Post
15536
افراد مرتبط از طرف سفارت آمریکا و سیا با شریعتمداری
تحلیل شخصیت و وضعیت شریعتمداری
مقدمه و معرفی اسناد کتاب بیست و هشتم
بررسی چارچوب حکومت پهلوی
گزارشی از فعالیتهای شریعتمداری، مناقبی و اسلامینیا علیه جریان انقلابی
گزارش تحولات انقلاب توسط اسلامینیا، تیر57
پذیرش همکاری با آمریکا توسط شریعتمداری
تحلیل وضعیت مخالفین سیاسی انقلاب
گزارش فعالیت های شریعتمداری
اطلاعاتی درباره آیت اللّه سید کاظم شریعتمداری
از: ناس، سفارت آمریکا در تهران
محرمانه
به: وزارت امور خارجه واشنگتن٬ دی ـ سی. دارای حق تقدم
1358-02-03- 1979-04-23
متن سند
سند شماره (11)
خیلی محرمانه
از: سفارت آمریکا در تهران
تاریخ: 23 آوریل 1979 - 3 اردیبهشت 1358
به: وزارت امور خارجه واشنگتن، دی - سی. دارای حق تقدم
موضوع: قشرهای موجود در جامعه روحانیت
1- (تمام متن خیلی محرمانه - این یک تلگراف گزارشی است)
2- یک غیر ایرانی که سال هاست در ایران زندگی می کند و زبان فارسی را به خوبی می داند اخیرا با شریعتمداری به طور خصوصی صحبت کرده است و شریعتمداری صراحتا بیان کرد که او از اعمال دادگاه های انقلاب بشدت ناامید شده است و امیدوار است که دنیای غرب این اعمال را به اسلام واقعی نسبت ندهند به نظر او دادگاه ها انقلاب غیر قانونی و غیر اسلامی هستند و بنابراین، او نه تنها دخالتی در این دادگاه ها ندارد بلکه نقشی در کارهای حکومتی نیز ایفا نمی کند.
3- او اضافه کرد ایران امروز بر اساس عقل اداره نمی شود. بلکه اداره آن بر اساس احساسات است و
ص: 438
احساسات ضدآمریکایی جاری را نمونه ای از این امر دانست. او ابراز امیدواری کرد که آمریکا نباید احساسات ضدآمریکایی گسترده کنونی را به عنوان احساسات اصیل ایران تلقی کند. وی با احتیاط تمام گفت که اظهارات خمینی تا حد زیادی به این رفتار ضدآمریکایی کمک کرده است. و وقتی مردم ایران دوباره سر عقل بیایند می خواهند که روابط ایران و آمریکا ادامه یابد، البته این روابط با آنچه در گذشته بود فرق خواهد داشت. او گفت که آمریکا می تواند در این برهه مشکل از زمان مؤکدا بگوید که اسلحه های خود را به زور به ایران نفروخته و آمریکائی ها به درخواست های یک حکومت سلطنتی جواب مثبت داده اند.
او اضافه کرد که ما باید به دقت از فرصت هایی که موجب استحکام دوستان آمریکا در ایران می شود استفاده کنیم و با این تبلیغات (ضدآمریکایی) مبارزه نماییم. به نظر او دولت آمریکا باید تبلیغات مثبتی راجع به برخورد جاری آمریکا نسبت به ایران ایجاد نماید.
4- در مورد داخل کشور، او گفت که توده مردم از انحراف انقلاب خیلی ناراحتند. و این نارضایتی کاملاً گسترده است. او می ترسید که چپی ها قادر شوند که از وضع ذهنی ایرانیان بهره برداری نمایند.
5 - منبع خبری ما که این اولین ملاقاتش با شریعتمداری بود شدیدا تحت تأثیر قاطعیت، هوشیاری و سرعت انتقال شریعتمداری قرار گرفت. او در هیچ جمله ای به طور مستقیم به خمینی حمله نکرد، ولی با دقت تمام آشکار کرد که او چندان همدردی با وی ندارد.
6- منبع خبری همچنین افزود که خبرهای زیر را از اطرافیان شریعتمداری گرفته است، او معتقد بود که آیت اللّه گلپایگانی و مرعشی به شریعتمداری نزدیک تر هستند و شایعه ای در قم حاکی از آن است که در یک مورد شریعتمداری تهدید کرد که به تبریز خواهد رفت، ولی خمینی به او دستور داد که در قم بماند یا به نجف برود. بر طبق اطلاعاتی که از قم و تهران جمع آوری شده، وقتی پسر خمینی و گلپایگانی هفته گذشته با شریعتمداری ملاقات کردند تا پیشنهاد خمینی را مبنی بر تشکیل شورای رهبری به او برسانند، شریعتمداری این درخواست را رد کرد و این پیشنهاد از طرف خمینی نقطه ضعف تلقی می شود.
7- بیشتر ایرانیان که منبع خبری ما با آنها در تماس است، معتقدند که طالقانی با سفر اخیرش به قم و ملاقات با خمینی که متعاقب ناپدید شدن کوتاه مدت وی از تهران و در زمان دستگیری دو پسرش صورت گرفت، تا اندازه ای وجهه خود را از دست داد.اعلامیه خمینی و طالقانی بعد از ملاقاتشان نشان داد که طالقانی چندان موفق نبوده است و در عین حال بسیاری از منابع معتقدند که آشتی دو آیت اللّه سطحی است و شکاف بین آنها مجددا در آینده نزدیک ظاهر خواهد شد.
ناس
زمان یافت نشد!
اتفاق و وقایعی یافت نشد!
قرارداد یافت نشد!
سایر کلمات یافت نشد!