Post
31845
از: خش سیاسی - دونالد آر. توساینت
محرمانه
به: بازرسان مندنهال والفرز
1350-12-16- 1972-03-06
متن سند
همایون، داریوش - 25
تاریخ: 6 مارس 1972 - 1350/12/15
خیلی محرمانه
از: بخش سیاسی - دونالد آر. توساینت
به: بازرسان مندنهال والفرز
موضوع: شام 16 مارس
فهرست میهمانان شام غیر رسمی 16 مارس به ضمیمه می آید. فکر کردم علاقه مند باشید اطلاعاتی درباره زندگینامه میهمانان اصلی ایرانی داشته باشید. آنها عبارتند از:
داریوش همایون:
سردبیر آیندگان، که روزنامه «لیبرال های» ایران تلقی می گردد. همایون به نخست وزیر خیلی نزدیک است و سرمقاله های او معمولاً افکار یا ایده هایی را منعکس می کنند که توسط نخست وزیر محک زده می شود. او نسبت به محدودیت های موجود در ایران در رابطه با مطبوعات و آزادی آنها خیلی حساس است و هر چند گاه یک بار به این نتیجه می رسد که نمی تواند این محدودیت ها را با ایده آل های آزادی مطبوعات قیاس و تحمل کرده و لذا باید میدان روزنامه نگاری را ترک کند. ولی تاکنون نخست وزیر و زاهدی، وزیر خارجه، به وی تکلیف کرده اند در شغل خود بماند. او، به نظر من، بهترین و عالمترین روزنامه نگار ایران است.
وی اخیرا با خواهر وزیر خارجه سابق، که خود از نمایندگان مجلس است، ازدواج کرده است. همایون قصد دارد در آینده نزدیک سفری به چین کمونیست داشته باشد.
محمد پورداد:
محمد پورداد هم یکی از روزنامه نگاران برجسته ایران است که برای سلسله نشریات اطلاعات، منجمله روزنامه انگلیسی زبان تهران ژورنال، کار می کند. وی در انگلستان تحصیل کرده و همسرش انگلیسی است، ولی برای شرکت در جلسات سازمان ملل، مکررا به آمریکا مسافرت کرده است. علاقه خاص او متوجه مسائل شبه قاره آسیا و درگیری اعراب و اسرائیل است. وی اگرچه به عمق و دانش همایون دست نیافته، ولی روزنامه نگار محترمی است.
سفیر فریدون زند فرد:
زند فرد، به عنوان سفیر ایران در کویت تعیین شده و باید در دو یا سه هفته آینده به کویت برود. او در اواخر نوامبر گذشته به کویت رفت، ولی به دلیل پیاده شدن نیروهای ایران در سه جزیره خلیج (فارس - م)، کویتی ها از پذیرفتن اعتبارنامه اش خودداری کردند، و او در نتیجه بی سروصدا به تهران بازگشت.
بدون تردید وی آگاه ترین و دانشمندترین مقام ایرانی در رابطه با مسائل خلیج (فارس - م) است.
اگرچه از لحاظ اجتماعی کمی بی سلیقه است، ولی نسبت به سوءظن اعراب به ایران بسیار حساس است و مشکلات موجود در همکاری های ایران و اعراب را با واقع بینی فراوان بررسی می کند.
وی به طور مکرر در معیت وزیرخارجه در اجلاس های سازمان ملل و سایر گردهمایی های بین المللی شرکت می کند و نزد همکارانش احترام فراوانی دارد.
ص: 799
محمدعلی سمیعی:
سمیعی که معاون وزیر اطلاعات است، در آمریکا تحصیل کرده و سمپاتی فراوانی نسبت به منافع و اهداف آمریکا در ایران دارد. وی علنا از برخی سیاست های آمریکا در خارج از ایران و همچنین آنچه که او انطباق بیش از حد نزدیک دولت آمریکا با شاه می خواند، انتقاد می کند.
وظیفه اصلی سمیعی، تهیه گزارشاتی درباره عکس العمل عامه مردم در رابطه با اوضاع داخلی برای نخست وزیر و شاه است. (وی دختر آقای باتمانقلیچ را به همسری گرفته است، خانواده ای ثروتمند و آذربایجانی که در سلسله قاجار از اهمیت سیاسی فراوان برخوردار بود، ولی اینک فقط از جایگاه اقتصادی برخوردار است).
دوشیزه فریار:
وی دختر رئیس دانشگاه مشهد است و در نیویورک، جایی که پدرش در آنجا برای سازمان ملل کار می کرده، بزرگ شده و تحصیل کرده است. وی در حال حاضر در اداره RCD وزارت خارجه مشغول به کار است.
دوشیزه جهانبانی:
وی باهوش و جذاب است. خودش اهمیت سیاسی خاصی ندارد، ولی در مقام منشی نخست وزیر، برای سفارت مفید و مددکار بوده است.
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!