Post
31326
از:
محرمانه
به:
1344-10-20- 1966-01-10
متن سند
مهر، فرهنگ ـ 1
محرمانه
زمان: 10 ژانویه 1966 - 1344/10/20
مکان: رستوران سورن
صورت مذاکرات شرکت کنندگان: دکتر فرهنگ مهر، مدیرعامل بیمه ایران و رئیس ایرانی اوپک، روبرت اچ. هارلان، رایزن اقتصادی جان اچ. رینهارت، وابسته فرهنگی تئودور ال. الیوت پسر، دبیر اول
موضوع: سفر دکتر مهر به ایالات متحده
دکتر مهر که اخیرا در یک سفر میهمانی افتخاری از ایالات متحده بازدید به عمل آورده، برداشت های خود را از این سفر با ما در میان گذاشته است. برداشت های اصلی وی از ایالات متحده بشرح زیر هستند.
1- متفاوت بودن مردم آن.
2- وجود یک میل و احساس زنده در امور فرهنگی.
3- ماهیت «منحصر به فرد» دو حزب سیاسی، که فاقد نظم و ایدئولوژی هستند.
4- قدرت و گستره ایالات متحده. «هیتلر بایستی دیوانه می بود که به آن اعلام جنگ داد.» تنها انتقاد دکتر مهر از ایالات متحده متوجه نئواورلئانی ها بود، که «سَبُکی» و «بی تربیتی» آنها را دوست نداشت، و بعضی از سیاستمداران که نامشان ذکر نشد که برای کسب حمایت مردم، تنفر و دشمنی نژادی را شعله ور می ساختند. در آن موقعیت بحث برای خودمختاری ایالت کلمبیا در گرفته بود. غیر از این موارد، او از آنچه دیده بود کاملاً تحت تأثیر قرار گرفته است، بر بازدید خود از آتلانتا تأکید ویژه ای داشت، از جمله مذاکره با سردبیر Atlanta Constitution، موزه های فیلادلفیا، منونیت های(1) نزدیک پترزبورگ، و سفر (Vista dome) با قطار از دنور به سانفراسیسکو، که او برای مسافرین مثل خودش آن را یک «الزام» می دانست. او همچنین مسرت خود را از برنامه مسافرتی تنظیم شده برای او و قدردانی اش را برای مساعدت قابل ملاحظه ای که وی از محافظین و همراهانش دریافت کرده بود، اظهار داشت. دکتر مهر اظهار داشت که دو سؤال دائما از سوی آمریکائیان از وی می شد. اولی نظر وی و ایرانیان در مورد جنگ ویتنام. او گفت، جواب داده بود که این مسئله ای نیست که در ایران به طور گسترده مورد بحث باشد، مگر در جوامع روشنفکران، ولی نظر شخص وی این است که هرگاه این چنین جنگی در گرفت، باید آن را تا رسیدن به یک نتیجه قطعی ادامه داد (توسط ایالات متحده). سؤال دوم در مورد علاقمندی عمومی به ایالات متحده در ماوراءالبحار بود.
اظهارنظر: به نظر می رسد که این موفقیت آمیزترین میهمان افتخاری بوده است. با تشکر از کلیه کسانی که در واشنگتن در موفقیت آمیز بودن آن سهیم بوده اند.
ص: 712
زمان یافت نشد!
تجهیزات یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!