در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 32

سفیر جدید افغانستان در ایران

موضوع سند

مشخصات ارسال سند

از: آمستوتز، سفارت آمریکا در ـ کابل

محرمانه

به: وزارت امور خارجه ـ واشنگتن دی.سی.

1358-03-12- 1979-06-02

متن سند

سند شماره (32)

از: سفارت آمریکا در کابل

تاریخ: 2 ژوئیه 79

به: وزارت امور خارجه - واشنگتن دی.سی.

طبقه بندی: خیلی محرمانه کابل 5308

رونوشت به: سفارت آمریکا -- تهران

شماره سند: 5308

موضوع: سفیر جدید افغان در ایران یک عضو عالیرتبه دیگر پرچم است

1- مطالب کمی برای افزودن به اطلاعات بیوگرافی دکتر نجیب کم سن و سال: که سابقا اسم سید نجیب اللّه را به کار می برد، و در اعلامیه رسمی انتصاب وی به سفارت تهران وجود داشت، داریم (تلگرام مرجع). از قرار معلوم فقط یک سال است که خارج از مدرسه پزشکی می باشد و به دنبال انقلاب 27 آوریل، چند هفته ای معاون وزیر کشور بود. در تقسیم بعدی پست ها (که به طور وضوح ادامه دارد)، نجیب، عضو سابق جناح پرچم از حزب دمکراتیک خلق افغانستان، «معاون مخصوص» نورمحمد تره کی، رئیس شورای انقلاب شد؛ انتصابی که هرگز بر ملا نشد.

2- انتصاب نجیب در تهران، بدون چون و چرا، بخشی از تصفیه جاری عناصر طرفدار پرچم در سطوح بالای رهبری سیاسی رژیم جدید می باشد. از شش سفیر افغانی که پذیرش آنها به طور قطع خواسته شده است، هیچ یک به عنوان خلقی شناخته نشدند، در حالی که پرچمی بودن پنج نفر از آنها تأیید شده است.

آینده ببرک معاون نخست وزیر (رهبر سابق پرچم) در بالای لیست شایعات کابل جای دارد. در حال حاضر تعبیر مطلوب این است که او از قبول پستی در خارج خودداری کرده است و در کابل خواهد ماند تا چه پیش آید. در این رابطه، ما نیز هیچ نشانی از اینکه این رویداد فرعی به خصوص منجر به اقدامات امنیتی تشدید شده در پایتخت شده باشد، مشاهده نمی کنیم، اما اینکه رژیم در درخواست خود از کشور میزبان برای موافقت با پذیرش این سفرا احساس فوریت می کند، می تواند حاکی از این باشد که تره کی و همکارانش ترجیح می دهند که رقبایشان بدون معطلی از افغانستان خارج شوند. یک دیپلمات ایرانی به ما گفت، سه روز پس از اینکه اسم نجیب تسلیم دولت ایران شد، سفیر داودی (سفیر ایران در کابل -- مترجم) به وزارت امور خارجه احضار شد و پرسیده شد که تأخیر به چه علت است؟ ظاهرا دولت ایران به ناچار پذیرفت و در طی دو روز پذیرش را اعطا کرد.

آمستوتز


منبع: کتاب اسناد لانه جاسوسی - جلد 3 - کتاب 3 - صفحه 557
تصاویر سند