Post
35673
از: دفتر وابسته دفاعی آمریکا، تهران - 9422
محرمانه
به: سازمان اطلاعات دفاعی، واشنگتن دی. سی
1358-06-01- 1979-08-23
متن سند
سند شماره 306
محرمانه
23 اوت 1979- 1 شهریور 1358
از: دفتر وابسته دفاعی آمریکا، تهران - 9422
به: سازمان اطلاعات دفاعی، واشنگتن دی. سی
منابع: رسانه های خبری داخلی، پرسنل دفتر وابسته دفاعی
تهیه کننده گزارش: دی.ال. ژیلت
مقام تأییدکننده گزارش: سرهنگ تی.ای.شافر، وابسته دفاعی
موضوع: اطلاعات عمومی نظامی
16- خلاصه (محرمانه): این گزارش اطلاعاتی درباره موضوعات زیر ارائه می دهد، شامل: وقوع درگیری در سقز. خلع سلاح مردم در کرند و منطقه سنجابی. سپهبد ناصر فیروزمند از افسران سابق نیروی زمینی از توطئه پرده برداشت. ارتش آماده تعقیب شورشیان محلی است. تشکیل کارگروه سنندج.
17- از 17 تا 21 حذف شده است.
22- جزییات:
الف- (بدون طبقه بندی) وقوع درگیری در سقز: بر اساس گزارش ها، در درگیری شدید بین ارتش و نیروهای ضدانقلاب در 5 کیلومتری سقز در روز 22 اوت 15 نفر از نیروهای ضدانقلاب کشته یا مجروح شدند. سخنگوی ارتش، سرگرد امینی از یگان 28 لشگر کردستان اظهار داشت که ضد انقلاب سعی داشت با اغراق درباره تلفات انسانی روحیه ارتشیان کُرد را تضعیف کند و موجب تضعیف روحیه در کل ارتش شود.
ب- (بدون طبقه بندی) خلع سلاح مردم در کرند و منطقه سنجابی: فرماندهی نیروهای انقلاب برنامه گسترده ای را برای خلع سلاح مردم در کرند و منطقه سنجابی استان کردستان آغاز کرده است. معاون عملیات پاسداران انقلاب، ابوشریف [...]، اظهار داشت که عملیات مشابهی برای خلع سلاح مردم به زودی در قسمت های دیگر استان به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
ج- (بدون طبقه بندی) سپهبد ناصر فیروزمند از افسران سابق نیروی زمینی پرده از توطئه برمی دارد: بر اساس گزارش ها، سپهبد فیروزمند، معاون دوم سابق ستاد ارتش، در طول محاکمه اش اظهار داشته است که «در روزهای آخر عمر رژیم گذشته، کمیته ای به نام «کمیته بحران» تشکیل شد تا یک استراتژی نظامی بر ضد مردم تدوین کند.» او همچنین فاش ساخت
ص: 640
که کمیته مزبور، «متشکل از وزیر کشور وقت، قره باغی؛ فرمانده نیروی هوایی، سپهبد ربیعی؛ فرمانده نیروی دریایی، رحیمی؛ و یک مستشار آمریکایی هر روز برای توطئه بر ضد ملت جلسه داشتند.» او افزود که «سیاست اصلی دولت در آخرین روزهای عمرش جلوگیری از اتحاد ارتش و مردم بود.» این تلاش تا حدود زیادی موفق بود و در زمان خروج شاه سابق از کشور بسیار تشدید شد.
در طول این روزها به عقیده ما دیگر دلیلی برای حاکمیت یک حکومت سلطنتی بر کشور وجود نداشت و همان موقع بود که کمیته بحران تشکیل شد.
در آن زمان کل کشور شدیداً ناآرام بود. سپهبد فیروزمند یکی از سه مقامی است که به جرم کشتار مردم در روزهای انقلاب در زندان اوین محاکمه می شود. دو نفر دیگر یکی معاون امور هماهنگی ستاد نیروهای مسلح و استوار نیروی منحله گارد شاهنشاهی، حسین شیخ، و دیگری رئیس کلانتری شماره 9 پلیس، کریم بیرامی، است.
نظریات مرکز تهیه گزارش: گمان می کنیم مستشار آمریکایی مذکور ژنرال هایزر باشد. احتمالاً اگر جلسات محاکمه علنی باشد نام او را بیشتر خواهیم شنید.
د- (بدون طبقه بندی) آمادگی ارتش برای تعقیب شورشیان: سرهنگ سعدی نام، فرمانده هوابرد ارتش در کرمانشاه، اظهار داشت چنانچه خمینی دستور بدهد ارتش آماده است ضدانقلابیون پاوه را در خارج از مرزهای کشور نیز تعقیب کند.
او افزود «یگان های هوابرد ارتش به هنگام درگیری های اوایل هفته روزانه حداقل 30 پرواز بر فراز شهر پاوه انجام داده است.» «محدوده عملیات نیروی هوایی ارتش همه مناطق کردستان را دربرمی گیرد و نیروی هوایی ارتش آماده است هرگونه عملیاتی را در کنار برادران ایرانی و پاسداران انقلاب انجام دهد.»
ه- (بدون طبقه بندی) تشکیل کارگروه سنندج: پاسداران انقلاب به منظور دفع حملات ضدانقلابیون و حفاظت از جان شهروندان کارگروهی را در مسجد جامع سنندج تشکیل داده اند. این کارگروه پس از درگیری های اوایل هفته در پاوه تشکیل شده است. گزارش فوق روز 23 اوت در روزنامه تهران تایمز منتشر شد.
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!