج ها و خشونت هایی شده اند. نماینده کردها، علی سلیمان، اخیرا با سرکنسول ملاقات کرد و یک نسخه از نامه ای را که گروه بارزانی به منظور تقاضای حمایت بیشتر برای پناهندگان کرد در ایران و عراق برای کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل ارسال داشته بود، ارائه داد.
4- نکته مهم این است که کردها به همراه سایرین رنج کشیده اند و احتمالاً به سختی بعضی از اقلیت های دیگر، خصوصا بهائی ها و یهودی ها، خسارت ندیده اند. در حالی که هیچ تمایلی جهت کاهش مشکلات پناهندگان کرد در کشور گرفتار آشفتگی های سیاسی وجود ندارد، منطقی به نظر می رسد که بگوییم که کردها احتمالاً به آن اندازه ای که سایرین در خطر هستند، به مخاطره نیفتاده اند. آنها همچنین مشکلات حزب دموکرات کردستان را، که برای چهار سال درباره مشکلات پناهندگان کار کرده و بدون شک به دور از تهاجمات نظامی است. برای کمک به خود دارند و آنها در آمریکا و یا جاهای دیگر بیشتر برای کردها کار می کنند. ناآرامی سیاسی در ایران یک فرصت طبیعی برای از سرگیری تلاش کردها به منظور تحت فشار قرار دادن (دولت) می باشد.
5 - به هرحال، همان طور که در بالا ذکر شد، ما معتقدیم که برای کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل به طور بالقوه مفید خواهد بود که فردی را برای چنین موقعیتی بفرستند. ورود امروز آیت اللّه
ص: 768
خمینی بسیار احتمال دارد طلیعه دورانی باشد که طی آن وجود اقلیت ها از جمله کردها و خارجی ها کمتر مورد تحمل قرار خواهند گرفت. حضور نماینده کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل می تواند تذکاری برای ایرانیان در مورد توجه جهانی به مسئله اقلیت ها (از جمله پناهندگان کرد) باشد، و برای کاستن از زیاده روی ها فشار ملایمی را بر سیستم سیاسی وارد آورد. در حال حاضر، آمریکا در وضعی نیست که بتواند برای پناهندگان کرد کاری انجام دهد و ما صراحتا، گمان می کنیم که احتمالاً سرمایه سیاسی محدود ما می تواند به نحو بهتر به نفع سایر گروه ها بکار رود. چنین محدودیت هایی (اجبار و فشارهایی - مترجم) در مورد بازدیدکننده کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل، که می تواند ارزیابی کاملی از وسعت مشکلات بالقوه ارائه دهد، صدق نمی کند. البته، ما خوشحال خواهیم شد که با یک چنین بازدیدکننده ای همکاری نماییم.
6- سفارت قصد دارد با علی سلیمان مجددا تماس بگیرد و اطلاعات اضافی را بعدا تهیه خواهد کرد.
سولیوان
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!