Post
35059
از: سفارت آمریکا، تهران - 7783
متفرقه
به: وزارت امور خارجه، واشنگتن دی.سی.
1358-04-03- 1979-06-24
متن سند
سند شماره 272
استفاده محدود اداری
24 ژوئیه 1979 - 2 مرداد 1358
از: سفارت آمریکا، تهران - 7783
به: وزارت امور خارجه، واشنگتن دی.سی.
موضوع: بازدید از مؤسسه تلویزیون و سینما
خلاصه: برنامه مهندسی مشترک مؤسسه نیمه مستقل تلویزیون و سینما وابسته به رادیو و تلویزیون ملی ایران با مؤسسه پلی تکنیک نیویورک با اعطای مدرک لیسانس. لیاقتی، مدیر این مؤسسه، روحیه پرسنل آن را خیلی پایین ارزیابی می کند. لیاقتی معتقد است که قطب زاده برغم رویارویی ملاها با حرفه ای ها در رادیو و تلویزیون ملی ایران مدیر توانایی بوده است.
1- وابسته مطبوعاتی روز 24 ژوئیه به دیدار غلامعلی لیاقتی، مدیر مؤسسه تلویزیون و سینما، و دکتر مهدی ایرانی- کرمانی، رئیس گروه تکنولوژی مؤسسه رفت. این ملاقات در اتاق کنفرانس مدیر صورت گرفت و سپس روزن به اتفاق آن دو از کتابخانه و تجهیزات فنی مؤسسه بازدید کردند.
2- لیاقتی که قبلاً از مقامات مدرسه عالی ارتباطات بود، مدت هفت ماه است که مدیریت این آژانس نیمه مستقل رادیو و تلویزیون ملی ایران را بر عهده دارد. او از زمان مدیریتش در این مؤسسه نیروی محرکه انسجام دامنه وسیعی از کارمندان و تجهیزات فنی در مدارس عالی ارتباطات در سرتاسر ایران بوده است. این مؤسسه 13 سال پیش تأسیس شده و منبع اصلی
ص: 590
رادیو و تلویزیون ملی ایران برای استخدام نیرو و آموزش های ضمن خدمت در زمینه تولید، تجهیزات فنی، ارتباطات، پژوهش و نویسندگی بوده است. لیاقتی گفت که مؤسسه مزبور به فارغ التحصیلان خود مدرک فوق دیپلم مهندسی اعطا می کند و برنامه مشترکی نیز با مؤسسه پلی تکنیک نیویورک برای اعطای مدرک لیسانس مهندسی ترتیب داده است. دکتر ایرانی- کرمانی افزود که یادداشت تفاهمی با مؤسسه پلی تکنیک نیویورک واقع در بروکلین در ژانویه 1978 به امضا رسید و این طرح مشترک هنوز ادامه دارد و انتظار می رود که در بهار سال 1980 نزدیک به 15 دانشجوی دیگر برای تحصیل به نیویورک بیایند. دکتر ایرانی- کرمانی گفت که گروهش قصد دارد تمامی درس ها را صرفاً به زبان انگلیسی ارائه دهد تا دانشجویان برای گذراندن 12 واحدی که قرار است در مؤسسه پلی تکنیک نیویورک بخوانند، آماده شوند.
3- لیاقتی در میان صحبت هایش درباره مسایل مؤسسه با صداقت به وابسته مطبوعاتی گفت که در مقام یک حرفه ای به اداره مؤسسه ادامه خواهد داد، ولی با توجه به اتهاماتی که به مدیران رژیم گذشته وارد می شود، دیگر کسی برای دانش کارشناسی احترام قائل نیست. او گفت آنهایی که به دیگران تهمت طاغوتی بودن می زنند هیچ فرقی با دیگران ندارند، مثلاً آیت الله مفتح که هم اینک در خانه علم، وزیر سابق دربار، می نشیند و بر مرسدس بنز او سوار می شود. ناگهان دکتر ایرانی-کرمانی وسط صحبت ها پرید و گفت: «به خدا اگر بدانم دانشجویانمان در این اوضاع بل بشو با مدرک هایشان چه می کنند!» لیاقتی همین دیروز پس از اعلام حکم خمینی در مورد موسیقی، قطب زاده، رئیس رادیو و تلویزیون ملی را ملاقات کرده بود، و به قطب زاده تبریک گفته بود که برغم خصومت ملاها و ملا مآب ها با حرفه ای ها توانسته است سازمان را از پاشیدگی نجات بدهد. لیاقتی گفت که به اعتقاد قطب زاده، ممنوعیت موسیقی از نظر خمینی شامل غنا و یا موسیقی ریتم دار بوده است و بدین ترتیب برای خودش قدری جای مانور قائل بود. لیاقتی گفت که قطب زاده نزدیک بود از دست علمایی که همان موقع از آسانسور بیرون آمدند و از او وقتی برای سخنرانی در تلویزیون خواستند، از کوره در برود. لیاقتی، قطب زاده را مردی ضرورتاً واقع بین در اداره سازمان بالقوه قابل انفجار رادیو و تلویزیون ملی ایران با تقریباً هشت هزار کارمندش می داند، و معتقد است به همین دلیل بود که قطب زاده به موسوی، یعنی همان روحانی که به دلیل مخالفت بوروکراتیک با برنامه ریزی های اسلامی اش استعفا داد، کمکی نکرد.
شلنبرگر
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!