Post
21258
از: لندن 17389
سری
به: رئیس رونوشت برای تهران
متن سند
سند شماره (17)
سری
14 شهریور 58 اعضاء
از: لندن 17389
به: رئیس رونوشت برای تهران
هشدار: شامل منابع و شیوه های اطلاعاتی است. اس. دی. پریتکست
1- در 13 شهریور آدلسیک از اس. دی. پریتکست / 1 سؤال کرد درباره تشکیل یک جنبش طرفدار
ص: 624
بختیار چه شنیده است. اس. دی. پریتکست / 1 گفت هر کار تشکیلاتی که صورت گرفته باشد، به دست معین زاده و چند نفر دیگر بوده است. آنها تمام وقت خود را صرف تشکل دادن به ایرانیان جوان در بریتانیا کرده بودند. اس. دی. پریتکست / 1 گفت که فقدان مالی مانع کار آنها شده است. او گفت که تا به امروز هیچ آدم کله گنده ای جلو نیامده بود تا خود را در صف بختیار اعلام کند، یا اینکه آشکارا از وی حمایت نماید.
2- اس. دی. پریتکست / 1 گفت که تا به حال تمام فعالیتهایی که در حمایت از بختیار صورت گرفته اند ذاتاً تبلیغاتی بوده و به طور چشم گیری مؤثر یا وسیع نبوده اند. او فکر می کرد که اگر وسایل کار فراهم باشد، بختیار می تواند تشکیلاتی را برپا کند، زیرا او به عنوان یک فرد سازمانده خوب شهرتی دارد. اس.
دی. پریتکست / 1 نتوانست نظر بدهد که آیا وجود نداشتن فعالیتهای تشکیلاتی مؤثر در انگلستان به دلیل فقدان مالی بود یا بی تفاوتی قاطبه ایرانی.
3- در رابطه با ارتش. اس. دی. پریتکست / 1 گفت که فکر می کند ارتش ایران آنقدر زیردست ملاها قرار دارد که نمی تواند کودتایی را علیه پاسداران سازمان دهد. او شنیده که مدنی قرار است از خوزستان به تهران انتقال داده شود، چون اینکه هم استاندار و هم فرمانده نظامی باشد به او امکان می دهد در صورتی که خواست پایگاه مؤثری برای اقدام علیه دولت در دست داشته باشد. اس. دی. پریتکست / 1 فکر نمی کرد که مدنی مشغول کاری باشد، این فقط مسئله اقدام احتیاطی دولت بود.
4- اس. دی. پریتکست / 1 گفت که با افراد زیادی ملاقات می کند و فقط پریتکست / 1 گوش به حرفهای آنها می دهد در رابطه با اوج گیری ناگهانی بختیار او قطعا خود را کنار نگه داشته است. او با استفاده از ملاحظاتش گفت اگر بختیار حمایت اطرافیان سابق شاه و دیگران را قبول کند، مرتکب یک اشتباه تاکتیکی شده، چون شاه هنوز بسیار مورد تنفر اکثر ایرانیان قرار دارد و اینکه بختیار حمایت این طرف را قبول کند، اشتباه خواهد بود.
5 - در 11 شهریور آدلسیک وکیلتایگر برای تماشای تظاهراتی که به طرفداری از بختیار صورت می گرفت، به هاید پارک رفتند. به گفته اس. دی. پریتسک / 1 حدود 3000 نفر در تظاهرات شرکت داشتند. آدلسیک و کیلتایگر تخمین زدند که تعداد جمعیت ممکن است به یک هزار نفر برسد. اکثریت آن جمع بی شور و هیجان به نظر می رسیدند. نقطه اوج آن بعد از ظهر زمانی فرا رسید که یک زن جوان به محل سخنرانی بالا برده شد و همه جور بد و بیراه به خمینی نثار کرد. زنی در میان جمع فریاد برآورد که خمینی جاسوس آمریکا نیز هست. (از مشاهداتی که آدلسیک وکیلتایگر از جمعیت داشتند، صحت اظهارات فوق یاد شده اس. دی. پریتکست / 1 تأیید شد).
6- پرونده 215177-201 تا تاریخ 14 شهریور 78 در بایگانی ضبط شود. سری