در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 28

تحلیل وضعیت ساف در ایران

موضوع سند

تحلیل وضعیت ساف در ایران
مشخصات ارسال سند

از: سفارت آمریکا در تهران، لینگن

محرمانه

به: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی

1358-07-22- 1979-10-14

متن سند




سند شماره (28)


تاریخ: 22 مهر 1358 - 14 اکتبر 1979


طبقه بندی: خیلی محرمانه


از: سفارت آمریکا در تهران


به: وزارت امور خارجه در واشنگتن دی - سی با اولویت


عطف به: تهران 10513 (کتبی)


موضوع: ساف در ایران


1- (تمام متن خیلی محرمانه است).


2- وزیر خارجه یزدی در کنفرانس مطبوعاتی مورخ 18 مهرماه رسما اعلام کرد که دولت ایران به ساف اجازه نمی دهد که در دفاتر خود در اهواز و خوزستان عمل کند.


3- یزدی گفت «ما چنین نتیجه گرفتیم که وجود دفتر ساف در اهواز نه به نفع ما و نه به نفع ساف است، چون وضع کشور این گونه ایجاب می کند. ما این موضوع را مورد تبادل نظر قرار دادیم و آنها تصمیم گرفتند که دفتر خود را در آنجا تعطیل نمایند».


4- ورود نماینده ساف به تهران در تاریخ 20 مهرماه توجه مطبوعات را احتمالاً جلب کرده و موجب پیدایش مطالبی در مورد ساف شده است. هیئت چهارنفره به سرپرستی خلیل وزیر (معروف به ابوجهاد) بنابه گزارش مطبوعات وارد تهران گردید تا در مورد همکاری صمیمانه تر و مثمرثمرتر میان ایران و ساف تبادل نظر نماید. این هیئت با وزیر خارجه یزدی در فرودگاه ملاقات کرد و بنابه گزارش قرار است در طول این سفر با خمینی، یزدی و چمران وزیر دفاع ملاقاتهایی داشته باشد.


5- همان روز، فرمانده سپاه پاسداران یعنی ابوشریف که در گروه امل فلسطین آموزش نظامی دیده است در یک مصاحبه مطبوعاتی نارضایتی خود را از سیاست خارجی ایران در قبال ساف اعلام کرد.بنابه گزارش شریف گفته است «تا آنجا که به انقلاب فلسطین مربوط است سیاست خارجی ایران بنابه دلایل


ص: 213





شناخته شده برای پیروان این سیاست، انقلابی یا تأثیر گذار نبوده است. وی گفت نکات خاصی وجود دارد که بنابه دلایل تاکتیکی نمی توان آنها را فاش ساخت.


6 - در بیانیه مطبوعاتی دیگری به تاریخ 18 مهرماه مجاهدین نیز حمایت خود را از ساف اعلام نموده و از خمینی خواسته اند که از نظر مالی به ساف کمک نماید.


7- اظهار نظر: سفارت معتقد است که سفیر اخیر ساف به ایران تغییری در سیاست اساسی ایران پدید نخواهد آورد، لیکن ما رویدادها را دقیقا تحت نظر خواهیم داشت. لینگن




منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 42 - کتاب 42 - صفحه 213
تصاویر سند