در حال دریافت اطلاعات

لطفا منتظر بمانید!

اسناد مشابه

موارد مرتبط

مورد مرتبطی یافت نشد!
سند شماره 34

تحلیل فلسطینی ها بعد از کمپ دیوید

موضوع سند

تحلیل فلسطینی ها بعد از کمپ دیوید
مشخصات ارسال سند

از: وزارت امور خارجه واشنگتن دی - سی

سری

به: همه پایگاههای دیپلماتیک و کنسولی - فوری

1358-02-07- 1979-04-27

متن سند





ارزیابی خطر تروریسم فلسطینی


ص: 464






سند شماره (34)


تاریخ: 27 آوریل 79 - 7 اردیبهشت 58


سری


از: وزارت امور خارجه واشنگتن دی - سی


به: همه پایگاههای دیپلماتیک و کنسولی - فوری


موضوع: (طبقه بندی نشده) ارزیابی خطر تروریسم فلسطینی


فقط جهت اطلاع مقامات مهم و افسران حفاظت؛ از مقر سازمان سیا جهت اطلاع وزارت دفاع - هشدار جاسوسی، روشها و منابع تهیه این گزارش نباید در دسترس بیگانگان، هم پیمانان و مشاورین آنها قرار داده شود. انتشار و استخراج اطلاعات فقط وسیله گزارشگر کنترل می گردد.


(خیلی محرمانه) ابتدای خلاصه: به دنبال یک دوره اعتراضات آشکار، مخالفت علیه قرارداد صلح مصر و اسرائیل به تاکتیکهای تروریستی تبدیل گشته است. عملیاتی که انجام شده تلفاتی را در مصر، اسرائیل و اروپا به همراه داشته است. شاخه الصاعقه که وابسته به سوریه است و شاخه فتح در این عملیات فعالیتهای چشمگیری داشته اند. باید انتظار داشت که در این رابطه اهداف آمریکایی واقع در اروپا نیز مورد اصابت قرار گیرند. ظاهرا حملات نیز علیه مردم در فرودگاهها و سالنهای هتلها نیز صورت خواهد گرفت.


کنترل پستی در این زمان در رابطه با محموله های مربوط به قرار داد صلح جهت اطلاع از عدم وجود بمب در آنها لازم و ضروری است.(پایان خلاصه گزارش).


1 - (خیلی محرمانه) تلگرام عطف شامل گزارشی از وقایعی بود که در رابطه با مصر، اسرائیل، و اهداف آمریکایی در سرتاسر جهان به مناسبت امضاء قرارداد در 26 مارس در واشنگتن، اتفاق افتاده است. اکثر فعالیتهایی که ضبط شده عبارت از اعتراضات و تظاهراتی است که یا به وسیله دولت های عربی و یا جوامع عربی در پایتختهای غیرعربی (به خصوص در کشورهای کمونیستی) به راه انداخته شده است. لیکن همه آنها صلح آمیز و کنترل شده بوده است. همچنان که ماهیت همه این ابتکارات ضد و نقیض بوده و هست، عکس العمل آشکار معمولاً کم عمر بود و این یکی هم مانند قبلی هاست.


2 - (خیلی محرمانه) لیکن باید از هم اکنون پیش بینی های لازم را جهت جلوگیری از اعمال تروریستی عربی در آینده نزدیک به عمل آورد. از ماه اوت1978 رهبران فلسطینی سخنان خشونت باری را پیرامون «همدستی» آمریکا در «نادیده گرفتن حقوق فلسطینیها» ابراز کرده اند که دلیل آن نیز می تواند پافشاری ما در امضاء «قرارداد مصر و اسرائیل» باشد. قبل از اجلاس کمپ دیوید در سپتامبر 1978 توطئه های درون عربی در عراق، سوریه و ساف حداقل با 16 حمله برخورد داشته که از طرف یک حزب علیه دیگری انجام می شده است که یازده تا از این احزاب در اروپا به سر می برند. بقیه در واشنگتن ( به وسیله یک نامه حاوی بمب علیه عراق)، تریپولی، بیروت، کراچی، و اسلام آباد صورت گرفته است.


محلهای وقوع حادثه در اروپا عبارتند از لندن (5 دفعه)، پاریس (3 دفعه)، بروکسل (2 دفعه) و بن (یک بار)، سه نامه حاوی بمبی که به رم فرستاده شده بود، عمل نکرد. چند بمب و راکت به سوی نمایندگی عراق پرتاب شد و گلوله هایی نیز در این رابطه شلیک گردید.


3 - (سری، غیرقابل انتشار برای ملل بیگانه و هم پیمانان و مشاورین آنها): با آغاز اجلاس کمپ دیوید توطئه های برانگیزی عمومی متوقف شده است. و در همان حال تهدیدهای فلسطینیها مبنی بر حمله به منافع سه کشور شرکت کننده در کمپ دیوید صورت واقعیت به خود نگرفته است. عراق و سوریه پلهای سیاسی خراب شده را تعمیر کردند، و این طور به نظر می رسد که رؤسای فلسطینیان تروریست منتظر


ص: 465




نشسته بودند تا نتیجه مراحل صلح ظاهر شود، و چون می دیدند که بر سر راه مذاکرات صلح دائما سنگهایی انداخته می شود، گویا لازم ندیدند که با اجرای عملیات خود را درگیر سازند. به دنبال اجلاس اخیر بغداد، عرفات از اینکه اعراب تمایل به تحریم اقتصادی آمریکا مانند تحریمهایی که علیه مصر به کار بردند ندارند، بسیار ناراحت و شگفت زده شده است. در طول ماه مارس، عملیات تروریستی در آفریقای شمالی و اروپا گزارش شده است و اعمالی از قبیل آماده سازی زمینه برای عملیات، انتخاب هدف و تجسس در حال انجام است.


4 - (سری غیرقابل انتشار برای ملل بیگانه، هم پیمانان و مشاورین آنها). فعالیتهای تروریستی و عملیات تهاجمی انجام شده در روزهای اخیر ما را به این فکر می اندازد که باید منتظر وقوع یک سری عملیات تروریستی دیگر عربی باشیم. بنا به گزارشهای رسیده شاخه الصاعقه که تحت حمایت سوریه است در حال طرح ریزی یک سری عملیات در پاریس است تا در هتلهای محل آمد و شد اسرائیلیها و یهودیها صورت دهد. بمبی که در پاریس در یک رستوران مخصوص دانشجویان یهودی در 27 ماه مارس کار گذاشته شده بود، تعداد زیادی را به سختی زخمی کرد که بعضی از آنها حالشان و خیم است. یک گروه مخالف فرانسوی و یک گروه به نام «عقابهای انقلاب» در بیروت مسئولیت این عملیات را به عهده گرفته اند. البته «عقابهای انقلاب» شاخه ای از الصاعقه می باشند. از اواسط فوریه چهار بمب گذاری و حادثه را به مسئولیت الصاعقه اعلام کرده اند، که عبارتند از بمب گذاری هتل شرایتون قاهره در 13 فوریه و دو بمب گذاری که خنثی شد. یکی از آنها به منظور از بین بردن وزیر امور خارجه پطروس غالی و دیگری به منظور انفجار در هتل شرایتون قاهره و کشتار عمومی در یک محل عمومی دیگر بود. چهارمین بمب گذاری که مسئولیت آنها را «عقابهای انقلاب» به عهده گرفته این است یک نفر از کارگران گمرکی قاهره را در 19 آوریل کشته اند.


5 - (خیلی محرمانه) طرحهای مشابهی جهت ایجاد ضربات عمومی علیه اسرائیل چه در داخل کشور و چه در حمله به فرودگاه بروکسل بسیار مشهود است. در مقایسه با اولین فصل سال 1978، تعداد وقایع رخداده در اسرائیل از ژانویه تا تاریخ 17 آوریل به 43 واقعه بالغ گردید. تلگرامهای مرجع پیرامون بمب گذاریهایی در بازار و دیگر مکانهای عمومی در شهر لود، اورشلیم و تل آویو گزارش داد (که تلگرام مرجع به اشتباها از بمب گذاری در بازار کارمل گزارش کرده بود). گذشته از این حملات، نیروهای اسرائیلی چند عملیات نفوذی کماندوهای فلسطینی از خاک لبنان و از طریق دریا را خنثی کرده اند.


براساس سلاحهای موجود همراه این تیمها و اهداف تعیین شده، هر یک از این گروهها تصمیم داشتند تا حد امکان آشوب و اغتشاش در درون اسرائیل ایجاد کرده در ضمن به عملیات خود ادامه دهند. ظاهرا سازمان فتح محرک اصلی این حملات بوده است گرچه حمله نهاریه در 22 آوریل که باعث شد چهار اسرائیلی و چهار تروریست کشته شوند به وسیله یکی از شاخه های PFLP قبول مسئولیت شده است.


6 - (خیلی محرمانه) تمام آثار عملیاتی حمله به فرودگاه بروکسل در 16 آوریل، که به منظور کشتار مسافرین شرکت هواپیمایی ال - آل صورت گرفت، (جبهه خلق برای آزادی فلسطین) مشابه عملیات انجام شده در فرودگاههای شهر لود (ماه مه 1972)، پاریس، اورلی، یسلیکوی در استانبول و دیگر محلها می باشد. این گروه در هواپیماربایی، حمله به فرودگاهها، و استفاده از نارنجک و دیگر سلاحهای اتوماتیک تخصص دارد برای بار دوم باید متذکر شد که هدف این حملات کشتار دسته جمعی بوده است تا


ص: 466




به این وسیله علاوه بر ایجاد وحشت دسته جمعی بتواند توجه دنیا را نیز جلب نماید. استفاده از اسم مستعار «مارس سیاه» پوشش بسیار ناشیانه ای برای سازمان فتح یا ساف است که از طریق آن می خواهند خود را از ارتکاب چنین اعمالی مبرا دارند. دیگر علایم موجود، که براساس وطن تروریستها به دست آمده، نشان دهنده فعالیت سازمان فتح است،


7 - (خیلی محرمانه) در صورتی که نتیجه گیری کنیم که سرانجام فلسطینیها به یک هماهنگی دست یافته در عملیات تروریستی به تقسیم کار پرداخته اند باید گفت که به خطا رفته ایم. الصاعقه، جبهه خلق برای آزادی فلسطین، و تیمهای فتح و حتی ژوئن سیاه قادر هستند به تنهایی و بدون نظارت یک سازمان اصلی فلسطینی عملیات خود را به طور مستقل انجام دهند. در صورتی که به قبول تکذیبها و محکوم نمودن اعمال تروریستی توسط ساف برسیم خواهیم دید که این سازمان از این مکانیسم جهت پوشاندن عملیات تروریستی توسط اعضای خود تحت لوای «خوش اسمی» استفاده می کند، سوما، نبودن عملیات ضد آمریکایی، و عملیات علیه افراد (به استثناء عملیات جهت از بین بردن پطروس غالی) نباید ما را به این اشتباه بیاندازد که خطری منافع و کارمندان آمریکایی را در این گونه مبارزات تهدید نمی کند.


8 - نامه های حاوی بمب (به مقصد اسرائیل) در فرانکفورت منفجر گردید و در 19 آوریل نیز در پستخانه اصلی قاهره منفجر گردید. هردوی این انفجارها سبب ایجاد تلفات جدی شد که یکی از آنها مرگ یک کارمند زن گمرک مصری را به دنبال داشت. آخرین عملیات نامه های حاوی بمب به وسیله سپتامبر سیاه در سال 1972 علیه مقامات اسرائیلی و کارخانه های تحت تصاحب یهودی ها انجام گرفت.


9 - (سری غیرقابل انتشار برای ملل بیگانه هم پیمانان و مشاورین آنها) تهدیدهای تروریستی فلسطینیها علیه منافع تجاری آمریکا به طور کلی و علیه سفارت آمریکا در بیروت گزارش شده است. در بین تروریستها گویا اهدافی چون کارخانه های نفتی نیز تعیین شده که قبلاً به وسیله سپتامبر سیاه نیز یک پالایشگاه در آلمان و هلند در سال 1972 مورد اصابت قرار گرفت. حمله ای که در 27 مارس به سفیر مصر در داکا شد و باعث شد که به مدت چند ساعت به گروگان گرفته شود، ظاهرا کار تروریستهای فلسطینی نبود. بلکه می تواند کار یک عده دانشجو در بنگلادش بوده باشد. تهدیدهایی که از طرف تروریستهای فلسطینی در رابطه با مقامات مهم آمریکایی در دو پایتخت از کشورهای آسیای جنوبی صورت گرفت یا از طرف سمپاتهای مردمی صورت گرفته بود و یا اینکه توانایی صورت واقعیت بخشیدن به آن را نداشته اند. مراحل امنیتی در دو محل یاد شده و دیگر محلها به علت نگرانی ناشی از این تهدیدها شدیدتر شده است.


10 - (خیلی محرمانه) وزارتخانه نسبت به هر گونه اطلاعات پنهانی در رابطه با موقعیتهای تهدیدآمیز با هوشیاری عمل کرده، آماده است درباره این گونه شرایط مشورتهای امنیتی را در اختیار مقامات مربوطه بگذارد. در کوتاه مدت باید انتظار قطعی داشت که عملیات برون مرزی فلسطینیها چه در اسرائیل و چه در مصر ادامه پیدا کند. به همین ترتیب، هر دو کشور خاطرنشان شده و نیز آمریکا به خصوص در مناطقی چون اروپا هدفهایی هستند که مورد حمله قرار خواهند گرفت. به استثناء موارد هواپیماربایی، بیشتر حملات می تواند متوجه تسهیلات و کارمندان رسمی باشد. کارمندان آمریکایی که در اروپا اقامت دارند و یا به اروپا و خاورمیانه سفر می کنند نسبت به مکانهایی که ممکن است عملیات فلسطینیها در آنجا صورت بگیرد، باید احتیاط بسیار به خرج دهند، چون تروریستها در مکانهایی از قبیل سالن خروج هواپیماییها،


ص: 467




محل استرداد اسباب و اثاثیه، سالن هتلها، و محل تجمع مردم ممکن است به اجتماعات حمله ور شوند در این گونه مکانها آنها معمولاً از مسلسل خودکار و نارنجک استفاده کردند، ولی از مواد منفجره به ندرت استفاده می کنند. بهتر است که به کارمندان در رابطه با خنثی سازی محموله ها و نامه های مشکوک و حامل بمب آموزشهایی داده شود. کارمندان پستی، به خصوص، باید برای بار دیگر نحوه خنثی سازی و حمل محموله ها و نامه های حامل بمب را آموزش ببینند.




منبع: اسناد لانه جاسوسی - جلد 4 - کتاب 4 - صفحه 464
تصاویر سند