Post
39339
از: هیأت مستشاری نظامی آمریکا، تهران - سرلشگر گاست
محرمانه
به: سفارت آمریکا، تهران - مایلز گرین - کنسول امور سیاسی- نظامی
1357-09-26- 1978-12-17
متن سند
سند شماره 125
محرمانه
17 دسامبر 1978- 26 آذر 1357
از: هیأت مستشاری نظامی آمریکا، تهران - سرلشگر گاست
به: سفارت آمریکا، تهران - مایلز گرین - کنسول امور سیاسی- نظامی
موضوع: سند گزارش به کنگره در ارتباط با برنامه مساعدت های نظامی سال مالی 1980
1- مرجع تلکس وزارت امور خارجه مورخ 1 نوامبر 1978 (سرّی)، موضوع فوق.
2- به پیوست پیش نویس پاسخی که از سوی نیروهای هیأت مستشاری به تلکس مرجع فوق تهیه شده است، ایفاد می گردد. خلاصه گزارش مقادیر و هزینه ها بر اساس اطلاعاتی که در برنامه اولویت بندی هیأت مستشاری نظامی موجود بوده تهیه شده است. توجیه و توصیف برنامه مساعدت های نظامی با توجه به گزارش تسلیمی ژوییه 1978 صورت گرفته است. طبق کتابچه فروش های مساعدت های نظامی، پیش بینی میزان دلاری یا محتویات موافقت نامه های خریدهای نظامی خارجی برای سال بودجه یا سال مالی بعد از آن دارای طبقه بندی هستند،
ص: 327
ولی بعد از ارایه سند گزارش به کنگره، برای بررسی سال مالی که پیش بینی ها برای آن انجام شده است، از طبقه بندی خارج می شود.
3- از سوی دولت ایران اطلاع یافته ایم که خرید اقلام عمده دفاعی تا اطلاع ثانوی به تعویق خواهد افتاد. در راستای همین امر نیز هزینه هایی که برای سال مالی 1980 محاسبه شده است اصولاً شامل گسترش پایه پشتیبانی لجستیکی و سیستم های مرتبط با اقلامی می شود که قبلاً خریداری شده است.
4- اطلاع یافته ایم که سفارت اسناد زیر را ارسال و این اقدام را تکمیل خواهد کرد:
الف- یادداشت سفیر به وزارت امور خارجه (که رونوشت های آن بین مقامات ذیربط توزیع خواهد شد.)
ب- اطلاعات مربوط به توجیه این برنامه.
توصیف برنامه
1- اقلام، خدمات و آموزش های دفاعی که احتمالاً از ایالات متحده تقاضا خواهد شد- خریدهای نظامی خارجی- خریدهای تجاری:
میزان اقلام، خدمات و برنامه های آموزشی که احتمالاً ایران در سال مالی 1980 از ایالات متحده خریداری خواهد کرد، به شرح مندرج در جدول شماره 1 است. ارزش دلاری این خریدها در جدول شماره 2 درج شده است. این جداول بخشی از برنامه کلی خریدها را نشان می دهد که به منظور کمک به مدیریت برنامه خریدهای نظامی خارجی دولت ایران تا سقف مجاز انتقال سلاح، تهیه شده است. اطلاعات مندرج در ارتباط با قیمت و موجودی بر اساس دقیق ترین برآوردهای ممکن در کشور ایران ارایه شده اند.
2- آماد هلیکوپتری مندرج در جداول بیانگر نیازمندی مرتبط با قراردادی است که یک سال زودتر مورد تصویب قرار گرفت و در چارچوب برنامه جاری ارایه شده است. تقاضای اضافی در چارچوب خریدهای نظامی خارجی- عملیات پیمانکاری برای شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپتری ایران (IHSRC)- به قرارداد WAL مربوط است. قرارداد WAL در اواخر سال 1977 از سوی دولت ایران به تصویب رسید. بعداً مشخص شد که ارزش قرارداد از لحاظ کل کارهایی که باید انجام می شد، کمتر از میزان واقعی محاسبه شده است. پیش بینی می شود سیستم توپ های هویتزر قدرت دفاعی ایران و توانایی فعلی آن را برای رفع نیاز به پشتیبانی بیشتر آتش متحرک تقویت کند. این نیاز بر اساس تحلیل تهدید و خط جبهه بسیار طولانی ایران ارزیابی شده است. معمولاً هر دستگاه حمل دریایی ام-548 برای حمل مهمات و خدمه
ص: 328
با یک قبضه توپ خودکششی همراه می شود و امکان جابجایی سراسری خدمه و مهمات لازم را برای استقرار هویتزرهای خودکششی جهت خدمت با گردان های توپخانه صحرایی فراهم می آورد. ارتقای تانک های ام-60ای.1 نیروی زمینی شاهنشاهی موجب بهبود کیفی نیرو های زرهی بدون نیاز به افزایش نیرو خواهد شد. علاوه بر این، اصلاحات فوق طول عمر سرویس دهی تانک های سری ام-60 نیروی زمینی شاهنشاهی را افزایش و آنها را از لحاظ تکنولوژیکی با تانک هایی که در آینده در اختیار آن نیرو قرار می گیرد قابل مقایسه خواهد کرد. اصلاح هلیکوپترهای AH-1J برای حمل موشک های تاو توانایی آنها را برای استفاده از موشک های ضد تانک هدایت شونده سوار بر هلیکوپتر تا حدود 70 درصد افزایش خواهد داد. خرید جنگنده های تاکتیکی اف-14 و اف-16 به منظور افزایش توانایی عملیات ضدهوایی، و همچنین کمک به بمباران مواضع دشمن، پشتیبانی نزدیک هوایی و پوشش هوایی نیروی دریایی انجام خواهد شد. سیستم تانکر استراتژیک کی.سی-707 به منظور پشتیبانی از جنگنده های موجود و همچنین «ایوکس ها» و جنگنده هایی که در آینده خریداری خواهند شد، ضروری است. این تانکر ها توانایی تجهیزاتی هواپیماهای پشتیبانی نزدیک هوایی را ارتقا داده و طول مدت عملیات جنگنده ها را افزایش خواهد داد. این تانکر همچنین بُرد لازم برای عملیات پشتیبانی هوایی و دفاع هوایی از مرزها را از پایگاههای عملیاتی اصلی افزایش می دهد. خرید موقت هواپیماهای سی-130 قدرت انعطاف پذیری نیروی هوایی شاهنشاهی و زمان واکنش برای پشتیبانی لجستیکی و باربری هوایی را بهبود می بخشد. افزایش توانایی باربری هوایی امکان استفاده از نیروهای موجود را در سطحی وسیع تر، بدون نیاز به افزایش چشمگیر سخت افزار و نیرو به نیروی هوایی شاهنشاهی خواهد بخشید. هدف از برنامه PEACE LOG کمک به نیروی هوایی شاهنشاهی در نیل به خودکفایی لجستیکی تا سال 1983، و انجام عملیات پشتیبانی با کمترین اتکای ممکن به دولت های خارجی است. اعداد و ارقام مربوط به برنامه PEACE LOG در سال مالی 1980 نشان دهنده نیازمندی قراردادی است که یک سال زودتر مورد تصویب قرار گرفت و در چارچوب برنامه جاری ارایه شده است. سیستم دفاع هوایی بهبود یافته، عموماً متشکل از یک سیستم ارتقا یافته فرماندهی و کنترل مجتمع، رادارهای زمینی دوربُرد، و هواپیماهای ایوکس است. رادار زمینی دوربُرد ای.دی.اس-4 در حکم بخشی از سیستم دفاع هوایی ایران عملیات هواپیماهای ایوکس را در استقرار یک سیستم هشدار دفاعی در کل مرز و داخل ایران که توسط سیستم های موجود پوشش داده نمی شود، تکمیل خواهد کرد. نیروی دریایی شاهنشاهی قصد دارد به منظور جایگزین کردن کشتی های موجود و افزایش توانایی حفاظت از خطوط دریایی بسیار مهم در زمان بحران یا جنگ، ناوچه هایی را از تولید کنندگان اروپایی خریداری نماید. نیروی دریایی ایران مایل است این ناوچه ها با سیستم های رزمی آمریکایی به منظور عملیات مشترک، سازگاری و استاندارد سازی، در سایر کشتی های آمریکایی موجود در نیروی دریایی ایران ادغام شوند. سیستم لجستیکی
ص: 329
مجتمع با تعیین نیازمندی ها و کمبودها و سپس نظارت بر برنامه ها به منظور تضمین استقرار یک سیستم کارآمد، چارچوب های سازمانی و نیازهای زیربنایی تکمیلی را برای ایجاد یک سیستم کارآمد لجستکی در نیروی دریایی شاهنشاهی ارزیابی خواهد کرد.
خلاصه ای از میزان اقلام پیش بینی شده
هیأت مستشاری اطلاع یافته است که دولت ایران خریدهای عمده را تا اطلاع ثانوی به تعویق انداخته است.
با توجه به مشخص نبودن قصد دولت ایران، برنامه اولویت بندی هیأت مستشاری نظامی برای سال مالی 1980 به شرح زیر ایفاد می گردد. اقلامی که بیشترین احتمال خرید آنها از سوی دولت ایران وجود دارد شامل سیستم آماد هلیکوپتر، PEACE LOG، مدرن سازی تانک ام-60، سیستم دفاع هوایی بهبودیافته، بعلاوه سیستم های پشتیبانی معمول مرتبط با هر یک از آنهاست.
ردیف سیستم سال مالی 80
1- [ردیف مربوط به سال مالی 1980] مقادیر مذکور بیانگر سال تأیید نامه پیشنهاد و قبول در برابر سقف مجاز ارزش دلاری دولت ایالات متحده است و نه سال تحویل. توصیه برای خریدهای جدید بر اساس تحلیل حوزه مأموریت، تهدیدها، ملاحظات تولید، ظرفیت جذب سیستم و پیش بینی سقف مجاز خریدهای نظامی خارجی دولت ایالات متحده آمریکاست.
ص: 330
2- [ردیف 1] نیازمندی های مربوط به قراردادهای تصویب شده در سال قبل (که در برنامه جاری ارایه شده است)
3- [ردیف 5] ارتقای تانک ام-60 به ام-60ای.3
4- [ردیف 10] هواپیماهای ای.ام.اس.تی هنوز در مرحله تحقیق و توسعه (نمونه اولیه) قرار دارند و برای خریدهای نظامی خارجی قابل تحویل نیستند. هیأت مستشاری خرید موقت 50 هواپیمای سی-130 را تا اتخاذ تصمیم بر سر هواپیماهای ای.ام.اس.دی توصیه می کند.
5- [ردیف 3، 8، 9،10، 14] وضعیت نامشخص.
6- [ردیف 13] دولت ایران قبلاً هفت رادار زمینی دوربُرد ای.دی.اس-4 را در حکم بخشی از این سیستم خریداری کرده است. رادارهای ای.دی.اس-4 خرید هواپیماهای ایوکس را که قبلاً تأیید شده است، تکمیل می کند.
سیستم تسلیحاتی- پشتیبانی
خلاصه برآورد هزینه های خرید
(به میلیون دلار)
هیأت مستشاری اطلاع یافته است که دولت ایران خریدهای عمده را تا اطلاع ثانوی به تعویق انداخته است. با توجه به مشخص نبودن قصد دولت ایران، برنامه اولویت بندی هیأت مستشاری نظامی برای سال مالی 1980 به شرح زیر ایفاد می گردد. اقلامی که بیشترین احتمال خرید آنها از سوی دولت ایران وجود دارد شامل سیستم آماد هلیکوپتر، PEACE LOG، مدرن سازی تانک ام-60، سیستم دفاع هوایی بهبودیافته، بعلاوه سیستم های پشتیبانی معمول مرتبط با هر یک از آنهاست.
ردیف هزینه های اولیه سیستم سال مالی 80
1- [سال مالی] ارزش تقریبی قرارداد در زمان قبول پیشنهاد
2- [هزینه های اولیه سیستم] هزینه های اولیه تقریبی سیستم شامل محصول نهایی، قطعات و مهمات اولیه، آموزش ها و هزینه های جاری عملیات و تعمیر و نگهداری.
3- [ردیف 17] بر اساس هزینه تقریبی برنامه تحویل شده. هزینه های TAFT/SAA نیز در آن گنجانده شده است.
4- [ردیف 18] هزینه تقریبی برای آموزش و ایجاد ذخیره جنگی.
5- [ردیف 8، 9، 10، 14] وضعیت نامشخص.
6- [ردیف 1] علاوه بر 200 میلیون دلاری که باید در سال مالی 1979 تأمین شود.
7- [ردیف 2] علاوه بر 135 میلیون دلاری که باید در سال مالی 1979 تأمین شود.
8- [ردیف 4] علاوه بر 39 دلاری که باید در سال مالی 1979 تأمین شود.
9- [ردیف 13] برنامه جاری در سال مالی 1980. انتظار نداریم که هیچ قرارداد خرید نظامی خارجی در سال مالی 1980 برای این برنامه به امضا برسد. پنجاه میلیون دلار به منظور ارتقای تأسیسات و عملیاتی کردن هفت رادار زمینی دوربرد که قبلاً از سوی دولت ایران در حکم بخشی از سیستم آی.ای.دی.اس. خریداری شده بود، پرداخت شده است.
10- [ردیف 15] علاوه بر 80 میلیون دلاری که باید در سال مالی 1979 تأمین شود.
11- [ردیف 16] سیستم لجستیکی مجتمع نیروی دریایی شاهنشاهی ایران، علاوه بر 5 میلیون دلاری که باید در سال 1979 تأمین شود.
ص: 332
منافع ایالات متحده و اهداف مساعدت های امنیتی
1- منافع آمریکا در ایجاد رابطه مساعدت امنیتی با ایران
اهمیت اصلی ایران به موقعیت مهم جغرافیایی آن، جایگاهش در حکم یک تولید کننده عمده نفت و کشوری دارای ذخایر گازی عظیم، وابستگی شدید برخی از هم پیمانان اصلی ما و همچنین وابستگی کمتر ما به نفت ایران، و نقش نوظهور ایران در رهبری منطقه خلیج فارس به طور اخص و در منطقه به طور اعم است. ایران اساساً کشوری متمایل به غرب است، و این تمایل ناشی از مقاومت سنتی ایران در برابر هژمونی شوروی (و قبل از آن روسیه) بوده است. ایالات متحده آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم به این سو تلاش کرده است با حمایت از ایران در ایجاد اقتصاد و ارتشی قوی- و در نتیجه با ثبات- این نقش را تقویت کند. ایران نیز از طریق همکاری در چارچوب پیمان سنتو به طور دو جانبه حقوق، اختیارات و تسهیلاتی در اختیار ایالات متحده قرار داده است. به طور خلاصه، تقویت روز افزون ایران سهم به سزایی در حفظ منافع ملی مشترک ما دارد.
2- اهداف مشخص مساعدت های امنیتی شامل موارد زیر می شود
الف- مساعدت به ایران در پرورش توانایی استفاده و تعمیر و نگهداری سیستم های تسلیحاتی کسب شده از ایالات متحده،
ب- مساعدت به ایران در توسعه نیرو های نظامی متعارف به منظور تضمین امنیت کشور، که به نوبه خود به حفظ ثبات کشور و حفاظت از منافع آمریکا کمک خواهد کرد،
پ- مساعدت به ایران در ایجاد و حفظ نیروهای رزمی و پشتیبانی لجستیک به منظور برآوردن نیازهای پیش بینی شده،
ت- مساعدت به ایران در ایجاد و حفظ توان کافی و عملیاتی بسیج نیروها،
ث- حمایت از ایجاد و حفظ همکاری های نزدیک تر منطقه ای به منظور مقاومت در برابر نفوذ کمونیسم علاوه بر اهداف دیگر،
ج- تضمین دسترسی مستمر ایالات متحده و جهان آزاد به منابع نفت و گاز،
چ- تشویق مشارکت ایران در ترتیبات امنیتی جمعی طرفدار غرب.
زمان یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!