Post
23268
اوضاع کنونی ایران و پیشنهاد راهکارها برای ادامه حیات در ایران
گزارش بررسی رابطه بین ایران و عراق
گزارش پیرامون صنعت بعد از انقلاب ایران( مرسدس بنز)
گزارشی پیرامون روندهای اقتصادی و سیاسی در شبه جزیره عربستان
ملاقات کاردار سفارت با وزیر خارجه دولت موقت
رایزنی سیاسی با شوروی درباره ایران
گزارش تحلیلی مذهب و پیشرفت در ایران
ملاقات با وزیر کار و امور اجتماعی، داریوش فروهر
بررسی سیاست ایران انقلابی و آمریکا
گزارش وقایع اسفند 57 کردستان
از: سفارت آمریکا در تهران
محرمانه
به: وزارت خارجه در واشنگتن دی. سی.
1357-08-14- 1978-11-05
متن سند
سند شماره (3)
طبقه بندی : خیلی محرمانه
تاریخ : 5 نوامبر 1978 - 14 آبان 1357
از : سفارت آمریکا در تهران
به : وزارت خارجه در واشنگتن دی. سی.
موضوع : اقدامات خنثی کننده یک سازمان طرفدار
1 - بنابه گفته یک منبع دارای رابطهای خوب (که صحت خبر تائید نشده است) شاه دو کمیته پنج نفری در اختیار دارد که هریک از آنها در کشور در زمینه تجهیز حمایت برای او نقش مهمی ایفا می کند. یکی از آنها تظاهراتی را به طرفداری از شاه برپا می کند. سرپرستی این کمیته را دوست و خدمتکار خوب شاه، یعنی ژنرال فردوست عهده دار است. اعضای دیگر آن عبارتند از ارسلان افشار، رئیس تشریفات دربار؛ ژنرال اویسی، رئیس حکومت نظامی تهران؛ آهنچیان، تاجر مشهد و ژنرال
ص: 15
خسروانی.
2 - کار کمیته دیگر با مطبوعات و تبلیغات مرتبط است. اعضاء این کمیته عبارتند از امین اشرفی، سردبیر روزنامه «آتش» و ژاندارم (م - M.P) قدیمی (از دوران 1953)؛ قنات آبادی، نخست وزیر پیشین (از دوران 1953)؛ متین، عضو سابق وزارت دربار (در زمان علم)؛ متقی، و بازرگان معروف به بیوک صابر. این کمیته در نظر دارد یک روزنامه جدید حامی شاه را بزودی منتشر سازد. علاوه بر این مقالاتی را در نشریات دیگر به چاپ می رساند که یکی از آنها اخیراً در مجله «خواندنیها» ظاهر شد و در پشت جلد آن شاه را به صورت مرد جوانی نشان می داد که دختر بچه ای او را در آغوش کشیده بود. (در سالهای 1940!)
3 - علی نقی انصاری، سفیر اسبق ایران در ایتالیا و رئیس دفتر شاهدخت شمس نیز فرد پولداری است.
4 - این تلاشها جدای از اقدامات «تحریک آمیز» ساواک است که بنابه گفته یک منبع دیگر، عامل بسیاری از خرابکاریها و برخوردها در کرمان، راور، کرمانشاه، همدان، گرگان، رضائیه، آمل، بانه، مراغه، سنندج و غیره بوده است. طبق گفته های همین منبع به مشاور سیاسی، شخص پرویز ثابتی (زمانی که هنوز یکی از مقامات ساواک به شمار می رفت) در مورد دو رویداد اول گفته بود که عازم کردستان است؛ از ادای این مطلب چیزی نگذشته بود که به طرفداری از شاه در آنجا تظاهرات و حملاتی آغاز گردید.
5 - اظهار نظر؛ قبل از این در مورد اقدامات خنثی کننده توسط زاهدی (تهران 10699) سخن به میان آورده بودیم. بعید نیست که عامل پیدایش این دو کمیته نیز زاهدی بوده باشد. از آنجا که نمی توان باور کرد که شاه از فعالیتهای ساواک بی اطلاع است، ولی باید گفت که ملاقات شاه با زاهدی و پاسخگویی شاه به وی در حضور سفرای آمریکا و انگلیس به این علت صحنه سازی شده بود تا آنها باور کنند که شاه در وقایعی که به طرفداری از وی رخ داده بی گناه است.
تعدادی از ناظران ایرانی که با منابع خوبی در تماس هستند معتقدند که این امر نشانگر بی اطلاعی شاه از وجهه کنونی مردمی خویش است و قادر نیست وضع خطرناک مربوط به خود و سلطنت را لمس کرده و اقدامات لازم را در مورد آنها به عمل آورد. بنابه گزارشات واصله خوش بینیهای زاهدی نیز در این زمینه مؤر واقع نخواهد شد.سولیوان
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!