Post
10129
از: بی تی
سری
به: استکهلم، رونوشت برای تهران
متن سند
سند شماره ۱۶
از: رئیس ۵۴۳۲۱۶
سرّی ۹ آبان ۱۳۵۸ اعضاء سیا
به: استکهلم، رونوشت برای تهران
۱- بنا به گفته س. د. آهسته رو - ۱ او برنامه ریزی میکرد که تهران را برای استکهلم در تاریخ ۳ آبان ترک نماید. او قصد داشت به استکهلم برود و همسرش را بردارد و در ادامه برنامه به اسلو رفته تا استوارنامه اش را ارائه دهد. در مدت اقامت در تهران س. د. آهسته رو - ۱ راجع به بدتر شدن روابط بین ایران و عراق خیلی نگران بود و از ما خواست اگر احتمالاً اطلاعاتی در مورد روابط ایران و عراق داشته باشیم به او بدهیم. ما خیلی ممنون میشویم که اگر مأموران مربوطه در اولین فرصت با س. د. آهسته رو - ۱ تماس گرفته و اطلاعات زیر را به س. د. آهسته رو - ۱ بدهند و تأکید کنند که این گزارش به وسیله آدلسیک در جواب درخواست و اظهار علاقه ای که س. د. آهسته رو - ۱ در تهران کرده بود ارائه میشود.
۲- موضوع گزارش به قرار زیر است:
تا اوایل مهر اعضای عالی رتبه دولت عراق متقاعد شده بودند که سیاست ایرانیان این بوده که فعالانه ادعاهایشان را در مورد جزیره بحرین ادامه دهند. نظر عراقیها بعد از مطالعه دقیق بیانات متعدد رهبران مذهبی ای که به تفصیل در مورد ادعای ایرانیان نسبت به بحرین سخن گفته بودند، به دست آمده است. قبل از نتیجه گیری مبنی بر اینکه ایران فعالانه ادعایش را در مورد بحرین دنبال میکند، رهبر عراق صدام حسین فکر میکرد که امکاناتی در مورد مذاکره با دولت موقت ایران وجود دارد، مخصوصاً بعد از مذاکره اش با وزیر امور خارجه ایران ابراهیم یزدی در خلال مدت کنفرانس کشورهای غیر متعهد در هاوانا. دولت عراق به هر حال مشکلات و مسایلی در رابطه با تعیین راه صحیح و مناسب در مورد رفتار موقت ایران دارد. ابتدا صدام حسین امیدوار بود که مستقیماً با نخست وزیر بازرگان طرف معامله باشد. در حال حاضر عراقیها درباره دولت موقت ایران نامطمئن هستند. به طوری که به طور روزافزون عقیده پیدا میکنند که دولت بازرگان نمایندگی و نمایش زیادی ندارد و قدرت حقیقی دست جامعه روحانیت ایران است که با عراق خصومت دارند. با وجود عدم موفقیت در دنبال کردن پیشنهاداتی که در مذاکرات هاوانا بین یزدی و صدام حسین مورد بحث قرار گرفته بود. عراق هنوز دوست دارد که اختلافش را با ایران از طریق مذاکره رفع نماید. ترجیح آنها این است که با دولت بازرگان مذاکره نمایند.
دلواپسی آنها این است که دولت بازرگان امکان دارد کنترل کامل نداشته باشد، و صدام حسین هم نمی خواهد که وارد مذاکره با رهبران مذهبی ایران بشود.
۳- از همکاری استکهلم در مورد مسئله س. د. آهسته رو - ۱ قدردانی میکنیم.
۴- پرونده ۹۶۲۰۵۴ - ۲۰۱، تا ۷ آبان ۱۳۷۸ در بایگانی نگهداری شود.
طبقه بندی طبق د. ۹. ث. ۱. تماماً سرّی.
بی تی شماره ۳۹۴۵ [۱]
----------
۱_ این سند مورخ ۹ آبان ۵۸ میباشد و سند قبلی ۲۹ مهر ۵۸. ما بین این دو سند احتمالاً اسنادی بوده که یا پودر شده اند و یا در میان رشتهها به دست خواهند آمد. در هر حال هرگونه سندی که بعداً در این رابطه پیدا شود جداگانه در اختیار مردم مسلمان قرار خواهد گرفت.
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!